Galatasaray, Fenerbahçe'yi ikiye katladı

/ Kaynak: CHA
Galatasaray, Fenerbahçe'yi ikiye katladı

FUTBOL Haberleri  / CHA

UEFA, geçen sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde kulüplerin başarılarına göre dağıttığı paraları açıkladı.

UEFA, geçen sezon Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde kulüplerin başarılarına göre dağıttığı paraları açıkladı. Listede Türk takımlarından Fenerbahçe ve Galatasaray'ın aldığı rakamlar da böylelikle resmiyete kavuşmuş oldu. Açıklamaya göre, geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve çeyrek finalde Real Madrid'e elenen Galatasaray, 24 milyon 782 bin Euro kazanırken, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden ve finalin kapısından dönen Fenerbahçe ise 11 milyon 181 bin 270 Euro kasasına koydu. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre 33 takım arasında en fazla parayı 65 milyon 315 bin euro ile İtalya temsilcisi Juventus alırken, onu 55 milyon 46 bin euro ile Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Bayern Münih atip ederken, aynı kupanın bir diğer finalisti Borussia Dortmund ise 54 milyor 161 bin euro izledi. UEFA'nın dağıttığı paydan en az alan takımlar ise Hırvatistan temsilcisi Dinaom Zagrep 10 milyon 500 bin euro ile son sırada yer aldı. Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ise 11 milyon 484 bin euro ile alttan ikinci sırada. nbsp;Bilindiği gibi UEFA, Şampiyonlar Ligi'ne katılım parası olarak 8.6 milyon milyon euro, galibiyete 1 milyon, beraberliğe ise 500 bin euro veriyor. Şampiyonlar Ligi'nde grubundan çıkan ilk iki takıma 3.5'er milyon euro, çeyrek finale yükselen takımlara 3.9'ar milyon euro, yarı finale yükselen takımlara 4.9'ar milyon euro, turnuvada ikinci olan takıma 6.5 milyon euro ve şampiyon takıma da ayrıyeten 10.5 milyon euro veriyor.
UEFA Avrupa Ligi'nde ise gruplara katılım payı 1.3 milyon euro, UEFA Avrupa Ligi galibiyet primi 200 bin euro, beraberlik primi 100 bin euro, Gruptan lider çıkan takımlara 400'er bin euro, Gruptan ikinci çıkan takımlara 200'er bin euro, çeyrek finale yükselen takımlara 350'şer bin euro, yarı finale yükselen takımlara 1'er milyon euro, ikinci olan takıma 2.5 milyon euro ve şampiyon takıma da 5 milyon euro veriyor.
FUTBOL
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...