1 günde 100 bin tablet dağıtıldı! Sınıfta dijital devrim

1 günde 100 bin tablet dağıtıldı! Sınıfta dijital devrim

GÜNDEM Haberleri

Başbakan gençlere seslendi: Eğitim altyapısını ileri teknolojiyle yeniliyoruz. Kendinizi ikinci sınıf hissetmeyeceksiniz.

Eğitim sistemine çağ atlatacak FATİH projesinin (Fırsatları Artırma ve Teknoloji Artırma Hareketi) en önemli adımı dün Ankara'da atıldı. ATO Congresium'da düzenlenen törenle 81 ilde 100 bin tablet bilgisayar öğretmen ve öğrencilere dağıtıldı. Törene katılarak öğrencilere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi. Yeni internet düzenlemesini anlatan Erdoğan "İnternet çağımızın en önemli aracı olduğu kadar, kötü niyetlilerin elinde en tehlikeli aracı haline gelebiliyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi korumak için her adımı atacağız. Özgürlükleri kısıtlamadan, ama tehditlere de boyun eğmeden bu düzenlemeleri yapacağız" dedi. nbsp;Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle:"Bizim dört önemli başlığımız var; bunlar üzerinde operasyon yaptırmayız. 'Tek millet' bilinciyle yürümeliyiz. Bu da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. 'Tek bayrakla bugüne geldik, öyle yürüyeceğiz... 'Tek vatan' ve 'tek devlet'. Devlet içinde devleti kabul etmemiz mümkün değil. 77 milyon tek milletin mensuplarıyız... Medeniyetimizde insanı doğuştan gelen özelliklerine göre tasnif etmek, birini diğerine üstün görmek yoktur. Siz Alparslan'ın, Osman Gazi'nin, Fatih'in, Kanuni'nin, Yavuz'un, Sultan Abdulhamid'in torunlarısınız... Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'in ülkeyi emanet ettiği istikbalimizsiniz. nbsp;
Sevgili çocuklar, sizler eski Türkiye'yi görmediniz. Biz 70 kişilik sınıfta okuduk. Anadolu'da bunun 100'e ulaştığını duyardık. En fazla kadroyu eğitime tahsis ediyoruz. Cumhuriyet tarihinde inşa edilen derslik sayısının yarıdan fazlasını 11 yılda yaptık. Hedef her sınıfta 30 öğrenci ve aşağısı. Eğitimin alt yapısını değiştirirken, diğer yandan da sınıflarımıza ileri teknolojiyi taşıdık. 10 milyon 600 bin tablet bilgisayarın ihalesi belli aşamaya geldi. Dünyanın en büyük firmaları bu iş için yarışıyorlar. Ülkemizde üretim yapmak kaydıyla.
Hiçbir medeniyet karşısında kendinizi ikinci sınıf hissetmeyeceksiniz. Bugün 81 vilayetimizde 100 bin tablet bilgisayarı öğrencilerimize teslim ediyoruz. İnşallah mart sonunda bu sayıyı 675 bine ulaştıracağız.
Güzel Türkçemize en uygun klavye F klavyedir. Tabletlerimizi F klavyeli hazırlıyoruz. Güçlü bir Türkçe için bu adımı atıyoruz."


BİLGİSAYARA ESİR OLUP PARKLARI BOŞ BIRAKMAYIN
Törende 17 öğretmen ve 17 öğrenciye tablet bilgisayarlarını teslim eden Erdoğan, gençlere 'sokağı unutmayın' çağrısı da yaptı: "Bilgisayarın esiri olmayın, bilgisayar sizin esiriniz olsun. Bilgisayar eğitim aracı olarak kalsın. Sizi kitap okumaktan, kağıt kalemden uzak tutmasın. Bilgisayara aldanıp sokakları, parkları, oyun alanlarını boş bırakmayın." nbsp;




MEB'İN?HEDEFİ
Tablet için 18 bin içerik üretilecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2014 hedefleri arasında etkileşimli tahtalar için üretilen içerik sayısını 18 bin 500'e ulaştırmak da bulunuyor. Bakanlık verilerine göre, 2013 itibarıyla sınıf uygulamalarında tablet bilgisayar kullanan öğrenci sayısı 41 bin 172'ye, öğretmen sayısı ise 7 bin 528'e ulaştı. Bakanlık yıl sonuna kadar 1 milyon 200 bin öğrenci ve 100 bin öğretmenin sınıf içi uygulamalarında tablet kullanmasını hedefliyor.
81 ilde 110 uzaktan eğitim merkezinin kurulumları tamamlanarak, kabulleri yapıldı. Derslerde bilgisayar teknolojilerinin kullanımı için 183 bin öğretmen hizmet içi eğitim aldı. Bakanlık, bu yıl da proje kapsamında 64 eğitim programı düzenleyerek yaklaşık 770 bin öğretmene yüz yüze ve uzaktan eğitim vermeyi hedefliyor. MEB, FATİH projesi için 1 milyar 370 milyon 67 bin 468 lira kaynak tahsis edecek. nbsp;



Gökhan KAYA/TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...