Galatasaray'ın yeni forması tanıtıldı

Galatasaray'ın yeni forması tanıtıldı

FUTBOL Haberleri

Galatasaray, 2013-2014 sezonunda futbol takımının 3. formalarını tanıttı.

Galatasaray, daha önce 2013-2014 sezonunda giyeceği 2 formayı tanıtmıştı. Bugün ise 3. forma tanıtıldı. Tanıtılan yeni formayla ilgili Galatasaray.org'da yer alan açıklama şöyle; Galatasaray'ın Nike tarafından hazırlanan üçüncü forması taraftarının tutkusu ve "Cehennem" olarak tanımlanan stadını temsilen iki farklı kırmızı tonda çubuklu bir tasarıma sahip. Formanın yakasında kullanılan ateş kırmızısını, manşetlerdeki sarı tamamlıyor. Yakanın iç kısmında yer alan kırmızı renkte işlenmiş etiketi, sadece futbolu değil, Galatasaray Spor Kulübü'nün köklü geçmişini temsil eden Gayın amp; Sin logosu süslüyor. Yeni üçüncü formanın şortları için geleneksel Galatasaray kırmızısı tercih edilirken üst kısmında ince bir beyaz şeridin geçtiği çoraplarda da aynı kırmızı kullanıldı. Çorapların arka kısmında yer alan kalın sarı şerit oyuncuların sahada daha iyi görülmesini amaçlıyor. Formalar, Nike'ın vazgeçilmezleri olan tarz, ustalık ve gururu yansıtırken bugüne kadar üretilen en teknolojik ve çevreci forma olarak oyuncuların performansına yardımcı oluyor.


Geri Dönüştürülmüş Polyester
Galatasaray'ın üçüncü forması, Nike'ın düşük çevresel etkiyle spor malzemesi üretme sözü doğrultusunda, devrim oluşturan geri dönüştürülmüş polyester kumaşından üretiliyor. Her bir forma ve şort, ortalama 13 geri dönüşümlü plastik şişeden yapılıyor. Bu çığır açan üretim sürecinde plastik şişeler eritilerek önce iplik haline getiriliyor, daha sonra polyester olarak dokunuyor. Bu sayede, polyester üretimine kıyasla enerji tüketiminde %30 oranında bir tasarruf sağlanıyor. 2010'dan beri Nike, atık sahalarından topladığı 1.1 milyar adetten fazla plastik şişeyi geri dönüştürülmüş polyester olarak kazandırdı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...