TFF'den Terim'e 3 maç ceza

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
TFF'den Terim'e 3 maç ceza

FUTBOL Haberleri  / İHA

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Fatih Terim ve Hasan Şaş'a ceza verdi. Terim 3, Şaş, 1 maç sahalardan uzak kalacak

Orduspor maçında hakem Serkan Çınar tarafından tribüne gönderilen G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'e PFDK 3 maç ceza verdi. Disiplin Kurulu'na 4 farklı eylemden sevk edilen tecrübeli çalıştırıcı, karşılaşmanın hakemine sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ile 30 bin TL para cezasına çarptırıldı. Ayrıca Hasan Şaş'a da müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi sebebiyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 10 bin TL para cezasına verildi. Ümit Davala ve İdari Koordinatör Şükrü Hanedar'a ise ceza çıkmadı. G.Saray Kulübü'ne ise karşılaşma sonrası futbolcular ve teknik heyetin röportajlara katılmamasından dolayı 10 bin TL para cezası uygulandı.


BANA KOŞMA MI DİYECEĞİM?
3 maç ceza alan Fatih Terim, dün öğle saatlerinde sözlü savunmada bulunmak için Futbol Federasyonu'nun binasına yalnız geldi. Disiplin Kurulu'na 1 saati aşkın bir süre ifade veren tecrübeli çalıştırıcı, hakem ile diyaloğa girmenin yanlış olduğunu kabul ettiğini ancak hiçbir şekilde küfür ve hakaret sayılabilecek nitelikte sözler sarfetmediğini söyledi. Terim, "Türkiye'de çok maçta benim konuşmamın çok üstünde hakeme yönelik itirazlar oluyor. Bu diyalogtan ötürü benim ceza almam hukuka ve vicdana sığmaz" derken oyuna müdahale ettiği yönündeki iddiaları kabul etmeyerek, "Oyuncum golü atmış, tribüne bana koşmuş, gelme mi diyeceğim. Burak bana doğru koştuğu için ben de onu tebrik ettim" ifadelerini kullandı. nbsp;Bu arada PFDK Sivaslı Uğur Kavuk'a 3, K.Paşalı Sancak'a da 1 maç ceza verdi.


Cezalar alt sınırdan
Terim'e üç ayrı eyleminden dolayı ve en alt sınırdan birer maç ceza uygulandı. Cezaları ağır bulan G.Saray Tahkim Kurulu'na başvuracak. Öte yandan yönetimin bugün sert bir açıklama yapması bekleniyor. nbsp;



FUTBOL
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...