Üç boyutlu <2;br>2; tabletler geliyor

- Güncelleme:
 Üç boyutlu &amp;lt2;br&amp;gt2; tabletler geliyor

GÜNDEM Haberleri

Dünya devlerinin iştahını kabartan 2.5 milyar dolarlık pastadan pay almak isteyen Çinli şirket, kuracağı fabrika ile 330 kişiye istihdam sağlayacak



TÜRK MÜHENDİSLERLE YERLİ ORAN ARTIRILACAKMilli Eğitim Bakanlığı'nın projelerini kabul ettiği takdirde her türlü isteği karşılayacak kapasitede olduklarını kaydeden Çinli Guangdong Hoihin Metal'in Türkiye Temsilcisi Taner Met, "Üretimde yüzde 40 yerlilik, Türk mühendislerle aşılacak" dedi.Milli Eğitim Bakanlığı'nın dört yılda 16 milyon ilk ve orta öğretim öğrencisine ücretsiz tablet bilgisayar dağıtmayı planladığı Fatih projesi yeni bir yatırım daha çekiyor. Dünya devlerinin iştahını kabartan 2.5 milyar dolarlık pastadan pay almak isteyen Çinli Guangdong Hoihin Metal Industrial Co. Ltd Şirketler Grubu, gözlüksüz kullanılabilecek üç boyutlu ekran teknolojisi ile android 4 uygulamasının bulunacağı tablet üretimi için fabrika kuruyor. Düzce'de 7 bin 500 metrekare alan üzerine 330 kişinin istihdam edileceği bir tesis kurmak üzere fizibilite çalışması yaptıklarını dile getiren Çinli şirketin Türkiye Temsilcisi Taner Met., firmanın FATİH projesini alması durumunda enerji başta olmak üzere çeşitli sektörlere yatırım yapmayı planladığını söyledi.Proje kapsamında Düzce Üniversitesi bünyesinde kurulacak teknoparkta ortak çalışmalar yapılacağını söyleyen Met, "Firmamız dünyanın en büyük tv box üreticisi olmakla birlikte dijital fotoğraf çerçevesi teknolojisinde Çin'in en büyük firmaları arasında yer alıyor. Tabletin esası buna dayanıyor. Rakiplerimizden farklı olmak için gözlüksüz 3 boyut ve androit 4 teknolojisini kullanıyoruz. Bu teknolojiyi kullanan dünyada ilk firmalardan biriyiz" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...