Sporda küfre ve şiddete kırmızı kart

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Sporda küfre ve şiddete kırmızı kart

Futbol Haberleri  / AA

Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Antalyaspor'un ortaklaşa yürüttüğü projede küfür ve şiddeti önlemeye çalışıyor


Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ve Antalyaspor'un ortaklaşa yürüttüğü ''Sporda küfre ve şiddete kırmızı kart'' adlı projenin 31 Aralık 2011 tarihinde sona erdiği ve proje sayesinde spor müsabakalarında küfür ve şiddet olaylarının önceki yıllara göre azaldığı bildirildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, projenin 14 Nisan 2010 tarihinde Antalyaspor-Trabzonspor maçıyla uygulamaya geçirildiği, 31 Aralık 2011'de de sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, sporda küfür ve şiddeti önlemek amacıyla seyircilerin görebilecekleri yerlere, ''Sporda küfre ve şiddete kırmızı kart'', ''Gerçek taraftar centilmen olandır'' gibi pankartlar asıldığı, Polis Sporgücü sporcularından oluşan 65 kişilik grubun da maç sırasında kötü tezahüratta bulunan ve şiddet olaylarına karışanlara kırmızı kart gösterdiği kaydedildi.

Maçların yapıldığı alanların girişlerine ve stat çevresine, spor alanlarına sokulması yasak maddeleri gösteren tabelalar, tribün kenarlarına da üzerinde bilgilendirme amaçlı sözlerin yer aldığı balonların asıldığı, müsabakalarda küfür ve şiddet içeren tezahüratta bulunmanın cezalarını gösteren 20 bin broşürün de seyircilere dağıtıldığı bildirildi.

Özel güvenlik görevlileri, federasyon ve spor kulüp temsilcileri, taraftar ve tribün liderleri, spor müsabakalarında görev yapan emniyet görevlileri ile basın mensuplarına da seminer verildiği belirtilen açıklama, şu ifadelere yer verildi:

''2009 yılı spor müsabakalarında toplam 15 kişiye 6 ay spor müsabakalarını seyirden men ve 15 bin 840 lira idari ceza, 2010 yılı spor müsabakalarında da toplam 9 kişiye 6 ay spor müsabakalarını seyirden men ve 12 bin 593 lira idari para cezası verildi. 2011 yılı spor müsabakalarında, Medical Park Antalyaspor müsabakaları jandarma sorumluluk bölgesinde bulunan Mardan Antalyaspor Stadyumu'nda oynanmaya başladı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2011 yılında 9 kişiye 6 ay spor müsabakalarını seyirden men ve 15 bin 453 lira idari ceza uygulandı.

Vatandaşların, cezalar konusunda bilinçlendirilmesi ile spor alanlarına artık kesici, delici ve yaralayıcı aletleri getirmedikleri, çirkin ve kötü tezahürat yapmadıkları gözlenmiş, spor müsabakalarında küfür ve şiddet olaylarının azaldığı görülmüştür. Spor müsabakalarına ailece ve çocuklarla katılımların artması ve vatandaşla, polis, özel güvenlik, taraftar ve kulüp ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlanmıştır.''
Futbol
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...