Daum, Türklere öyle bir ithamda bulundu ki...

Daum, Türklere öyle bir ithamda bulundu ki...

FUTBOL Haberleri

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Daum, Türkiye'de hakemlere gereken değerin verilmediğini söyledi. Daum, hakemlere sahada nasıl davranmaları gerektiği konusunda kulüplerin futbolcularına ders vermeleri gerektiğini savundu.

Uzun yıllar Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta çalışan yapan Christoph Daum, ülkemizde hakemlere gösterilen tavrı eleştirdi. Hepsinin hatasız maç yönetmek istediğini söyleyen Alman hoca "Bunun farkında olarak hareket edilmeli. Hakemler baskı hissedince hata yapıyorlar" dedi.
Bugün'ün haberine göre; hakemlere sahada nasıl davranmaları gerektiği konusunda kulüplerin futbolcularına ders vermeleri gerektiğini savunan Daum "Hatalar ancak böyle en aza indirilir. Avrupa'da çok iyi işler yapıp Türkiye'de yerden yere vurulan hakemler var. Bunun en iyi örneği Cüneyt Çakır'dır. EURO 2012'nin parlayan yıldızıydı. Orada rahat maç yönettikleri için başarılı oluyorlar" diye konuştu.
Türkiye'de hakemlerin sadece tartışmalı maçlardan sonra gündeme geldiğini kaydetti.

Yıldız oyuncuya aldanmayın

Bütün takımların yıldız oyuncu peşinde olduğunu ifade eden tecrübeli hoca, "Önemli olan büyük isimler değil, takımın ihtiyaçlarını karşılayan, teknik direktörünün isteklerini yerine getiren isimler. Bunların yıldız olmasına gerek yok. Kulübüyle bütünleşen, istenileni yerine getiren futbolcu her hocanın hayalini süsler" ifadelerini kullandı.
Yıldız futbolcuların tek başlarına başarı getirmeyeceğine örnek olarak da Beşiktaş'ı verdi. Siyah-Beyazlılar Guti, Quaresma, Fernandes, Simao, Almeida gibi isimlere sahip olmasına karşın ligi 5'inci bitirmişti. Türkiye ikinci vatanım Beşiktaş ve Fenerbahçe'de görev yapan Christoph Daum, Türkiye'den gelecek tekliflere her zaman açık olduğunu belirtti. "Türkiye benim ikinci vatanım. Kalbimde ayrı bir yere sahip. Süper Lig'i, takımların aldığı sonuçları yakından takip ediyorum. Gözüm hep orada" dedi. Alman hoca son olarak geçen sezon Belçika ekibi Club Brugge'u çalıştırmış, lig bitiminde Brugge ile yollarını ayırmıştı

FENER TURU GEÇMELİ
Christoph Daum, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi ön elemesinde eşleştiği Spartak Moskova'yı da değerlendirdi. Rakibin güçlü olduğuna dikkat çeken Daum "Rus ekibi zorlu olabilir ama Fenerbahçe turu geçmeli. Çünkü büyük ve önemli bir takım. Bu platforma katılan ekiplerin seviyesi belli. Hepsi kendini kanıtlamış takımlar. Zaten böyle olduğu için Şampiyonlar Ligi'ne katılıyorlar. Ben turu geçen tarafın Fenerbahçe olacağına inanıyorum" değerlendirmesini yaptı. (Bugün)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...