Drogba el koydu

Drogba el koydu

FUTBOL Haberleri

70 dakika sürdü kör dövüşü... Terim çift forvetle maça çıkmasına rağmen sarı-kırmızılılar gol pozisyonu üretemedi. Yeni transfer Didier Drogba sahneye çıktı; önce attı sonra Burak'a attırdı.

Fatih Terim her rakibin karşısına böyle bir dizilişle çıkamaz şüphesiz. Üçlü orta saha, önlerinde Sneijder ve çift forvet. Fatih hoca belli ki lig sonuncusu önünde nasılsa maçı erken koparırım diye düşündü. Buna mukabil 5'li orta saha yapan Akhisar haddini bilerek oynadı. 1 ve 2 nolu bölgelerini çok iyi kapattı. Cimbom efektif ayaklarıyla topu dilediği gibi döndürdü döndürmesine. Dikine paslı, ikili-üçlü verkaçlı varyasyonları göz okşadı. Ama kalabalık ve disiplinli Akhisar savunması içindeki sondajları 'petrol yerine tuzlu su çıkması' gibi hayal kırıklıklarıyla doluydu ilk yarıda. 22'de Burak'ın bazukasının kaleciden dönmesi; ardından Sneijder'in on sekiz içinden kurnaz vuruşunu yine kaleci Oğuz'un blokesi... İşte kaleyi bulanlar bu kadardı ilk 45'te. Sonrasında beklenen oldu, G.Saray yoruldu...

O BİR DÜNYA YILDIZI
50'de Gekas Muslera'yla burun buruna kaldı; Yunan oyuncu topu köşeye vurmaktansa tavana asmak isteyince gol kaçtı. Gözlerimiz kenardaydı; Terim müdahale etmek zorundaydı. 62'de Gekas bir daha Muslera'yı tek gördü önünde; vuruşunda top direkten döndü bu defa. Terim'den çift hamle geldi. Drogba ve Amrabat oyundaydı. Dünya yıldızı bütün dengeleri değiştirdi oyunda. Taktik varyasyonlar ve Akhisar'ın golü düşünmeye dönen oyun tarzı refüze oldu. 68'de Burak'ın sağdan ortasında havada asılı kaldı sanki Fildişili yıldız; kafa vuruşu ulaşılmaz köşeyeydi: 0-1. Hemen ardından Sneijder'in pasında topa kaleciyle birlikte dokundu Drogba; Burak önüne düşen meşin yuvarlağı boş filelere yolladı: 0-2. 85'te Sertan'ın kafa golü Akhisar'a teselli oldu: 1-2. Bu maç galibiyete rağmen bence Terim için uyarı sinyalleriyle doluydu.

SÜPERT START


Didier Drogba Türkiye macerasına müthiş başladı. Fildişili yıldıza maç sonrası hem G.Saray'dan hem Akhisar'dan övgü yağdı.

27 DAKİKADA NELER YAPTI
G.Saray'ın dünyaca ünlü yıldızı Didier Drogba Türkiye'ye öyle bir merhaba dedi ki, taraflı tarafsız herkesi kendisine hayran bıraktı. 63. dakikada oyuna giren Fildişili yıldız 5 dakika sonra golü buldu. Bir de Burak'a gol attırarak gecenin kahramanı oldu. Topu ayağına aldığındaki kendine güveni müthişti. Oynadığı 27 dakikada 3 isabetli şut attı. 24 defa topla buluştu, 19 pasında 13 isabet sağladı. G.Saray tribünleri sık sık çiçeği burnunda yıldızını alkışladı. Fatih Terim yeni oyuncusu için, "Son yarım saat her halükarda sahaya sürecektim. Oyun da onu istedi. Çin'de lig 3 Kasım'da bitmiş. Fiziği halen daha fit durumda. Dünyanın en etkili forvetlerinden biri. Bunu da ilk maçında gösterdi" sözlerini kullandı.

SNEİJDER: KALİTESİNİ KONUŞTURDU
Dün iyi oynayan Wesley Sneijder, "Galibiyetin bizim için çok önemli olduğunu biliyorduk. Drogba'nın girişinden sonra golü bulduk. Kalitesini konuşturdu" değerlendirmesi yaparken Nordin Amrabat, "Zor maçtı. Drogba maça girdikten sonra oyunun gidişatı değişti. Ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu daha ilk maçta gösterdi" şeklinde konuştu. Akhisarlı futbolcu Çağdaş, "Oyunu tutmuştuk ama Drogba bir dünya yıldızı, müthiş kafaya yükseldi, durduramadık" derken hocası Hamza Hamzaoğlu ise, "Karşılaşma istediğimiz gibi gidiyordu. Ta ki Drogba oyuna girinceye kadar" diyerek konuyu özetledi. Maçın bitimiyle birlikte bir taraftar sahaya dalarak Drogba'ya sarılınca Fildişili yıldız Türkiye'deki bu tip ilk şaşkınlığını yaşadı. nbsp;

TERİM: nbsp;HER SİSTEMİ OYNARIZ
Maçı değerlendiren G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Drogba-Sneijder-Burak bir arada oynar mı diye soruluyor. Oynarlar, oynamalılar. Mühim olan yetenekli oyuncuların diğerleri kadar koşması" sözlerini kullandı. Takımın her sisteme açık olduğunu belirten Terim, "Takım hangi sistemde oynarsa oynasın problem değil. Oyuncular birbirini iyi tanıyor. Gol gelmeyince oyuna müdahale ettik ve çok risk aldık. Golü yiyince sıkıntı oldu ancak sonuç itibariyle 3 puan aldık. Bu bizim için önemli. Oyuncularımı kutluyorum" dedi. nbsp;


İNANILMAZ BURAK!
Burak Yılmaz, 2010-11 sezonundan bu sezonun 22. haftasına kadar geride kalan 96 haftada 64 gol atmayı başardı. 96 haftanın 82'sinde forma giyen Burak Yılmaz 64 gol atıp maç başına 0,78 gol ortalaması yakaladı. Burak Yılmaz son 3 sezonun Süper Lig'de en çok gol atan oyuncusu oldu.

Drogba el koydu

27,5 milyonluk kulübe!
90 dakika öncesi ilk 11'de forma şansı bulamayan Drogba, Eboue ve Amrabat'ı kulübede görenler, "Akhisar bu takıma nasıl rakip olsun?" yorumlarını yaptı. Dünyaca ünlü "transfermarkt"ın verilerine göre, sarı-kırmızılıların dünkü maçtaki 7 kişilik yedek kulübesinin değeri 27,5 milyon euro oldu. Akhisar Belediyespor'un 26 kişilik geniş kadrosunun toplam değeri ise 10 milyon 625 bin euro.



GALATASARAY NOTLARI

DÜRÜST İDDİALI
G.Saray 2. Başkanı Ali Dürüst, "Drogba'nın oyuna girişiyle maçı kopardık. Zaten onu bunun için aldık" derken, "Şimdi evimizde Schalke maçımız var. İlk maçta seyircilerimiz yanımızda olacak. Onların da vereceği destekle galibiyet alarak Almanya'ya gideceğiz" diyerek iddialı konuştu.

Gelenek bozulmadı
G.Saray'ın 1996 yılından beri birçok yeni yabancı transferi ilk maçında gol atmanın sevincini yaşadı. Sarı-kırmızılı takıma transfer olan Hagi, Felipe, Revivo, İlic, Lincoln, Kewell ve Elano'dan sonra dün de Didier Drogba ilk maçında gol buldu.

SENDROM BİTTİ
Son üç deplasmanda galibiyet yüzü göremeyen ve Cuma günü oynadığı 6 maçta sadece 1 galibiyet çıkabilen G.Saray, dün aldığı 3 puanla bu şanssızlığına da son vermiş oldu. G.Saray 16. haftadan sonra ilk defa üst üste iki maçını kazandı.

Olaylı imza günü
18 kişilik maç kadrosunda yer almayan Aydın, maç öncesi GSStore'da düzenlenen imza gününde taraftarlarla buluştu. Bu sırada bir grup Göztepe taraftarı mağaza önünde toplanarak G.Saraylı taraftarlara yumurta, cam şişe ve şemsiye fırlatarak saldırdı. Aydın mağazada 15 dakika kalıp ayrıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...