Emre'den Zokora'ya: Pis zenci

- Güncelleme:
Emre'den Zokora'ya: Pis zenci

Futbol Haberleri

Olayı doğrulayan Emre Belözoğlu, "O da bana küfür etti" dedi. Disiplin Talimatı gereği böyle bir suçun cezası 4-8 maç arasında.

Fenerbahçe-Trabzonspor maçının en sarsıcı gelişmesi maç sonrası yaşandı. Medyanın karşılaşma için görüş sorduğu Trabzonspor'un ön liberosu Didier Zokora "Evet mağlup olduk ama beni büyük bir hayal kırıklığına uğratan olay Emre Belözoğlu hakkındaydı. Kendisi maç içinde bana ırkçı bir hakarette bulundu. Kelimesi kelimesine 'Pis zenci' dedi" sözleriyle spor kamuoyunu şoke etti. Zokora, "Bunu kulaklarımla duydum. Bu çok utanç verici bir şey. Çünkü Yobo'yla, Sow'la, bir takım Afrikalı oyuncularla aynı takımda oynayan bir oyuncunun bana bu şekilde hakaret etmesi kabul edebileceğim bir şey değil. Emre'nin benden özür dilemesini kabul etmiyorum" açıklaması yaptı.

EMRE DOĞRULADI
MARATON programına konuyla ilgili telefonla bağlanan Emre Belözoğlu da, "Maç içinde böyle bir olay oldu evet. Yüksek tansiyondan dolayı ağzımdan böyle bir söz çıkmış olabilir. Tam olarak hatırlamıyorum. Zokora da bana ana avrat küfür etti ama. Maç bittikten sonra birbirimize sarıldık ve özür diledik. Çıkıp olmuş bitmiş bir şeyi niye açıklıyor? Bunda art niyet arıyorum. Evet söylediğim söz aptalca. Ben özür dilemesini bilirim" ifadelerini kullandı. Emre, Newcastle'dayken de Everton'da forma giyen şimdiki takım arkadaşı Yobo'ya karşı ırkçı söylemde bulunmaktan yargılanmış ve suçsuz bulunmuştu. Disiplin Talimatı'nın 44.maddesine göre böyle bir suçun cezası 4-8 maç arasında.

Emre'yi nbsp;bekleyen tehlike
IRKÇI söylemde bulunan Emre ceza nbsp;alması durumunda başka bir şoku daha yaşayabilecek. Federasyon kararları nbsp;gereği bir sezon içinde 6 maç ceza alan futbolcu için kulübü futbolcunun nbsp;sözleşmesini eski mukavelesi üzerinden nbsp;bir yıl uzatma hakkı kazanıyor. nbsp;Emre'nin sezon içinde iki maç nbsp;sarı kart cezası nbsp;bulunuyor. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...