Terim: Schalke ile en zor maçımız olacak

/ Kaynak: AA
Terim: Schalke ile en zor maçımız olacak

FUTBOL Haberleri  / AA

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Almanya'nın Schalke 04 takımı ile yapacakları karşılaşmanın çok zor geçeceğini söyledi.




nbsp;
nbsp; Terim, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, yaratılan hava ile Schalke 04'ün çok basite alındığı nı, bu durumun lehlerine olmayacağını dile getirdi.
nbsp; Fatih Terim, kura çekiminden bugüne kadar hem Alman hem de Türk basınında iki takımı değerlendiren birçok röportaj ve analiz okuduklarını belirterek, şunları kaydetti:
nbsp; "Bugün özellikle Galatasaray taraftarlarına buradan sesleniyorum. Schalke 04 grubunda hiç yenilmemiş bir takım. Schalke 04'ü öyle bir hale getirdik ki Galatasaray yarın çıkacak, hayatında hiç oynamadığı kadar kolay bir maç oynayacak... Bu bize yapılan bir iyilik değil, bu bize yapılan bir kötülük. Doğrusu bu değil çünkü. Belki de son yıllardaki en zor maçımızı oynayacağız. '7-8 eksiklikleri var' deniyor. Bir türlü biz bunları bulamıyoruz. Hayatımız teknik analizlerle geçiyor. Bu 7-8 eksiği hiç bulamadık. O zaman da bizim de şöyle yapmamız lazım; Baros'u kaybettik, Ujfalusi sezon başından beri oynamıyor, çok önemli bir eksiklik bizim için. Elmander'in sakatlığını unutmamak lazım. Eboue, Fildişi Sahili'nden çok kötü geldi... Bunlar ülke takımlarına yapılan iyilikler değil. Onun için takımları doğru ifade etmek lazım. Yarın çok ciddi, önemli bir takım göreceksiniz. Umut ederim, inanıyorum bizim galibiyetimizle biter ama bu hiç kolay olmayacak. Çünkü çok kaliteli bir takımla oynayacağız."
nbsp; Sarı-kırmızılı taraftarlardan bir ricası olduğunu vurgulayan tecrübeli teknik adam, "Yarın bizim yanımızda olmaları her zamankinden daha fazla önem teşkil ediyor. Muhakkak ki coşkulu olacağız, hislerimiz bizim için çok önemli. Ama oyuncularımız ve seyircilerimiz dahil aklımızla hareket etmemiz gereken en önemli maçlardan bir tanesi. Sabırla, takımımızı desteklememiz lazım. Çünkü oyuncularımıza sahanın içinde ihtiyacımız var. Burada gol yemeden alacağımız her sonuç, bizi avantajlı duruma geçirir" diye konuştu.
nbsp; Terim, bazı medya organlarının karşılaşmaya bakış açısını da eleştirerek, "Bu bizde klasiktir. Galatasaray elerse, 'Zaten eksik, Şampiyonlar Ligi'nde çok önemli olmayan bir takımı eledi" denecek. Elemezse 'Vay bunlara nasıl elendi?" denecek. Bu bazı medya organlarımızın çok uzun yıllardır klasik bir tavrı dır. Onun için artık halk, Galatasaraylılar bunlara ne kadar itibar ediyor bilmiyorum ama bizim itibar etmediğimiz, bir gerçek" ifadelerini kullandı.
nbsp;
nbsp; -"Önemli oyuncularımıza, iki önemli oyuncu daha katıldı"-

nbsp;
nbsp; Fatih Terim, ara transfer döneminde renklerine bağladıkları Didier Drogba ve Wesley Sneijder'in dünya çapında oyuncular olduğunu dile getirdi.
nbsp; Sneijder'in 3-4 ay oynamadığını, Drogba'nın da 2 ay maç yapmadığı nı, dolayısıyla bu oyuncuların bazı eksikliklerinin olduğunu vurgulayan Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:
nbsp; "Burada başka bir algı da var. 'Nasılsa Drogba ve Sneijder geldi, turları rahat rahat geçeriz'. Zaten bizim önemli oyuncularımız vardı, bunlara iki önemli oyuncu daha katıldı. Muhakkak ki çok önemli faydaları olacaktır. Ancak şu geçiş döneminde alabileceğimiz en iyi performansı nasıl alabiliriz düşüncesiyle, hareket ediyoruz. Drogba'yı son maçta 30 dakika soktuk. Burada asıl soru; Drogba önce mi başlayacak, yoksa sonra mı dahil olacak? Ona da yarın karar vereceğiz."
nbsp; Tecrübeli teknik adam, bir soru üzerine, futbolcuya bağlı olarak oyun anlayışlarını değiştirmeyeceklerini anlatarak, "Diziliş şekli itibariyle değişebilir ama oyun anlayışı değişmez. O yüzden Sneijder'in ve Drogba'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki ve bu tip organizasyonlardaki yüksek tecrübesinden faydalanmak, benim de en büyük arzum" şeklinde konuştu.
nbsp;
nbsp; -"Sneijder her geçen gün daha iyi olacaktır"-
nbsp;

nbsp; Yeni futbolcuları Wesley Sneijder'in zeki ve teknik bir oyuncu olduğunu aktaran Terim, "Her geçen gün daha iyi olacaktır. Gerek Sneijder gerek Drogba'nın bir an evvel takıma intibak etmesi ve arkadaşlarıyla bir aile gibi olması da bizi ayrıca sevindiriyor. Her geçen gün performansı çok daha yükselecektir. İsteği çok fazla, bu beni çok sevindiriyor. Elinden gelenin fazlasını yapma isteği, beni sevindiriyor" ifadelerini kullandı.
nbsp;
nbsp; -"Biz burayı geçersek, kimse yarı finalden tatmin olmaz"-

nbsp;
nbsp; Fatih Terim, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hedeflerinin turu geçmek olduğunu ve bunu da başardıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:
nbsp; "Ben hayatımda şunu gördüm; bizim olduğumuz yerde hiç kimse ümidini kesmedi hatta çıtayı yüksek tuttu. İnşallah çeyrek finale kalırız. Oraya da kalsak göreceksiniz ki kimse memnun olmayacak. O gün çok normal olacak ama artık finale yavaş yavaş gitmemiz gerektiği ifade edilecek. Hayatımda böyle oldu, onun için fazla yadırgamıyorum. Bazen gerçekçi olmasa da insan hayal etmediği sürece başarılı olamaz. Önce hayal etmeli, sonra da onları gerçekleştirmek için çaba sarf etmeli, olur ya da olmaz. Bazen de diyorum ki birçok kimseyi buna biz alıştırdık. Gözümüz yukarılarda oldu. Şu bir gerçek ki biz burayı geçersek, kimse yarı finalden tatmin olmaz."
nbsp; Bir soru üzerine, teknik direktörlerin de formda olmasının önemli olduğunu belirten Terim, durumuyla ilgili olarak, "Allah'a şükür iyiyim. Yaramaz bir şey yok. Konsantreyim ben de. Formda mıyız, değil miyiz? Yarın ben de göreceğim" dedi.
nbsp;
nbsp; -"Şu an istenilen bütün baremlere ulaştığımız gözüküyor"-

nbsp;
nbsp; Fatih Terim, kulüp başkanı Ünal Aysal'ın "Gruptan çıkamazsak ba şarısız oluruz" şeklindeki sözleri hatırlatılarak, kendisi için başarısızlığı n ne olduğunun sorulması üzerine, şunları kaydetti:
nbsp; "Sadece sayın başkanımız değil, bazı yönetici arkadaş larımız da gruptan çıkamamamızın başarısızlık olacağını söylediler. Neyse Allah'a şükür oraları atlattık. Ama bizim için de son 16'ya kalmamak başarısızlıktı. Kaybedilen her maç, kaybedilen her kupa benim için başarısızlıktır. Muhakkak ki aynı şartlarda mücadele etmediğimiz takımların arasındaki yarışmada dahi geri kalmamız, benim için başarısızlıktır. Benim hayat felsefem böyle. Şöyle sezon başına baktığımızda şu an istenilen bütün baremlere ulaştığımız gözüküyor. İ nşallah bu turu da geçerek Türkiye Ligi'nde bu istikrarımızı sürdürerek, sayın başkanımızın ve değerli yönetim kurulumuzun, tüm Galatasaray camiasının istediği çok önemli başarılar elde ederiz. Ama dediğim gibi biz kendimizi herkesten fazla başarıya adadığımız için, en ufak bir sallanmanın bizim adımıza da çok büy ük başarısızlık olduğunu zaten futbol alemindeki herkes bilir."
nbsp;
nbsp; -"Selçuk'tan bahsedilmesini isterim"-

nbsp;
nbsp; Sarı-kırmızılı teknik adam, Alman basında haberlerin Drogba, Sneijder ve Burak Yılmaz üzerine yoğunlaştığının belirtilmesi üzerine, "Drogba ve Sneijder konuşulması gereken konu. Burak 6 maçta attığı 6 golle konuşulması gereken bir oyuncu. Ama ortada bir Selçuk var ki, bence gerek Türkiye Ligi'nde gerek Şampiyonlar Ligi'nde devamlı, çok iyi oynayan bir futbolcu. Ondan da son günlerde bahsedilmesini isterim. Bunların hep beraber önemli işler yapacağını düşünüyorum ve inanıyorum" ifadelerini kullandı.
nbsp;
nbsp; -"Herkese dikkat etmemiz gereken bir maç"-
nbsp;
nbsp; Fatih Terim, Schalke 04'te kimin oynayıp, oynamayacağını bilmediğini, ancak takımlarında Johan Elmander'in karşılaşmada forma giyemeyeceğini anlatarak, "Önemli oyuncuları var, bunların başında Farfan geliyor. Draxler iyi bir oyuncu. Yeni aldıkları Bastos zaten iyi bir oyuncuydu. Yani Arsenal'in grubundan mağlubiyetsiz çıkma başarısını gösteren bir takımın zaten tüm oyuncuları çok önemli. Herkese dikkat etmemiz gereken bir maç" diye konuştu.
FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...