KARA DAYILAR

KARA DAYILAR

FUTBOL Haberleri

F.Bahçe Kadıköy'de Aksihar Belediye önünde zorlandı. Hakemler Sow'un direkten içeri düşen topunu süzemeyince maç gerildi. Kamerunlu Webo takımını öne geçirdi, Senegalli Sow rahatlattı.




LAZİO'YA GÖZDAĞI VERDİLER

Şampiyon adayı F.Bahçe ile kümede kalma savaşı veren Akhisar'ın Kadıköy'deki buluşması futbol için ideal bir havada gerçekleşti. Sarı-lacivertli taraftarlar, güzel havanın etkisi, milli maç arasının özlemiyle Saacoğlu'nu doldurmuş, Lazio maçı öncesi keyifli bir prova bekliyorlardı. Emre, Mehmet Topal, Gökhan ve Salih'ten mahrum Fener beklenen şovu sunamasa da 3 puanı almayı bildi. Maça baskın başlayan F.Bahçe, ayağa paslar ve organize ataklarla gol ararken, savunmasını kalabalık tutan Akhisar gol umudunu kontra topların adamı Gekas'a bağlamıştı. İlk yarının tek ciddi pozisyonu 37'de gerçekleşti, gol de oldu ama hakemler göremedi. Caner'in ortasında Webo'nun kafayla indirdiği topu Sow kaleye şutladı, önce üst direğe ardından yere vuran meşin yuvarlak oyun alanına dönerken hakemler topun çizgiyi geçtiğini göremedi ve devre golsüz sona erdi.


ÖNCE WEBO SONRA SOW
F.Bahçe ikinci yarıya o kadar hırslı ve hızlı başladı ki, gol gecikmeden geldi. Henüz 47. dakikada Mehmet Topuz'un ortasına kafayı vuran Webo, kaleci Oğuz'un çeldiği topu kaptığı gibi kaleye yolladı ve ağları sarstı: 1-0. Rahatlayan sarı-lacivertliler daha bir şevkle hücum etmeye başladı ve 51'de ikinci gole çok yaklaştı, ama Kuyt'ın şutunda Oğuz'un ayağından seken top üst direkten sekip kornere çıktı. 55'te ise aynı şanssızlığı Akhisar yaşadı, Çağdaş'ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarparak auta gitti. 64'te Cristian net pozisyonda topu yan ağlara yollarken, 83'te Sow sahne aldı. Senegalli, defansın arkasına atılan topu Oğuz'un önünden kapıp fileleri havalandırdı: 2-0. F.Bahçe 3 puanı bu skorla alıp ligdeki şampiyonluk koşusunu sürdürürken, formda golcüleriyle perşembe günkü maç öncesi Lazio'ya gözdağı verdi.


Sow nbsp;kendini aştı
F.Bahçe'nin Senegalli yıldızı Moussa Sow dün kendini aştı. Üst üste 5. lig maçında da gol bulan yıldız futbolcu F.Bahçe formasıyla ilk defa böyle bir seriye imza attı. Sow 15 gole ulaşarak gol krallığı yarışında nbsp;Burak Yılmaz'ı takibini nbsp;sürdürdü.


WEBO nbsp;BU DEFA AYAKLA
Plzen maçında sakatlanan Pierre Webo golle geri göndü. Daha önceki 4 golünü de kafayla atan Kamerunlu golcü dün F.Bahçe'de ilk defa ayakla gol buldu. Webo maç sonrası, "Zor bir karşılaşmayı geride bıraktık. Bence Sow'un sayılmayan golünü çözmek zordu. Top çok hızlıydı. Lazio için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu maçta taraftarımıza da nbsp;iş düşüyor" dedi.



Fener seri yaptı
F.Bahçe ligin 24. haftadaki Beşiktaş yenilgisinin ardından üst üste üçüncü galibiyetine imza atarak seri yaptı. Derbinin yarasını Bursa galibiyetiyle (4-1) saran Fener ardından Antalya'yı 2-1 mağlup etmişti. Öte yandan FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde ikinci olan F.Bahçe'nin kadın oyuncuları maçın devre arasında tribünleri gezerek selamladı. nbsp;



nbsp;KARA DAYILAR



GOL GÜME GİTTİ
SÖNMEZ, ABİTOĞLU'NU YANILTTI
37. dakikadaki Sow'un şutunda top üst direğe vurup çizgi içine düşerek sahaya geri döndü. Ancak hakem Kamit Abitoğlu ve yardımcısı Mustafa Sönmez net golü fark etmedi. Pozisyonun tekrarını stat ekranından izleyen tribünler uzun süre hakemlere isyan etti. Abitoğlu 2011 şubat ayında oynanan Beşiktaş-Karabük maçında da Almeida'nın üst direğe vurup içeri düşen vuruşunda o maçtaki yardımcısı Mehmet Şahan Yılmaz'la birlikte golü vermemişti. Dünkü pozisyon akıllara FIFA'nın istediği UEFA Başkanı Michael Platini'nin ısrarla karşı çıktığı 'Şahin gözü' teknolojisinin kullanılma zaruretini getirdi.


AŞIRI İSTEDİK!
TOPAL-SALİH YETİŞİYOR
Maçı değerlendiren F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Hem futbolcularda hem taraftarda kazanma arzusu çok yüksekti. İki yüksek arzu birleşince çabuk skoru elde etme isteği, acele ve zorlama şutlara neden oldu. Bazen böyle yüksek istekli olmak faydalı olmuyor" derken, "İkinci devre daha derli toplu oynadık. Hemen de golü bulduk. Sıkıntı olmaya başlıyordu ki 2. gol geldi" sözlerini kullandı. Kocaman UEFA maçına da değinerek, "Kura çekildiğinden beri Lazio'nun her maçını inceledik, inceliyoruz. Nefes nefese maçlar olacak. Ayrıntıları lehine çeviren avantaj sağlar. Doktorlar hem Mehmet Topal'ın hem de Salih'in maça yetişeceğini söylüyor" açıklaması yaptı.


Taraftar-Caner gerginliği
Zaman zaman pas hataları yapan ve 75. dakikada oyundan alınan Caner kenara gelirken tribünden tepki alınca sinirlendi. Islıklar arasında oyundan çıkan Caner, Aykut Kocaman'ın da kendisini sakinleştirmesine izin vermedi. Caner yedek kulübesine oturmadan önce yerdeki su şişesine sert şekilde vurarak tepkisini gösterirken, "Sinirim kendi kendimeydi. Kimse üzerine alınmasın" açıklaması yaptı.


GFB'den set protestosu
Yönetim ile arası kötü olan Genç Fenerbahçeliler grubu Akhisar maçı öncesinde bu kez tribün liderlerinin çıkıp taraftarları yönlendirdiği setin kaldırılmasını protesto etti. "Setimizi alırsınız sesimizi asla" şeklinde pankart açan GFB üyeleri, "Setimiz gider sesimiz asla", "GFB burada dimdik ayakta" şeklinde slogan attı.


Fedakâr Kuyt
F.Bahçe'nin Hollandalı yıldızı Dirk Kuyt'ın önceki gün çocuğunun rahatsızlandığı öğrenildi. Kamptan ayrılan futbolcunun başında ağrılar olan çocuğuna çektirdiği MR temiz çıkınca Kuyt tekrar kampa dönerek Akhisar karşısında forma giydi.




'SÖZLEŞME PROBLEM DEĞİL'
"Yarım sıfır olsun, bizim olsun diyerek maça çıktık. Kazandığımız için çok mutluyuz. Sezon sonuna kadar kazanarak gitmek istiyoruz" diyen F.Bahçe kalecisi Volkan Demirel sezon sonunda bitecek sözleşmesi için de, "Benim için sözleşme ve imzanın anlamı yok. Ben gönülden F.Bahçeliyim. Sözleşme önüme geldiğinde imzalarım'' açıklaması yaptı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...