Fenerbahçe : 1 - Eskişehirspor: 0

- Güncelleme:
Fenerbahçe : 1 -  Eskişehirspor: 0

FUTBOL Haberleri

Şampiyonluk yarışının nefes kestiği bu haftalarda 3 puan kazanmak "hayatta kalmak" demek... İlk yarısında Es Es'in 2 kez direkten döndüğü maçta F.Bahçe Cristian'ın golüyle "ayakta kaldı."



ES-ES DİREKLERİ DÖVDÜ
Lazio'dan moralli, ancak bir o kadar da yorgun dönen F.Bahçe, Eskişehir karşısında kan terlese de şampiyonluk aşkıyla kazandı. 'Amsterdam' tezahüratlarıyla Kadıköy'ü inleten 12 numaranın müthiş desteğine rağmen ilk yarıda uyuyan sarı-lacivertliler ikinci 45'te silkinerek maçı kopardı. Karşılaşmaya hızlı başlayan Es-Es, Alper Potuk ve Erkan Zengin'le orta alan kontrolünü ele alıp oyunu domine ederken, pozisyonlar da üst üste geldi. 8'de Erkan Zengin 30 metreden direği nişanladı, 12'de Egemen'in içinden geçen Kamara karşı karşıya kaldığı Volkan'ı aşamadı. 13'te direği nişanlayan Causic oldu, dönen topu tamamlayan Necati ofsayttaydı. 38'de Webo müsait pozisyonda berbat bir kafa vuruşuyla gol fırsatını harcarken, 42'de Dede'nin sol çaprazdan şutunu volkan çeldi boşta kalan topu Yobo kornere yolladı. nbsp;


GÜNÜ CRİSTİAN KURTARDI
İkinci yarı sahte gollerle başladı. 47'de Webo'nun ağları yolladığı top ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmazken, 51'de Alper Potuk'un gol sevinci de hakemin elle oynama kararıyla yarım kaldı. Ancak 52'de Cristian'ın ceza sahası içinde gelişine vurup ağlara yolladığı meşin yuvarlak, müthiş bir gol olarak tabelaya yansıdı: 1-0. 56'da arka direk dibine gönderilen topa uçan Webo istediği gibi dokunamadı ve pozisyon autla sonuçlandı. 63'te şık çalımlarla ceza alanına sokulan Cristian'ın sol çaprazdan şutunda da top az farkla direğin üstünden auta gitti. 88 de Erkan Zengin ceza sahası dışından sert şutunu direk dibinde çelen Volkan, Eskişehir'in beraberlik umutlarını tüketti. 90 dakika sona erdiğinde F.Bahçe soğuk terler döktüğü maçtan 3puan çıkarıp şampiyonluk koşusunu sürdürmenin keyfini yaşıyordu.






Kocaman: nbsp;G.Saray'a kadar nbsp;kayıpsız gitmeliyiz
SOW GERİ DÖNÜYOR
Aykut Kocaman, 33. haftada yapacakları final niteliğindeki G.Saray maçına kadar kayıpsız gitmek zorunda olduklarının altını çizerek, "Bu sebeple mutlak kazanmamız gereken bir maçtı. Oyuncularımı tebrik ediyorum, zor bir iş yapıyorlar ve altından kalkmasını biliyorlar" sözlerini kullandı. Yorgunluğun sadece fiziksel değil, mental de olabileceğine vurgu yapan Kocaman, "Maç öncesi kampı onun için iptal ettik. Buna rağmen futbolcuların bir çoğu kampa girdi. Oyuncunun kondisyonunu yükseltmek geçmişte kalan bir şey. Onlar kapasitelerini ve iradelerini sonuna kadar kullanıyorlar, o nedenle hepsine teşekkür ediyorum" şeklinde konuşurken kupadaki Eskişehir maçında Moussa Sow'un kadroda olacağını açıkladı. nbsp;





SIRRI TAKIM RUHU

Aykut Kocaman'ın talebeleri ligde üst üste 5. maçını kazandı. nbsp; nbsp;F.Bahçe son 9 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi. nbsp;Üç kulvarda istediğini alma yolunda yürüyor. nbsp;Destansı nbsp;yürüyüşü en güzel nbsp;Volkan nbsp;Demirel özetledi: Biz bir takımız..


Rakamların dili
1 nbsp;F.Bahçe dün Eskişehir kalesine bir tane isabetli şut attı ve onu da Cristian'la gol yaptı... nbsp;
11 nbsp;Eskişehir 6'sı isabetli 11 şutundan yararlanamadı...
30 nbsp;G.Saray ve F.Bahçe 30'ar golle ligin en az gol yiyen iki takımı...
1 nbsp;Eskişehirspor Süper Lig'de bu sezon İstanbul takımları ile oynadığı 8.maçta ilk kez mağlup oldu... nbsp;


KOCAMAN DAUM'U GEÇTİ
Aykut Kocaman Eskişehirspor maçında sarı-lacivertli takımın başında 103. lig maçına çıkarak Christoph Daum'a 2003-06 döneminde ait olan, 'F.Bahçe'nin başında ligde üst üste en çok lig maçına çıkma' rekorunu (102) kırdı. Hoca bu 103 maçta; 66 galibiyet 20 beraberlik 17 yenilgi alırken 218 puan topladı. Daum toplamda ise 136 lig maçı ile Fenerbahçe'nin başında en çok lig maçına çıkan teknik direktör konumunda bulunuyor.



Kazanmaya devam
F.Bahçe'nin sol bek oyuncusu Reto Ziegler, "Çok iyi bir futbol oynamadık ama doğru işler yaptık. Futbolun gerçeği şudur; kazandığınız zaman yorgunluk hissetmezsiniz. Yorgun dönemler yaşıyoruz ama kazanmaya devam edeceğiz" dedi.


Yanal: Beceri eksikliği
Eskişehirspor teknik patronu Ersun Yanal, "Oyunumuzun karşılığını alamadık. Skoru getirecek yerde eksikliğimiz var, burada beceriksizliğimizi gidermemiz lazım" derken Alper Potuk da, "Attığım golde top elime çarptı ama elim vücuduma bitişikti. Gol sayılabilirdi" siteminde bulundu.


KALAN MAÇLAR

G.SARAY - 59 puan
Elazığspor
Gaziantepspor (D)
Sivasspor
Fenerbahçe (D)
Trabzonspor



F.BAHÇE - 55 puan
Gençlerbirliği (D)
Kayserispor
İstanbul BŞB. (D)
Galatasaray
Karabükspor (D)



nbsp;Fenerbahçe : 1 -  Eskişehirspor: 0





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...