Futbolun ezeli rakiplerini polis buluşturdu

/ Kaynak: DHA
Futbolun ezeli rakiplerini polis buluşturdu

FUTBOL Haberleri  / DHA

Ezeli rakipleri polis buluşturdu. Süper Kupa maçı öncesi Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarını Kayseri polisi iftarda buluşturdu.

Kayseri'de 11 Ağustos'ta oynanacak Süper Kupa maçı öncesi Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarını Kayseri polisi iftarda buluşturdu.Kayseri Polisevi'ndeki iftara Çevik Kuvvet Şube Müdürü Zeki Ünsal, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Spor Büro Amirliği polisleri, Galatasaray UltrAslan Erciyes taraftar grubundan Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencisi Erkan Kırçıl, Fenerbahçe Erciyes 1907 UNIFEB taraftar grubundan Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji Bölümü öğrencisi Batuhan Tuna, Beşiktaş, Trabzonspor, Kayserispor ve Erciyesspor taraftar grubu temsilcileri katıldı.Çevik Kuvvet Şube Müdürü Zeki Ünsal, taraftar gruplarıyla iftarda buluşarak Türk futbolunda ve taraftar grupları arasında yaşanmakta olan şiddetin ve düzensizliğin önlenmesini amaçladıklarını söyledi.Özellikle oynanacak Süper Kupa maçıyla ilgili Fenerbahçe ve Galatasaray taraftar gruplarıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunduklarını anlatan 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü Zeki Ünsal, maç günüyle ilgili olarak da, "Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarının maç günü hangi güzergahı istikameti ve otoparkı kullanacağını hususunda kendilerine bilgi vermek istiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından stadyumun güney tribünü ve batı tribünü Fenerbahçe taraftarı için ayrıldı. Güney tarafında kalan otopark alanı sadece Fenerbahçe taraftarına ait olacak. Fenerbahçe taraftarı aldıkları biletle bu alana gelerek araçlarını park edecekler. Galatasaray taraftarı ise stadyumun kuzey tarafındaki otoparkı kullanacak, kuzey ve doğu tribünde karşılaşmayı izleyecekler.
Ayrıca ilimizin çevresindeki illerde biletlerin yüzde 50'sinin satıldığını biliyoruz. Gelecek olan misafir seyirciler için de Kayseri'nin 3 ayrı giriş noktasında 6 uygulama noktası oluşturularak burada kendilerini karşılayıp gerekli kontrolleri yaptıktan sonra yine polis nezaretinde kendilerini stadyuma götüreceğiz. TFF'nin ilk defa uyguladığı e-bilet ile maça gelecek taraftarın nerede, hangi tribünde ve sırada oturduğunu bileceğiz" dedi.
Kayseri'deki 1907 UNIFEB taraftar grubu adına iftara davet edilen Batuhan Tuna ise gruplarının Türkiye'nin en büyük 10 sivil örgütlenmesinden biri olduğunu anlatarak, "Şimdiye kadar Erciyes 1907 UNIFEB grubumuzun hiçbir taraftar grubuyla problemimiz olmadı. Maç günü Galatasaraylı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.
Galatasaray UltrAslan taraftar grubu temsilcisi Erkan Kırçıl da ezeli rakiplerine maçta başarılar dileyerek, "İstanbul'daki ağabeylerimiz arasında da dostluk mesajları verilmeye devam ediliyor. Şiddetten uzak Fair-Play çerçevesinde bir maç geçeceğini umuyoruz" dedi.
İftar davetine katılan Beşiktaş, Trabzonspor, Kayserispor ve Erciyesspor taraftar temsilcileri de her iki takıma da başarılar dileyerek şiddetten uzak bir futbol izlemek istediklerini belirtti. İftar yemeğinden sonra Zeki Ünsal, grup temsilcileriyle bir süre görüştü.
FUTBOL
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...