-2 derecedeki kurtarma çalışmalarında yürek ısıtan diyalog: Siz eve nasıl girdiniz?

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli 10 ili yıkıkıp geçen depremin ardından enkaz altında kalan 8 yaşındaki Zübeyde, Kahramankazan Belediyesi arama kurtarma ekiplerince sağ olarak kurtartıldı. Küçük kızın şaşkınlığı kameralara yansırken, ekiplere 'siz eve nasıl girdiniz' diye soran Zübeyde'ye ekipler 'camdan girdik' cevabını verdi. Kısacık bir diyalog zamana karşı yarışta yürekleri böyle ısttı...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 şehri yıkış geçen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından enkaz altındakileri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Kahramankazan Belediyesi arama kurtarma ekiplerinin, Kahramanmaraş'ta 8 katlı Telbisoğlu Apartmanının enkazında gerçeleştiridği arama kurtarma çalışmasında yürekleri ısıtan bir diyalog yaşandı.

SİZ EVE NASIL GİRDİNİZ?

Enkaz altında kalan 8 yaşındaki Zübeyde'ye ulaşan ekipler canhıraş halde küçük hızı kurtarmaya çalışırken, uykudan uyanmış gibi olan küçük kız şaşkınlık içinde ekiplere 'evde miyiz' diye sordu. Ekipler şok içindeki küçük kızla sakin sakin konuşarak 'evet' cevabını verirken, bu defa Zübeyde 'siz eve nasıl girdiniz' diye durumundan habersiz bir soru sordu. Ekipler küçük kızın şaşkın sorularına 'camdan girdik' cevabını verirken tebessüm ettiren, yürekleri ısıtan o anlar kameralara da yansıdı.

Kurtarılan küçük Zübeyde, daha sonra sağlık ekiplerine teslim edildi.

DEPREMDE SON DURUM

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
B.sadik 9 Şubat 2023 10:30

Afad ve yardım kuruluşlarından ALLAH Razı yardimcısı olsun inşaallah

Sonraki Haber Yükleniyor...