Hatay'da deprem oldu! Sarsıntı çevre ilerden de hissedildi, AFAD ilk verileri paylaştı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

Güncel Haberleri  / Haber Merkezi

Son deprem haberi Hatay'dan geldi. Antakya merkezli deprem yürekleri ağza getirdi. Çevre illerden de hissedilen sarsıntının büyüklüğü belli oldu. İşte son gelişmeler...

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük yıkım yaşandı. 50.783 kişinin öldüğü, 107.204 kişinin yaralandığı afet sonrası bütün yurdu deprem korkusu sardı. Son deprem haberi de Hatay'ın Antakya ilçesinden geldi. 

HATAY 4,1 İLE SALLANDI 

Hatay'ın Antakya ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre, saat 21.24'de merkez üssü Hatay'ın Antakya ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 9.19 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, kent merkezinde de hissedildi. 

Hatay'da deprem oldu! Sarsıntı çevre ilerden de hissedildi, AFAD ilk verileri paylaştı

VATANDAŞLAR YİNE AYNI KORKUYU YAŞADI

Paniğe kapılan vatandaşlar yine aynı korkuyu yaşadı.  Deprem sonrası kendini sokakta bulan vatandaşlar soğuk havanın etkisiyle zor anlar yaşadılar. Bazı vatandaşlarda evlerine ve konteynerlerine girmeyerek ateş yakarak ısındı.

Havanın soğuk olduğunu ifade eden Nevim Kurt, “Deprem oldu, korktuk dışarı çıktık. Şimdi ateş yakıyoruz” dedi. Deprem sonrası ısınmak için ateş yaktıklarını belirten Mehmet Türkoğlu isimli vatandaş, “Deprem oldu, her zamanki gibi korktuk. Aşağı indik ateş yaktık, ısınıyoruz” dedi.

Hatay'da deprem oldu! Sarsıntı çevre ilerden de hissedildi, AFAD ilk verileri paylaştı

DEPREME MAÇ İZLERKEN YAKALANDILAR

Depreme maç izlerken yakalanan vatandaşların kendilerini bir anlık panik ile dışarı attı. Yaşanan korku dolu anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Yaşanan depremlerin saatini ve şiddeti anlık olarak takip etmek mümkün. AFAD tarafından yayımlanan listede Tunceli, İstanbul, Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay, Düzce, Muğla, Tokat, Bingöl, İzmir, Manisa, Malatya ve birçok ile ait son dakika deprem bilgileri yer alıyor.

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİNE BAKMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...