İtalya Kupası'nda ilk finalist Juventus

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
İtalya Kupası'nda ilk finalist Juventus

Futbol Haberleri  / AA

İtalya Kupası yarı finali ilk maçında deplasmanda AC Milan'ı 2-1 yenerek avantajlı skoru elde eden Juventus, rövanşta da rakibiyle berabere kalınca adını finale yazdırdı.

nbsp;İtalya Birinci Futbol Ligi'nde (Serie A) bu sezon kıyasıya bir şampiyonluk mücadelesi veren AC Milan ile Juventus, kozlarını Torino'daki Juventus Arena'da, İtalya Kupası yarı final rövanş müsabakasında paylaştı. Büyük nbsp;çekişmeye sahne olan karşılaşmayı, hakem Daniele Orsato yönetti. Yarı final ilk maçında rakibi AC Milan'ı, Milano'da 2-1 yenmeyi başaran Juventus, sahasındaki rövanşta zorlansa da turu geçmeyi başaran taraf oldu. Karşılaşmanın ilk yarısını ev sahibi takım Del Piero'nun 28. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamlarken, ikinci yarının 51. dakikasında AC Milan, Mesbah ile önce eşitliği sağladı ardından, 81. dakikada Maxi Lopez ile üstünlük golünü buldu. Maçın 90 dakikası, AC Milan'ın 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlanmasına nbsp;karşın, kırmızı-siyahlı takımın ilk maçta da rakibi Juventus'a aynı skorla boyun eğmesi sebebiyle mücadele, finale çıkacak takımın belli olması için uzatmalara nbsp;gitti. Uzatma devrelerinin 96. dakikasında, Mirko Vucinic ile karşılaşmada eşitliği sağlayan ve 2-2'lik sonuçla biten maçta Juventus, ilk maçtaki skor avantajıyla finale yükselen takım oldu. nbsp;Bu sonuçla Juventus, 8 sene aradan sonra İtalya Kupası'nda finale nbsp;yükselme başarısını gösterdi. Juventus, 2003-2004 sezonunda oynadığı son finalde, kupayı Lazio'ya kaptırmıştı. nbsp;Juventus, AS Roma ile İtalya Kupası'nı en çok kazanan (9 kez) takım nbsp;unvanının da sahibi. nbsp;Juventus'un finaldeki rakibi ise yarın akşam TSİ 21.45'te Napoli ile Siena arasında Napoli'de oynanacak bir diğer rövanş karşılaşmasında belli olacak. İlk maçta, Siena rakibini 2-1 yenmeyi başarmıştı. nbsp;


Futbol
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...