Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılacak

/ Kaynak: AA
Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne katılacak

FUTBOL Haberleri  / AA

UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, son karar UEFA disiplin kurulunda olmak kaydıyla şu an itibariyle Fenerbahçe Kulübünün UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine karar verdi.

UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, son karar UEFA disiplin kurulunda olmak kaydıyla şu an itibariyle Fenerbahçe Kulübünün UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine karar verdi. nbsp;

MERAKLA BEKLENEN KARAR

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu incelediği şike davasında 'Şike sahaya yansımamıştır' kararını almıştı. UEFA'ya gönderilen bu dosyalar uzun süredir incelenmekteydi. Tüm spor kamuoyunun ve Fenerbahçe camiasının merakla beklediği karar belli oldu.
FENERBAHÇE'YE CEZA YOK

TFF'den gönderilen dosyaları inceleyen UEFA Fenerbahçe'nin dosyasında bir kusur bulmadı ve dosyanın herhangibir ceza-i müeyyidesinin olmadığına karar verdi. Böylelikle Sarı Lacivertli ekibin bu sene nbsp; Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynaması kesinleşti.

FENERBAHÇE KULÜBÜNDEN AÇIKLAMA

nbsp; Fenerbahçe Sportif Hizmetler Sanayi ve Ticaret AŞ'nin, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklamasında, "UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA disiplin kurulunda olmak kaydıyla şu an itibariyle Fenerbahçe Kulübünün UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine karar vermiştir" denildi. nbsp;
nbsp; Açıklamada, şunlar kaydedildi: nbsp;
nbsp; "UEFA Disiplin ve Kontrol Kurulu'ndan tarafımıza bugün ulaşan yazıda, UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Disiplin Müfettişi ve Fenerbahçe Kulübünün, ilave bilgi/dosya sunabilmesinin uygunluğuna, katılıma uygunluk konusunda son kararın UEFA Disiplin Kurulunda olmak kaydıyla şu an itibariyle Fenerbahçe Kulübünün UEFA karşılaşmalarına katılabilmesine karar verdiği belirtilmektedir."

FENER RAKİBİNİ BEKLİYOR

nbsp;UEFA Şampiyonlar Ligi'ne bu sezon 3. ön eleme turundan katılacak Fenerbahçe'nin, bu turdaki rakibi 20 Temmuz Cuma günü İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde çekilecek kura ile belli olacak.
nbsp; Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, 3. ön eleme turu kurasına seri başı olarak katılacak Fenerbahçe'nin, bu turdaki muhtemel rakiplerinin Belçika'dan Club Brugge, Romanya'dan Vaslui, Hollanda'dan Feyenoord ve İskoçya'dan Motherwell olacağı bildirildi.
nbsp; Spor Toto Süper Lig'i 2. sırada bitirerek Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılmaya hak kazanan sarı-lacivertli takım, bu turu geçerse play-off turunda mücadele edecek. Fenerbahçe, play-off turunu da geçtiği takdirde Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalacak.
nbsp; Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turu ilk maçları 31 Temmuz-1 Ağustos, rövanş maçları ise 7-8 Ağustos tarihlerinde oynanacak.


FUTBOL
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...