Sarı lacivertliler bir rüyayı gerçek yaptı! Edin Dzeko imzayı attı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Sarı lacivertliler bir rüyayı gerçek yaptı! Edin Dzeko imzayı attı

FUTBOL Haberleri

İnter’in Bosnalı golcüsü yıllığı 4,2 milyon avrodan iki yıllık sözleşme imzaladı. Dzeko ayağının tozuyla konuştu: Dev bir kulübe geldim, sahaya çıkmak için çok sabırsızım. Taraftarımız sahada en iyisini yapan bir Dzeko görecek.

EMİN ULUÇ'UN HABERİ - Yeni sezon için şampiyonluktan başka bir şey düşünmeyen Fenerbahçe’de dev bir transfer gerçekleşti. Son olarak İnter’de, ondan öncesinde Roma ve Manchester City’de golleriyle başarıdan başarıya koşan Edin Dzeko İstanbul’a geldi ve sarı lacivertli kulübe iki yıllık imzayı attı.

37 yaşındaki yıldız önce sağlık kontrolünden geçti. Sonrasında stadı gezen futbolcu tesislere hayranlığını gizleyemedi. Başkan Ali Koç’la tanışan Bosnalı star kendisini iki yıl için Kanarya’ya bağlayan mukaveleyi imzaladı.  

İKİ YILDA 226 MİLYON LİRA

Dzeko yıllık 4,2 milyon avro (yaklaşık 113 milyon lira) kazanacak. İmzası henüz kurumadan kulüp televizyonuna açıklamalarda bulunan futbolcu, “Harika duygular yaşıyorum, çok heyecanlıyım” derken, “Fenerbahçe’nin büyük kulüp olduğunu biliyorum. Buraya geldiğim kısa sürede kararımın ne kadar doğru olduğunu gördüm. Sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum. Her maçta, her idmanda elimden gelenin en iyisini yapacağım, buraya savaşmaya geldim” diyerek taraftarlara mesaj gönderdi.

Sarı lacivertliler bir rüyayı gerçek yaptı! Edin Dzeko imzayı attı

GOLLERİME HAZIR OLUN

Kadıköy’de sahaya çıkan Dzeko sırtındaki ismini gösteriken, “Önümüzdeki sezon gollerime hazır olun” der gibiydi. Geçen sezon hiç sakatlanmayan yıldız futbolcu, son olarak 2021/22 sezonunda koronavirüse yakalandığı için 8 gün sahalardan uzak kaldı.

YANINDAKİLERİ COŞTURUYOR

Dzeko bir ‘sırtı kaleye dönük’ oynama uzmanı forvet. İnter’deki partneri Lautaro Martinez takımdaki kariyerinin en verimli sezonunu geçirerek onun sayesinde 28 gol attı. Orta saha Barella da onun yerinde paslarıyla geçen sezon dokuz gol attı ve kariyer rekoru kırdı.

SAHA İÇİ LİDERİ

Geçen sezon Fenerbahçe saha içi liderine ihtiyaç duydu. Dzeko takım içindeki birleştirici rolü, motivasyon konuşmaları, psikolojisi düşen arkadaşlarını morallendirmesi ile İnter’de İnzaghi’nin değişmeziydi.

ROMELU UKAKU'YU KESTİ

Boşnak oyuncu geçen sezon İnter’de 113 milyon avroluk Romelu Lukaku’yu yedek bıraktı. Hatırlanacağı gibi M. City ile İnter’in İstanbul’da oynanan Devler Ligi finaline de Dzeko on birde başlarken, Lukaku ikinci yarıda şans bulabilmişti.

Sarı lacivertliler bir rüyayı gerçek yaptı! Edin Dzeko imzayı attı

ÇOCUKLUĞU KAN VE GÖZYAŞIYLA DOLU
MERMİLERİN ARASINDAN ZİRVEYE...

Çocukluğu Bosna Hersek’teki savaşın içinde bombaların, mermilerin arasında kan ve gözyaşlarıyla geçen Dzeko, küllerin arasından zirveye yükselişin hikâyesini yazmış bir isim. Futbola Zeljeznicar’da, orta saha oyuncusu olarak başlayan Edin, uzun boyu ve mevkiine göre tekniğinin düşük kalması sebebiyle santrfora çekildi ve müthiş macera başladı.

İlk transferini Teplice’ye yapan Edin Dzeko’yu Çekya’dan Almanya’ya taşıyan Wolfsburg oldu. Alman ekibi onun gol krallığı yaşadığı sezon şampiyonluğa ulaştı.

TEK RAKİBİ RONALDO

Manchester City, Dzeko’ya Premier Lig kapısını açtı. Ada’da City ile iki şampiyonluk, bir lig kupası, bir FA Cup kazanırken Dzeko, 189 maçta 72 gol, 38 asistle yükü sırtlıyordu. Derken, Serie A’da gol krallığı yaşadığı Roma seferi gerçekleşti. Son olarak da iki İtalya Kupası, iki de İtalya Süper Kupası kaldırdığı İnter serüveni yaşandı. O, Ronaldo ile Avrupa’nın beş büyük liginin en az üçünde oynanan isimler arasında 50 gol barajını aşan tek isim.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...