İstanbul'a hizmet bir şeref

/ Kaynak: OZEL
İstanbul'a hizmet bir şeref

FUTBOL Haberleri  / OZEL

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Avukat Numan Güzey ile bir spor sohbeti gerçekleştirdik.

nbsp;RÖPORTAJ: HÜSAMETTİN ACAR

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Avukat Numan Güzey ile bir spor sohbeti gerçekleştirdik. İstanbul, 2010 Avrupa Kültür Başkenti iken Büyükşehir Kültür Hizmetleri Daire Başkanıydı, İstanbul 2012 Spor Başkenti iken ise Spor Hizmetleri İl Müdürü oldu. Son bir-iki yılda dünya çapında birçok organizasyona ev sahipliği yapan bu kutsal şehrin nihai hedefi olimpiyatlara ev sahipliği yapmaktı. Güzey'in, spora ve özellikle güreşe olan aşkı bizi tadına doyulmaz bir sohbetin derinliklerine götürdü. Şiir gibi edebi bir anlatımı vardı, müthiş hafızası, yaşayan Türkçeye hakimiyeti ile Farsçaya, Arapçaya olan ilgisiyle, sohbetimize kah Koca Yusuf'lar, Hergeleci İbrahimler, kah Hamza Yerlikaya gibi olimpiyatlarda boy gösteren dünya yıldızları misafir oldu. Sporun, edebiyatın, dünya yıldızlarının anıları bir bir selam verdi soframıza. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlığını da yapan Güzey, nbsp;spor aşkı ve kültür donanımı ile bu ülkeye kültür ya da spor bakanlığı yapacak kapasitede bir isim. Geçmişten geleceğe doğru yudumlanan sohbette Güzey, adeta dillendirdiği konuların içinde yaşıyor, heyecandan gözleri ışıl ışık, elleri zaman zaman yumruk olup masayı örseliyordu. "Bu kutsal şehirde hangi alanda olursa olsun, İstanbul'a hizmet bir ibadet gibidir" diyordu Numan Güzey... nbsp;



HAMZA, KARELİN'DEN BÜYÜK
"FILA, kendi tarihinde en büyük gelmiş geçmiş sporcular arasında Hamza'yı 3. sıraya koymuş ama, benim nazarımda Hamza Yerlikaya 1 numaralı Aleksander Karelin'den daha büyüktür. Çünkü Hamza'nın kilosunda çok daha zorlu rakipler vardı. 120 kiloda ise güçlü rakipler bulmak pek zordur. Aleksander bu şartlarda 1 numara oldu. Arka arkaya 3 olimpiyat şampiyonluğu bir de ikinciliği var. Hamza ise çok zorlu ve sayıca daha çok olan rakipler arasından sıyrılarak zirveye çıkmayı başardı. Türk güreşi Hamza ile yeni bir rüzgar yakaladı. Bu dönemde çok ciddi ve samimi çalışmalar yapılırsa, güreşimiz tekrar ayağa kalkabilir..."


GÜREŞİ ZEVKSİZLEŞTİRDİLER
"Güreş bizim genlerimizde var. Dikkat ederseniz Kafkasların sporcuları tarih boyunca hep başarılı olmuştur. İşte Rusya, Belarus, İran, Bulgaristan, Azerbaycan, Türkiye ve biraz da İskandinav ülkeleri... Güreş, tıpkı atletizm gibi olimpiyatların ilk ve ana branşıdır. Ancak son 10-15 yılda, belki de planlı olarak güreşi zevksizleştirdiler. Eskiden supleks vardı, brevle, kafakol, salto, künde gibi güreşi zenginleştiren oyunlar vardı. Şimdi tamamen itme üzerine kurulmuş bir oyun. 120 kiloda Rıza Kayaalp bütün rakiplerini minderden iterek yendi. Bir güreş aşığı olarak bu durumdan haz alamıyorum. Seyircisi azaldı, tamamen itme sporu oldu. Belki de bu yüzden olimpiyatlardan çıkarma kararı aldılar. Ancak Kafkasların güreşteki üstünlüğünü kırmak için de alınmış bir karar olabilir. Bu konuda güçlü bir mücadele sergilemeliyiz..."


ORGANİZASYONLAR ÜLKESİYİZ
"Bir düşünün, şu son bir-iki yıl içinde İstanbul'umuzda basketbolda, güreşte, atletizmde dünya şampiyonalarını ve Şampiyonlar Ligi finalini başarı ile organize ettik. İzmir'deki Üniversiade Oyunları, Erzurum'daki Kış Oyunları kısa bir hazırlık döneminde başarı ile gerçekleştirdiğimiz organizasyonlardır. Ataköy'deki dev atletizm salonu 3-4 aylık bir sürede tamamlandı. Artık modern statlarımız, salonlarımız, pistlerimiz ve havuzlarımız var... Avrupa'nın ekonomik sıkıntısı çektiği zamanda bunu başarıyoruz. Ve Recep Tayyip Erdoğan gibi spora büyük önem veren bir dünya liderimiz var. Bu işe talip olduğumuzu tüm dünyaya adeta haykırıyoruz ve olimpiyatlar için devlet güvencesi veriyoruz... Bence 2020 Olimpiyatları İstanbul'un hakkıdır; Madrit ve Tokyo'nun değil... "


nbsp;İstanbul'a hizmet bir şeref
nbsp;İstanbul'a hizmet bir şeref
nbsp;İstanbul'a hizmet bir şeref

FUTBOL
Kaynak: OZEL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...