Dünyayı salladı

Dünyayı salladı

FUTBOL Haberleri

G.Saray'ın Sneijder'den sonra Drogba'yı da renklerine katması, dünyanın dört bir yanında manşetleri süsledi. "Türkler Şampiyonlar Ligi finali hayali kuruyorlar" yorumları yapıldı.




FLAŞ HABER OLARAK VERDİLER
G.Saray'ın son transfer bombası "Mavi Fil" lakaplı Didier Drogba, dünya genelinde manşetleri süsledi. Wesley Sneijder'le birlikte bir hafta içinde dünya yıldızlarını kadrosuna katan sarı-kırmızılıların bu hamleleri dünyanın dört bir yanında büyük yankı uyandırdı. Ünlü BBC kanalı, Drogba transferini son dakika olarak verirken, yine dünyaca ünlü spor kanalı ESPN, Fildişili oyuncunun transferini tartışma programlarına konu etti. Dünya futbolunun lideri FIFA, resmi sitesinde "Türk devi G.Saray, Drogba'yı bitirdi" ifadelerini kullandı. UEFA ise, G.Saray'ın, Drogba'yı yeniden Avrupa'ya döndürdüğünü başlığına taşıyarak, Başkan Ünal Aysal'ın, "Büyük takımlar hedeflerine büyük oyuncularla ulaşır" sözlerine yer verdi.


SIRADA KOLO TOURE Mİ VAR? nbsp;
İngiltere'nin The Guardian gazetesi haberinde, G.Saray'ın önemli bir transfer gerçekleştirdi ğini belirterek, Sneijder'den sonra Şampiyonlar Ligi'nde iddialı duruma geldiğini ifade etti. İtalya'nın yüksek tirajlı spor gazetesi La Gazetta dello Sport ise, G.Saray'ın transferini flaş haber olarak duyururken, Fildişili oyuncunun bonuslarla birlikte 11 milyon euro kazanacağını yazdı. Corriere dello Sport ise transferi duyurduktan sonra başka bir iddiada bulunarak, G.Saray'ın son olarak da Kolo Toure'yi transfer edebileceğini belirtti. İspanyol medyasında da dev transfer, "G.Saray, Sneijder'in ardından Drogba'yı aldı. Türkler, Wembley (Şampiyonlar Ligi finali) hayali kuruyorlar" şeklinde yorumlandı. nbsp;


Lisans bekleniyor
Shanghai Shenhua ile olan sözleşmesini tek taraflı fesheden Drogba'ya FIFA henüz oynama lisansı vermedi. Üç aydır maaşı ödenmediği için böyle bir hakkı bulunan Fildişili yıldıza Çin kulübü zorluk çıkardı. 3-4 gün içinde krizin çözüleceği, anlaşma olmazsa FIFA'nın Drogba'ya geçici lisans vereceği bildirildi.


Üçüncü Fildişili
Fildişi Sahilli Didier Drogba, G.Saray'ın bu ülkeden transfer ettiği üçüncü futbolcu oldu. Sarı-kırmızılılarda ilk Fildişi Sahilli futbolcu 2009-2010 sezonunda forma giyen Abdul Kader Keita'ydı. Geçtiğimiz sezon Arsenal'den transfer edilen Emmanuel Eboue ise G.Saray'ın ikinci Fildişili oyuncusu olmuştu. nbsp;


Kral'dan Drogba yorumu
G.Saray'ın efsane golcüleri arasında yer alan Hakan Şükür, Didier Drogba transferi için çarpıcı bir yorum yaptı. Daha önce Sneijder için, "G.Saray'a transferi Süper Lig'e renk getirecektir, hava getirecektir" diyen Şükür, Fildişili golcü için ise, "Fazla söze gerek olmayan sıra dışı bir forvet, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...