Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 1

- Güncelleme:
Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 1

Futbol Haberleri

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu maçında Beşiktaş, 331. randevuda Fenerbançe'ye 2-1 yenildi.

MAÇTAN SONRA NE DEDİLER ?

Volkan Demirel: Galibiyet, yaramın acısını dindirdi
Fenerbahçe'nin kalecisi Volkan Demirel, Beşiktaş karşısında aldıkları galibiyetin bacağındaki acıyı dindirdiğini söyledi.

Maçta Edu'nun müdahalesiyle sol dizinden sakatlanan ve bacağındaki buzla basın toplantısına gelen tecrübeli kaleci, açıklamalarını da ayakta yaptı.

Volkan, kazandıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: ''Galibiyet yaramın acısını dindirdi. Güzel mücadele oldu. Çok iyi mücadele ettik. İnanmışlığın yanıtını alıyoruz. Kim oynarsa oynasın herkes mücadelesini veriyor. Mücadele verdiğimiz için karşılığını alıyoruz. Mutluyuz ve huzurluyuz. Önümüze daha net bakıyoruz. Bugün mücadelemizi gösterdik. İnşallah son maça kadar böyle giderek iki kupayı alacağız.''

-''Edu, Allah'tan vidalı ayakkabı giymemiş''-

Volkan Demirel, Edu'nun müdahalesi sonrası sakatlanmasıyla ilgili ise ilginç açıklamalarda bulundu.

Sarı-lacivertli takımın kalecisi, konuşmasının başında Edu'nun özrünü kabul etmezken, son bölümde özrünü kabul ettiğini açıkladı.

Volkan Demirel, Edu'nun vidalı ayakkabı giymediği için şanslı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

''Edu, Allah'tan sabit ayakkabı giymiş. Vidalı giyseydi bacağım paramparça olurdu. Özrü kabul etmiyorum. Pozisyonda sakınmadığını düşünüyorum. Ayağını çekebilirdi. Topa hakim olmuştum. Özür dilemiş. Özrünü kabul ediyorum. Hakem de sakınmadığı fikrindeydi. Madem sakınmadıysa neden kırmızı kart göstermedi. Diz yırtıldı. Ama galibiyetin sevinci acıyı unutturdu.''

Sarı-lacivertli takımın kalecisi, Egemen Korkmaz'a da sahip çıkarak, ''10 yıl oda arkadaşımdı. Nasıl biri olduğunu çok iyi biliyorum. Saha içinde herkes değişir. Sakatlığım sırasında İbrahim Toraman ve Rüştü Reçber de geldi. Taraftarlardan ricam Egemen'in üstüne gitmesinler'' diye konuştu.

Volkan, ''Edu'nun özrünü önce kabul etmedin, sonra kabul ettin, hangisi kararın?'' sorusunu ise ''İkisinden biri'' diye cevapladı.

-''Beşiktaş aslanlar gibi mücadele etti''-

Volkan, Beşiktaş'ın mücadelesi konusunda ise ilginç açıklamalarda bulundu.

Siyah-beyazlı takımın aslanlar gibi mücadele ettiğini dile getiren sarı-lacivertli takımın kalecisi, ''Dünkü maçı mı ima ediyorsun?'' sorusunu ''Hayır ben Beşiktaş'ı tebrik ediyorum. Mücadele böyle olur. Aslanlar gibi mücadele ettiler'' diye cevap verdi.

Sakatlığının son durumu konusunda ise Volkan, ''Saha içinde doktor 8 dikiş attı. İçeri girdiğimde yarayı temizleyip 9 dikiş daha attı. Bugün oynadığıma göre Perşembe günü de oynarım diye düşünüyorum'' dedi.

-Soyunma odasında müdahale-

Saha içinde dizine dikiş atılan kaleci Volkan Demirel'e, maç sonrasında da soyunma odasında müdahalede bulunuldu.

Kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık, soyunma odasında tecrübeli kalecinin dizine mini bir operasyon yaparken, Volkan bu anı sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yayınladığı fotoğrafla paylaştı.

-Yobo: ''Kazanmayı bildik''-

Fenerbahçeli futbolcu Joseph Yobo da yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, Beşiktaş ile oynadıkları karşılaşmanın zor geçeceğini bildiklerini anlatarak, ''Beşiktaş'ın buraya gelip elinden geleni yapacağını biliyorduk. Ellerinden geleni de yaptılar. Sonuçta karşımızda çok büyük bir takım vardı ama biz bugün kazanmayı bildik'' dedi.

Açıklama sırasında kucağında taşıdığı oğlu Joey'in kendisine ve takımına iyi şans getirdiğini dile getiren Yobo, ''Özellikle derbi maçlara, içerde oynadığımız büyük maçlara getiriyorum. Getirdiğim bütün büyük maçlardan galibiyetle ayrıldık. Galiba bana iyi şans getiriyor. Hem bana hem takıma. İnşallah böyle devam eder ve ben de onu maçlara getirmeye devam ederim'' ifadelerini kullandı.



DERBİDEN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Dakika 1: Karşılaşma Fenerbahçe'den Semih'in vuruşuyla başladı.

Dakika 4:Beşiktaş atağında Edu topla ceza sahası içine girmek istedi ama savunmada Selçuk araya girerek topu uzaklaştırdı. nbsp; Fenerbahce hızlı bir atak geliştirdi nbsp; Stoch sağdan kaleye sert vurdu ama top kaleci Rüştü'de kaldı.

Dakika 9: Beşiktaş atağında Simao sol kanattan ceza sahası içine uzun oynadı, Edu hareketlendi ama kaleci Volkan çıkarak topu kazandı.

Dakika 10: nbsp; Edu'nun Volkan'a müdahalesi var, nbsp; Saha bir anda karıştı. maç durdu. Fenerbahçe'de kaleci Volkan Edu'nun sert müdahelesi ile bu dakikalarda sakatlandı ve tedavisi için maça ara verildi.

Dakika 16: nbsp; Dakika 16: Fenerbahçe'de kaleci Volkan'ın tedavisi tamamlandı. Fenerbahçe'de kaleci Volkan'ın dizine dikiş atıldı. nbsp; ayağa kalktı maça devam ediyor.

Hakem'den 4 sarı kart birden: Edu, Egemen, Crisitan ve İbrahim sarı kart gördü
Dakika 22: Fenerbahçe'de Stoch sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

Dakika 26:
Fenerbahçe'de Cristian kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama kaleci Rüştü topu üst direğede çarptırarak kornere çeldi ama hakem Halis Özkahya aut kararı verdi.

Dakika 29: Fenerbahçe'de Stoch sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası dışına yerden oynadı, Cristian gelişine sert vurdu ama top Ernst'e çarparak taca çıktı.

Dakika 32: Beşiktaş Quaresma ile sağ kanattan atak geliştiriyor nbsp; ortasını yaptı ama savunmada Mehmet Topuz kafayla topu kaleci Volkan'a kazandırdı.

Maçın 35. dakikasına kadar Beşiktaşta 5 futbolcu sarı kart gördü

DAKİKA 38: Hilbert sarı kart görüyor

Dakika 40: Beşiktaş atağında Veli ceza sahası önünden kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
Dakika 45: Fenerbahçe atağında Stoch sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı. Bu arada karşılaşmaya 8 dakika daha ilave edildi

Dakika 45+: Beşiktaş'ta Fernandes sol kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, İbrahim Toraman yükseldi kafayı vurdu ama top üstten dışarıda.

UZATMA DAKİKALARDA DA GOL GELMEYİNCE 0-0 BİTTİ

İKİNCİ YARI'DAN ÖNEMLİ NOTLAR

Dakika 46: nbsp; Maçın ikinci yarısı Beşiktaş'ın vuruşuyla başladı.

Dakika 48: Fenerbahçe atağında Stoch sol çaprazdan uzak köşeye sert vurdu ve kaleci Rüştü son anda köşeden topu kornere çeldi. Fenerbahçe korner atışından sonuç alamadı.

Dakika 50: Fenerbahçe Stoch sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Caner yükseldi kafayı vurdu ama top kaleci Rüştü'de kaldı.

Dakika 55: EGEMEN BEŞİKTAŞ'I 1-0 ÖNE GEÇİRDİ

DAKİKA 58: STOCH FENERBAHÇE'NİN İLK GOLÜNÜ ATTI

Dakika 61: Fenerbahçe atağında Selçuk ceza sahası içine uzun oynadı, Bienvenu hareketlendi ama top kaleci Rüştü'de kaldı.

Dakika 65: Beşiktaş'ta Querasma sarı kart gördü. Böylece oyunda kart goren oyuncu sayısı 9'a çıktı

Dakika 73: Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

Dakika 76: Beşiktaş'ta Fernandes sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, İbrahim Toraman yükseldi kafayı vurdu ama top dışarı çıktı.

DAKİKA 83 EGEMEN KENDİ KALESİNE ATTIĞI GOL YÜZÜNDEN BEŞİKTAŞ 2-1 MAĞLUP

Dakika 85: Beşiktaş atağında Veli ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top üstten dışarı çıktı.

Dakika 90:
Fenerbahçe'de Özer sarı kart gördü

KARŞILAŞMAYA 3 DAKİKALIK DURAKLAMA SÜRESİ İLAVE EDİLDİ

Uzatmalarda Semih sakatlandı, oyun yeniden durdu. Saha içinde futbolcular arasında tartışmalar yaşandı

Maç yeniden başladı, 30 saniyelik mücadeleden de gol gelmeyince 2-1 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

11 Sarı kart gösterilen maçta yaşanan gerginlik yüzünden, Kadıköy'den çıkışlar güvenlik güçlerinin kontrolüyle yapılıyor

Alex, Sow ve Emre yok
Fenerbahçe'de, Tahkim Kurulu'nun idari tedbir koyduğu Emre bu maçta forma giyemiyor. Sakatlığı düzelmeyen Sow ve Alex de, takımındaki yerini alamıyor. nbsp;

MAÇIN TABLOSU

Stat: Saracoğlu
Hakemler: nbsp;Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Serkan Gençerler nbsp;
FENERBAHÇE: nbsp;Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Yobo, Ziegler, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Cristian, Caner Erkin, Stoch, Semih Şentürk nbsp;

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

BEŞİKTAŞ: nbsp;Rüştü Reçber, Hilbert, İbrahim Toraman, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Quaresma, Ernst, Fernandes, Veli Kavlak, Simao, Edu nbsp;

TEKNİK DİREKTÖR: Tayfur Havutçu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...