Terim: Hakemler, rakiplerimizden korkuyor

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Terim: Hakemler, rakiplerimizden korkuyor

FUTBOL Haberleri  / İHA

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Real Madrid'e 3-0 yenilen Galatasaray'ın teknik direktörü Fatih Terim, hakemin rakiplerinin isminden korktuğunu söyledi.


nbsp;
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan sarı-kırmızılıların deneyimli teknik direktörü Fatih Terim, hakemin Real Madrid'in isminden korktuğunu ve penaltılarının verilmediğini söyledi. Terim, "Önce Real Madrid'i tebrik ediyorum galibiyetlerinden dolayı. Bu seviyede bu karşılaşmalarda minimum hata yapmak mecburiyeti var. Özellikle ilk yediğimiz gol, ikinci yediğimiz gol neredeyse 1 pozisyonda 2 gol yedik. Bunlar olmamalı. Bunlar olduğunda geri düşersiniz. Bu arada biz, Drogba ve Eboue ile çok net fırsat yakaladık. Bunlardan bir tanesini atsak hem moral, hem de oyun olarak yükseğe çıkacaktık. Penaltıyı herkes öyle diyor ama ben geneline baktığım zaman Real Madrid'in galibiyetini gölgelememek lazım ama hakem herhalde Real Madrid'in isminden korktu. Ne verdiği kararlar ne de duruşu, bu seviyenin hakemi değil. Bu maçlarda penaltıyı görmezsen, eli görmezsen, her kararı başka türlü verirsen, çok doğru yönettiği söylenemez. Bu bizim için bahane değil ama oyunu iyi oynadığımız anlarda golü yedik. Bu bizim için kötü. Onun dışında birçok pozisyon gelişimi var özellikle ilk yarı. Drogba'nın pozisyonu var 1'e 1 penaltı diyor herkes, Burak'ın ayağına bastılar herkes penaltı diyor ama bir tek hakemler bir şey demiyor. Buna rağmen golü bulmalıydık burada, yapacak bir şey yok. Zaten 3-0'dan sonra bir mucize olur mu, futbolda her şey var ama Real Madrid'le oynamak 3-0'dan sonra da kolay değil" dedi.
İstanbul'da oynayacakları rövanş maçında iyi futbol izletmek istediklerini söyleyen Fatih Terim, "Beklediğim bir skor değildi ama karşımızda tabii bu kupadaki şampiyonluğu kafasına koymuş bir takım var. Çok da önemli bir takım var. Her an her şeyi yapabilecek oyunculara sahip. dolayısıyla 3-0 mağlup olduk tebrik etmekten başka yapacak bir şey yok" diye konuştu.
Deneyimli teknik adam, bir çok oyuncunun tecrübeli olmasına rağmen takım olarak tecrübesiz bir grup olduklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Oyuncularım rakibe cevap vermeye çalıştılar ama bazen kalite farkı, oyuncu açısından denge farkı çok eşite yakın değil. Yoksa bazen istersiniz yapamazsınız, yoksa oyuncularımın istediğinden eminim ben. Bence eğer 1-0'ken ya da 2-0'ken herhangi bir pozisyonda golü bulsaydık, şimdi başka türlü konuşuyor olabilirdik."
MOURİNHO: "GALATASARAY CESUR OYNADI"
Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ise Galatasaray'ın tehlikeli kontra ataklar yaptığını kaydederek, "Şu anda içinde bulunduğumuz seviyenin çok önemli olduğunu ve goller atmamız gerektiğini biliyordu oyuncularımız. Oldukça alçak gönüllü bir futbol oynadık başlarda. Oldukça dikkatli futbol oynadık. Higuain ve Benzema golleri atınca da daha rahat bir sonuç aldık tabii ki. Ben çıkardıkları oyundan memnunum" dedi.
Fatih Terim'in penaltı ile ilgili açıklamalarının sorulması üzerine Portekizli teknik adam, "Bu penaltı pozisyonlarını benim o mesafeden görmem zor. Fatih kendi düşüncelerini söylüyordur" diye konuştu.
Mourinho, Galatasaray'ın cesur oynadığını belirterek, "Çok erken gol attığınızda maç çok daha rahat gitmeye başlar sizin için. Terim'in bir mantalitesi ve sistemi var. O kendi karakteristikleri var. O oyuncularının üzerine kurulmuş bir oyunu var. Bazen kafanızda kurduğunuz oyun sahada değişik sonuçlar alabilirsiniz, değiştirmek zorunda kalabilirsiniz ama Eboue ile oynadı. Riera ile oynadı. Onlar ileriye gittiler. Burak Yılmaz oldukça çaba gösterdi. Varane ile Ramos'u oldukça zorladı. İyi bir sonuç almak için elinden gelen her şeyi yaptı sayın terim" diye konuştu.
Portekizli teknik adam tur şanslarının sorulması üzerin de şunları söyledi:
"Elbette iyi bir sonuç aldık ama sonuna kadar da son düdüğe kadar bir şey söylemek istemem. Futbolseverler bugünkü oyundan hoşlanmışlardır. Her tur atlayışımızda daha üzerine koyduğumuzu görüyorsunuz. Daha iyi futbol oynadığımızı görüyorsunuz. Şu andaki duruma bakarsak yarı finallere çıkacağız gibi görünüyor."
Mourinho, Ramos ve Alonso'nun kartlarının gereksiz olduğunu kaydederek, İstanbul'daki maç için oyuncularının oynayamayacak olmasının kötü olduğunu söyledi.
Portekizli teknik adam, Galatasaray'ın Türkiye'nin en iyi takımı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
Galatasaray, oyunundaki değişiklik Real Madrid ile Kayseri arasındaki fark neyse onunla ölçülebilir. Kayseri'de Galatasaray oyunu domine etti. Maç boyunca hakimdi. Galatasaray muhtemelen Türkiye'nin en iyi ekibi. Güçlü ekibi. Orada da onlar erken bir gol attılar. Başarılı oldular. Oyunu hakim götürdüler. Burada da Galatasaray, iyi sonuç alabilmek için elinden gelen her şeyi yaptı. Türklerin mantalitesini, bakış açısını, fatih terimin anlayışını felsefesini tanıyan bir insan olarak, bu sonucun onlar için üzücü olduğunu anlayabiliyorum ama onlar elinden geleni yaptılar."
FUTBOL
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...