Yıldırım fena patladı

Yıldırım fena patladı

FUTBOL Haberleri

Aziz Yıldırım fena patladı, yaşanan süreçte Galatasaray'ın da büyük etkisi olduğunu dile getirirdi.

Aziz Yıldırım nbsp;fena patladı, yaşanan süreçte Galatasaray'ın da büyük etkisi olduğunu dile getirirdi.UEFA Tahkim Kurulu'nun Avrupa'dan 2 yıl men cezasını onaylamasının ardından F.Bahçe cephesinde sessizliği bozan isim Başkan Aziz Yıldırım oldu. UEFA'nın kararını ağır bir dille eleştiren Yıldırım'ın hedefindeki ilk isim UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik oldu. Yıldırım, "Tahkim Kurulunda suçlandığımız maç sayısı 4'ten 8'e yükseliyor. UEFA bizi, ağır cezada bile suçlanmadığımız maçlardan yargılıyor" diyerek haksızlığa uğradıklarını vurgularken, "Bütün bunlar olurken Şenes Erzik hiçbir şeye karışmadı, ortalarda bile görünmedi. Eğer biraz utanması varsa derhal istifa etmeli" ifadelerini kullandı. Yıldırım, Avrupa'nın demokrasi konusunda Türkiye'nin gerisinde kaldığını vurgularken, "Federasyon hiçbir şeye sahip çıkmıyor. Ama artık bir karar alınması şart. Yaşananlar sadece F.Bahçe'ye değil, tüm Türkiye'ye zarar veriyor. Bu ülkeyi geriyorlar. Statlarda olaylar çıkar ve bunun önüne geçilemez" dedi.
1 Suçlandığımız maç sayısı 4'ten 8'e çıkıyor Erzik ortada yok. İstifa etsin.
2 TFF hiçbir şeye sahip çıkmıyor. Yaşananlar bütün Türkiye'ye zarar veriyor.
3 Bu ülkeyi geriyorlar. Statlarda olaylar çıkar. Bunun önüne geçilemez.
4 İç yazışmalar UEFA'ya nasıl gitti. Her taşın altından G.Saray çıkıyor.
HER TAŞIN ALTINDA G.SARAY
Başkan Aziz Yıldırım, yaşanan süreçte G.Sray'ın da büyük etkisi olduğunu dile getirirken, ezeli rakipleri için "Her imzanın altından G.Saray çıkıyor" yorumunu yaptı. Lutfi Arıboğan, İlhan Helvacı ve Ebru Köksal'ı suçlayan Yıldırım, "Arıboğan Etik Kurul'a baskı yaptı, sonra onun yerini Helvacı aldı. İç yazışmalar UEFA'ya nasıl gitti? Ebru Köksal, neden UEFA'ya iddianameyi değil de anlamını yitiren polis fezlekesini gönderdi? UEFA'ya neden Etik Kurul raporunun tamamı ve bizim savunmalarımız iletilmedi?" diye konuştu. CAS davasının geri çekilmesiyle ilgili de çarpıcı ifadeler kullanan Aziz Yıldırım, "F.Bahçe bu kadar aptal mıydı da hiçbir şey kazanmayacağını bile bile davasını geri çeksin. Bir şeyler vaat edildi ki dava geri çekildi. Erzik-Demirören-Platini görüşmesinde yapılan pazarlıkları, Şenes Erzik çıksın anlatsın" açıklamasını yaptı.


CAS'TA UMUT YOK
Türk futbolu UEFA'dan gelen kararlarla adeta duvara tosladı. F.Bahçe ve Beşiktaş Tahkim Kurulu kararlarını CAS'a taşıyarak cuma günkü kura çekimi öncesi tedbir kararı çıkarmaya çalışacak. Son dönemde CAS'tan Milan ve Porto'nun dışında hiçbir takımın istediği sonucu çıkaramamış olması durumun umutsuzluğunu ortaya koyuyor. CAS, 2 gün içinde tedbir koymazsa 7-8 ay süren bir mahkeme süreci başlayacak ve bunun sonunda olumlu bir karar çıksa bile iki kulüp sadece uğradıkları maddi zararı tazmin edecek.


Kupa ne olacak? nbsp;
Spor hukuku uzmanı avukat Gurur Gaye Günal, "UEFA Tahkim Kurulu'nun kararı CAS'tan aynen geçerse UEFA, o zaman belli müdahale hakkına sahip olabilir. Ama onun dışında UEFA, direkt olarak kupanın alınarak başka bir takıma verilmesi konusunda söz sahibi değil" dedi. Günal, "Karar CAS'tan değişmeden geçerse TFF Tahkim Kurulu, yargılanmanın yenilenmesine gidebilir" ifadesini kullandı.


Asıl mücadele şimdi
Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener büyük bir hukuk mücadelesi verildiğini belirterek, " Çok acılar çektik ama her şeye değdi. Bizim için asıl mücadele şimdi başlıyor. TFF'den Trabzonspor'un kupasını almak için camia tek ses olmalı. Çünkü TFF Trabzonspor'a kupasını vermemek için direniyor. Emin olun her türlü oyunu da yapacaklardır. Trabzon tüm dinamikleriyle birlik olmalı, tek ses çıkarmalı" diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...