Son açıklamalara ateş püsküren Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 ve üzerinde deprem beklediği yerleri sıraladı!

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
Son açıklamalara ateş püsküren Prof. Dr. Ahmet Ercan, 7 ve üzerinde deprem beklediği yerleri sıraladı!

Güncel Haberleri  / Haber Merkezi

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye'nin 7 deprem kuşağının üretebileceği en büyük depremleri sıraladı. Ercan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamalarda isim vermeden bazı uzmanlara ateş püskürdü.

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşandı. 50.783 kişinin öldüğü, 107.204 kişinin yaralandığı afet sonrası bütün yurdu deprem korkusu sardı. Uzmanlar sık sık İstanbul'u işaret etmeye başladı.

"KORKU SALMANIN YARARI YOK"

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, sadece İstanbul ve Marmara Bölgesi'nin risk altında olmadığını aktardı. Türkiye'nin farklı kuşaklarındaki fay hatlarının enerji kapasitelerini açıklayan Ercan, "Şu kentte şu büyüklükte bir deprem bekliyorum demenin halka korku salmaktan başka hiç bir yararı yok" dedi. Ardından 7 ve üzerinde deprem üretebilecek bölgeleri sıraladı. 

"YÜZBİNLERCE YAPIYI YIKIP YENİDEN YAPMAK ZOR"

Sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Ahmet Ercan, "Her an kaza olabilir, her an yüreğiniz durabilir, her an deprem olabilir. Bunun için her gün, 'olacak diye' devinip yaşam karartılmaz. Önlem alınır, yaşam sürer. Yaşamda, olumsuzluğa yer vermeyin. Yüzlerce yıldır yanlış yapılan, yüzbinlerce yapıyı yıkıp yeniden yapmak için ne toplumun ne de yönetimin gücü var. Her depremden sonra ağıt yakan halk çaresiz. Ne kötü!" ifadelerini kullandı.

EN TEHLİKELİ YERLERİ AÇIKLADI

Prof. Dr. Ercan, büyük deprem beklenen yerleri ise şöyle aktardı: Kuzey Anadolu(M8), Doğu Anadolu(M7,8), Ölüdeniz(M7,7), Arap Kalkanı(M7,2), Ege(M7,3), Güney Ege Dalma Batma(7,6), Kıbrıs Yayı kuşağında (M7,0).

BU VİDEO DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddeti anlık olarak takip etmek mümkün. AFAD tarafından yayımlanan listede Tunceli, İstanbul, Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay, Düzce, Muğla, Tokat, Bingöl, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİNE BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

 

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...