Ünal Aysal'dan transfer açıklaması

Ünal Aysal'dan transfer açıklaması

FUTBOL Haberleri

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, transferde merak edilen bütün soruları cevapladı. "Burak Yılmaz için girişim olacak mı?" sorusuna Aysal "Gol kralı olmuş bir oyuncuya bütün takımların talip olması gerekir. Trabzonspor'un bize vermek istemediği bir oyuncuya biz de talip olmak istemeyiz" cevabını verdi. Aysal, Diego Milito ve Demba Ba'nın yaşlı olduğunu vurguladı.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Divan Kurulu Toplantısı'nda konuştu. Aysal; "3 Temmuz'dan bu yana başlayan bu sürece bizi de çekmek istediler. Drogba'yı alamayışımız medaya başarısız olarak nitelendirildi. Futbolda yepyeni bir takım kurduk, play-off ile birlikte iki defa şampiyon olduk. Bu bizi gururlandırıyor. Ancak Florya'nın idare şekli bizi daha çok mutlu ediyor. Başta Fatih Terim olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyorum. Basketbolda finale giderken üç kez üst üste Beşiktaş'a yenilmemiz tadımızı kaçırdı. Bunun önlemlerini önümüzdeki sezon için alacağız. Hedeflerimizin ilk aşamasını tamamladık. Bundan sonra borçlarda azalma olacak. 2013 yılının sonunda sanırım borçlar 3'te 1'e inecek. Sosyal medyada dünyanın 6. kulübü konumundayız. Kulüp merkezini Mecidiyeköy'den Türk Telekom Arena'ya taşıdık. Önümüzdeki dönem hedeflerimizin büyüdüğü bir dönem olacak" dedi.

TRANSFERLER
Ünal Aysal, Galatasaray Divan Kurulu sonrasında da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Transfer konusunda açıklama yapan Aysal, "Ayın 25'ine kadar transferlerimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Galatasaray en iyisini getirmek zorunda. Avrupa'yı hedefliyoruz. Bunun için de yaş ortalaması düşük, kalıcı bir kadro için çalışıyoruz" dedi. Aysal, "Kendi içerimizde daha iyi organize olmayı başardık. Bir isim gündemimize geldiğinde talipleri artıyordu, futbolcunun da fiyatı gereksiz olarak artıyor. Artık daha organize çalışıyoruz" diye konuştu.

BURAK YILMAZ KONUSU
"Burak Yılmaz için girişim olacak mı?" sorusuna Aysal şöyle yanıt verdi: "Gol kralı olmuş bir oyuncuya bütün takımların talip olması gerekir. Trabzonspor'un bize vermek istemediği bir oyuncuya biz de talip olmak istemeyiz. Reddedilmek istemeyiz. Galatasaray'a da reddedilmek yakışmaz."

MİLİTO VE DEMBA BA
İsimleri Galatasaray ile anılan Diego Milito ve Demba Ba için de açıklamalar yapan Ünal Aysal, "Milito ve Demba biraz yaşı ilerlemiş gibi. Bunu da iyi etüt etmemiz gerekir. Konuyu teknik heyetimiz değerlendirecek. Onlardan böyle bir talep gelirse bunu değerlendiririz. Ama bu ana kadar bu iki oyuncu için herhangi bir teklif gelmedi" ifadelerini kullandı.

AMRABAT
Galatasaray ile Kayserispor arasında sıkıntılar neden olan Ambarat konusuna da açıklık getiren Aysal, "Kayserispor, Amrabat'ı satmak isterse talip oluruz" demekle yetindi.

YILDIZ SİNYALİ
Her takımın yıldızlara ihtiyacı olduğunu söyleyen Aysal, "Geçen sene şanslıydık, sadece ligde oynadık. Türkiye Kupası'nda da elendik. Bu sene üç kulvarda oynayacağız. Bunun için kadro kalitesini artırmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

"ACEMİ BAŞKANLIK DÖNEMİM BİTTİ"
Artık başkanlıkta daha deneyimli olduğunu söyleyen Aysal, "Bugün acemi başkanlık dönemim bitti. Bu dönemde şunu öğrendim. Basını taraftarları dinleyeceğiz ama kararları biz alacağız. Çünkü sonunda zarar gören biz oluyoruz" dedi.

"KULÜPLER BİRLİĞİ'NİN İÇİ DOLDURULMALI"
Kulüpler Birliği toplusuna da değinen Ünal Aysal, "Dünkü Kulüpler Birliği'nde kapalı bir oylama yapıldı. 4 büyük takım başkanlık için aynı görüşteydi. 18 takım oy veriyordu. Halil Ünal bey seçildi. Ancak önemli olan başkan değil. Sistem. Kulüpler Birliği'nin içini doldurmak lazım. Kendi içerisinde yapısı itirariyle federasyonun görevlerini paylaşan bir sistem olmalı. Buna paralel olarak öneriler getirdik. Diğer üyelerden büyük destek aldık. Kimin seçildiği değil, buna yüklenen görev önemli. İnşallah başkanımız başarılı olur" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...