Demirören: Biz sözümüzü tuttuk

Demirören: Biz sözümüzü tuttuk

FUTBOL Haberleri

"4 ay önce Türk futbolunu kaostan kurtaracağız. Hak eden takımlar Avrupa'ya gidecek demiştim. 58'i değiştirdik ve bunları gerçekleştirdik"



##tgvideo## nbsp;


Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Ankara'da gerçekleştirilen TFF Olağan Mali Genel Kurulu'nda çarpıcı açıklamalar yaptı. "Türk futbolunun birlikteliğe en fazla ihtiyacı olduğu bu günlerde, bizlere düşen görev, taraftarıyla, futbolcusuyla, kulüp başkanlarıyla ve basınıyla tek bir vücut olmak" diyen Demirören "Görevde olduğumuz süre içinde, futbolun rutin akışı dışında, ağırlıklı olarak tek bir konuya, hepimizi rahatsız eden, bir daha yaşamayı asla istemediğimiz bu sürece odaklandık. 4 ay önce bu kürsüden yaptığım konuşmada, 'Türk futbolunu kaostan kurtaracağız' sözünü vermiştim. Ben ve arkadaşlarım olabilecek en iyi çözümü gerçekleştirdik. 58. maddenin yeniden ele alınmasının gerektiğine inandık ve UEFA ve FIFA'nın yanı sıra birçok üye ülkenin talimatlarında da yer alan 105. maddeyi yürürlüğe soktuk" diye konuştu.

HUZUR VE BARIŞA İHTİYAC VAR
Demirören, 4 ay önce yine kürsüden yaptığı konuşmasında, 'Hak eden takımlarımız Avrupa kupalarına katılacaklardır" dediğini hatırlatarak, "Bugün, hak eden her takımımız ülkemizi temsil etmek üzere kabul edilmiştir. Umudum ve beklentim Beşiktaş'ımızın da CAS'tan gelecek olumlu bir kararla, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde yarışmasıdır" dedi. TFF'nin önümüzdeki dönemde Sporda Şiddet Yasası'nın uygulanması hususunda olağanüstü gayret göstereceğini belirten Demirören, "Kötü niyetli kişilerin Türk futbolundan uzak tutulması konusunda fikir ve işbirliği yapmadıkça başarı şansımız yoktur. Yaşadığımız can sıkıcı süreçten sonra futbolumuzun huzur ve barışa ihtiyaç duyduğuna inanıyorum. Sevgiyi, saygıyı, futbolumuzun ana unsurlarından biri haline getirirsek kısa sürede bunu sağlayacağımızı da biliyorum" ifadelerini kullandı.

KONGREDEN NOTLAR
- 1. Lig takımlarına yıllık 4.5 milyon TL, 2. Lig ve 3. Lig takımlarına ise sponsorluk katkısı ile toplamda 5'er milyon TL maddi destek verilecek.
- 2013-2014 sezonunda sözleşmeli 10 yabancıdan 6'sı ilk 18'de bulunabilecek. Bir sonraki dönemde ise 8 yabancının 5'i ilk 18'de yer alabilecek.
- Türkiye Kupası'nın programı değişecek. Yeni dönemde bütün Türkiye'ye yayılan ve daha fazla maç oynanan bir yapı oluşturulacak.
- Spor Toto Süper Lig'e dönmek için oylama yapılmasını gündeme almaya çalışan ve imza toplayan Ankaraspor, önergeyi vermedi.
- TFF Yönetimi, Genel Kurul'da mali yönden ibra edildi. 1 Haziran 2012- 31 Mayıs 2013 dönemini kapsayan 301 milyon TL'lik bütçe kabul edildi.
- Genel Kurul'a Bursaspor temsilci göndermedi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ise Demirören'in yaptığı konuşmayı alkışlamayarak tavır gösterdi.

ŞENES ERZİK: Karamsarlık bitsin!

TFF Olağan Genel Kurulu'na katılan UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik yaptığı konuşmada UEFA Disiplin Kurulu'ndan Türk takımlarına herhangi bir ceza gelmeyeceğinin sinyalini verdi. 22 yıldır UEFA'da görev aldığını ve futbolda 40 yılı geride bıraktığını hatırlatan Erzik, "Bu süreçte konumum sürekli sorgulandı. Beni en çok yıpratan olay 3 Temmuz'da başlayan süreçtir. Hep içime attım, sürecin tamamlanmasını bekledim. Bir yıl geçti ve etkileri, artçıları sürdü. Artçıları daha ne kadar sürecek belli değil. Ama artık karamsar olma zamanının geçmesi lazım. Bursaspor'a CAS gitmesini söyledik ve haklılıkları ortaya çıktı" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...