Galatasaray : 2 - Beşiktaş:1

- Güncelleme:
Galatasaray : 2  - Beşiktaş:1

FUTBOL Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında 2013 yılının ilk derbisinde karşı karşıya gelecek olan Galatasaray ile Beşiktaş karşılaşmasının ilk 11'leri belli oldu. İki takımın da ara transferde kadrosuna dahil ettiği Wesley Sneijder ile Dentinho takımlarının 18 kişilik maç kadrolarında yeraldı.


Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında oynanan derbi maçta lider Galatasaray'a mağlup olan Beşiktaş, hem kazanıp lider olma şansını yitirdi hem de zirvenin 5 puan gerisinde kaldı. Haftaya lider Galatasaray'ın 2 puan gerisinde ikinci sırada giren siyah-beyazlılar, Galatasaray karşısında 2-1 mağlup oldu ve 31 puanla ikinci sırada kaldı.
nbsp;
nbsp; -11 maç sonra yenildi-

nbsp;
nbsp; Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de tam 11 maçın ardından mağlup oldu.
nbsp; En son 7. haftada Fenerbahçe'ye Kadıköy'de 3-0 yenilen siyah-beyazlılar, daha sonra oynadıkları 11 maçta da taraftarlarına mağlubiyet üzüntüsü yaşatmamıştı.
nbsp; Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin ardından, 19. haftadaki Galatasaray derbisini de kaybederek, 11 maç sonra yenilgiyle tanıştı.
nbsp;
nbsp; -Ligde 9 maçtır gol yiyor-

nbsp;
nbsp; Galatasaray derbisini kaybeden Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de üst üste 9. maçında da kalesinde gol gördü.
nbsp; En son ligin 10. haftasında oynanan ve 3-0 Beşiktaş'ın üstünl üğüyle sona eren Mersin İdmanyurdu maçında gol yemeyen siyah-beyazlılar, daha sonra oynadıkları 9 karşılaşmada da taraftarlarına gol üzüntüsü yaşattı.
nbsp; "Kara Kartallar", son 9 lig maçında toplam 16 gol yedi.
nbsp;
nbsp; -Sivok, 3 maçtır atıyor-

nbsp;
nbsp; Derbi maçta Beşiktaş'ın tek golünü kaydeden Tomas Sivok, ligde üst üste 3. maçında da takımına gol kazandırdı.
nbsp; Ligin ilk yarısının son haftasında Kayserispor ağlarını havalandıran Sivok, geçen hafta da İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a gol atmıştı.
nbsp; Bu arada Sivok, Galatasaray karşısında attığı golle, ligdeki gol sayısını da 5'e çıkardı.
nbsp;
nbsp; -3 futbolcu cezalı duruma düştü-
nbsp;

nbsp; Galatasaray maçında sarı kart gören Beşiktaşlı futbolcular Veli Kavlak, Roberto Hilbert ve Tomas Sivok cezalı duruma düştüler.
nbsp; Ligde toplam 4. sarı kartına ulaşan Veli ve Sivok ile 8. sarı kartını gören Hilbert, Beşiktaş'ın gelecek hafta oynayacağı Kardemir Karabükspor maçında forma giyemeyecek.
nbsp;
nbsp; -Dentinho forma giydi-
nbsp;
nbsp; Beşiktaş'ın yeni transferi Brezilyalı Dentinho, Galatasaray derbsinin ikinci yarısında oyuna girdi.
nbsp; Maçın 59. dakikasında Olcay Şahan'ın yerine oyuna dahil olan Dentinho, orta alanının solunda görev yaptı.


KARŞILAŞMANIN ÖNEMLİ DAKİKALARI

Derbi mücadelesi Galatasaray'ın vuruşuyla başladı. nbsp; Beşiktaş yarı sahasının ortalarında Emre Çolak topa eliyle müdahale etti.

Dakika 3 Galatasaray yarı sahasının sol kanadında Beşiktaşlı Necip girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve Galatasaraylı oyuncular topu taca gönderdi. Tac atışının hemen ardından pas Emre Çolak'a geldi ve nefis bir şut gol

Dakika 10 : Yeni bir Galatasaray atağı var sol kanattan Melo ceza sahasına ortasını gönderdi. Elmander topa yetişemedi ve top dışarı çıkıyor .

Dakika 15: Beşiktaş ilk dakikalarda yediği golün ardından nbsp; sahada varlığını hissettirmeye çalışıyor Fernandes kendi yarı sahasından aldığı topla rakip yarı alana geçti ve sol kanattan atağa çıkan Necip'e pasını verdi ama top biraz hızlıydı ve taca çıktı.

Dakika 24: Beşiktaş ani bir atakla Galatasaray kalesi önüne kadar geliyor, Galatasaray baskısını kıran Beşiktaş'ın karşısına Riera çıkıyor Cimbom cezasahasından top dışarıda

Dakika 30: Beşiktaş bir anda kontra atağa çıktı ve Necip orta yuvarlakta pasını Holosko'ya verse Holosko bir anda kaleye yönelebilirdi ama Galatasaray savunması tehlikeyi önledi.

Dakika 37 : Sarı kırmızılı ekip kısa paslaşmalar sonucu rakip yarı alana girdi ama Necip geldi ve topu aldı ardından pasını arkadaşına verdi.


Dakika 42 Galatasaray yarı alanda Semih Kaya hafif sol çaprazda Veli'yi faulle durdurdu.

Dakika 45 Galatasaray atak yönüne göre sol kanattan rakip yarı alandan serbest vuruş kullandı. Ceza sahasında Riera İbrahim Toraman'la beraber topa yükseldi ve kafasıyla topu ağlara gönderdi.

İLK YARI 2-0 EV SAHİBİ GALATASARAY'IN ÜSTÜNLÜĞÜYLE SONA ERDİ

İkinci yarı başladı. Beşiktaş ilk dakikalardan itibaren varlığını hissettirmeye başladı

Dakika 46 Gol Sivok, Durum 2-1

Dakika 54 : Galatasaray atak yönüne göre sağ kanattan Selçuk'la köşe vuruşu kullandı. Ceza sahasına gelen topa Beşiktaş savunmasında Sivok uzaklaştırdı.


Dakika 61: Felipe Melo, Oğuzhan'la tartışmasında sonra Tolga Özkalfa tarafından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Dakika 69: Galatasaray'da Elmander oyundan çıkıyor, yerine Hakan Balta oyuna girdi.

Dakika 73: Orta sahada top kapma mücadelesinde Veli Kavlak Engin'e yaptığı hareketten dolayı sarı kart gördü.

Dakika 78: Galatsaray'da Sneijder sol kanatta topla buluştu ama Hilbert'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hilbert'te sarı kart gördü.

Dakika 81: Beşiktaş sağ taraftan atağa çıktı ve top İbrahim Toraman'dayken ev sahibi ekip savunması topa taca gönderdi. Atağın devamında diğer kanatta Hamit, Gökhan Süzen'e yaptığı hareketten sonra sarı kart gördü.

Dakika 83 nbsp; Selçuk kendi yarı sahasından sağ kanattan ileriye hareketlenen Hamit'e uzun gönderdi ama Gökhan araya girip topu taca gönderdi.

Dakika 90: Tomas Sivok hakeme itirazlarından dolayı sarı kart gördü. Bu arada maça 4 dakika daha ilave edildi

Uzatma dakikalarında gol gelmeyince, 10 kişi kalan Galatasaray sahadan 2-1 galip ayrılan taraf oldu


DERBİ'DEN NOTLAR
Lig lideri Galatasaray ile ikinci sıradaki Beşiktaş, zirve yarışında büyük önem taşıyan 2013'ün ilk derbisinde karşı karşıya geliyor. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak dev maçı, kariyerinde ilk derbisine çıkacak hakem Tolga Özkalfa yönetecek. Özkalfa'n ın yardımcılıklarını Cem Satman ile Ekrem Kan yapacak. Derbinin dördüncü hakemi ise Süleyman Abay. nbsp;
nbsp;
Takımların ilk 11'leri ise şöyle; nbsp;

nbsp;
Stat: Türk Telekom Arena nbsp;
Hakemler: Tolga Özkalfa, Cem Satman, Ekrem Kan nbsp;

Galatasaray
: Muslera, Sabri, Dany, Semih, Riera, Hamit, Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak, Umut, Elmander, nbsp; nbsp;

Beşiktaş
: McGregor, Mehmet Akgün, Sivok, İbrahim Toraman, Gökhan Süzen, Hilbert, Necip Uysal, Fernandes, Veli, Olcay, Holosko nbsp;

Galatasaray Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 2013'ün ilk derbisi için bugün Türk Telekom Arena'da karşı karşıya geliyor Türk Telekom Arena'daki zorlu mücadelenin hakemi Tolga Özkalfa... Beşiktaş'ın yeni transferi Dentinho maça yedek kulübesinde başlayacak.

Taksim Stadı'nda 22 Ağustos 1924 tarihinde Beşiktaş'ın 2-0 galibiyetiyle başlayan 89 yıllık rekabette, bugüne dek yapılan 331 maçın 115'ini Galatasaray, 105'ini Beşiktaş kazandı, 111 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılıların toplam 466 golüne, siyah-beyazlılar 440 golle karşılık verdi. nbsp; nbsp;

LİGDE DE GALATASARAY ÖNDE


Galatasaray ile Beşiktaş arasında ligde yapılan 109 karşılaşmada ise genel toplamda olduğu gibi sarı-kırmızılı takımın üstünlüğü bulunuyor. İki takım ligde şimdiye kadar 109 kez karşı karşıya geldi, Galatasaray 38, Beşiktaş ise 30 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 41 maçta da eşitliği bozamazken, ''Cim Bom''un 133 golüne, ''Kara Kartallar'' 117 golle karşılık verdi. Sezonun ilk yarısında BJK İnönü Stadı'nda yapılan lig tarihinin en erken derbisi 3-3 bitti.

GALATASARAY, KENDİ EVİNDE BEŞİKTAŞ'A KAYBETMİYOR

Dev karşılaşma öncesinde istatistiklere bakıldığında Galatasaray'ın ev sahibi takım sıfatıyla Beşiktaş'a son dönemde galibiyet sayısı bakımından büyük üstünlük kurduğu dikkat çekiyor.

İki takım arasında Galatasaray'ın ev sahibi olduğu ve 14'ü Ali Sami Yen Stadı, 1'i Atatürk Olimpiyat Stadı, 1'i de Türk Telekom Arena'da yapılan son 16 lig maçında sarı-kırmızılılar 12, siyah-beyazlılar 3 galibiyet alırken, 1 maç da berabere sonuçlandı. nbsp; ''Cim Bom''un kendi evindeki son 16 lig maçında attığı toplam 30 gole, ''Kara Kartallar'' 16 golle cevap verdi.

Ezeli rakipler arasında Galatasaray'ın ev sahipliğinde oynanan son 17 lig maçının sonuçları şöyle:

BEŞİKTAŞ 5 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Beşiktaş, Galatasaray ile yaptığı tamamı Süper Lig'e dahil son 5 maçı da kazanamadı. Rakibi karşısında son galibiyetini 30 Nisan 2011 tarihinde BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık sonuçla alan siyah-beyazlılar, daha sonraki 5 maçta 2 kez yenildi, 3 kez de berabere kaldı, taraftarlarına 3 puan hediye edemedi.

SON 4 MAÇTA 17 GOL ATILDI


Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki son lig maçları oldukça gollü geçiyor. İki takım arasında yapılan son 4 lig maçında futbolseverler toplam 17 gol izledi. Son 4 maçta Galatasaray 10, Beşiktaş ise 7 gol attı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...