Cimbom kırmızıda durdu! 'Fark geliyor' denen maçta bir puana razı oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cimbom kırmızıda durdu! 'Fark geliyor' denen maçta bir puana razı oldu

FUTBOL Haberleri

Maça müthiş başlayan Aslan, Mertens ve Icardi’nin golleriyle 2-0 öne geçti. Boey atılınca rüzgâr ters döndü. Balkovec’le farkı bire indiren Farioli’nin takımı Ahmed Hassan’la şoku yaşattı. Uzatmada Abdülkerim de atılınca Cimbom maçı 9 kişi bitirdi.

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ

Okan Buruk yönetiminde son beş sezondur en iyi başlangıcını yapan Galatasaray, son iki maçında 5 puan bırakarak taraftarını strese sokmuştu. Şampiyonluk hedefinden uzaklaşmak istemeyen sarı kırmızılılar, Alanya mücadelesini tekrar çıkışa geçme maçı olarak görüyordu. Zorlu mücadeleye de çok istekli başladı Aslan. İyi pas yaparak oyun kuran Alanya’ya tam saha pres yapan Buruk’un öğrencileri, 2-0 öne geçmesine rağmen eksik kalmasının da etkisiyle skoru tutamadı ve 1 puan razı oldu.

TARTIŞMALI KIRMIZI

90 dakikaya Galatasaray hızlı başladı. 3’te Mertens’in golünde VAR ‘ofsayt’ dedi. 7’de Boey’in şutunu kaleci kornere çeldi.11’de Icardi’nin pasında Mertens perdeyi açtı: 1-0.

17’de Boey’in çizgiden ortasına yine Mertens vurdu, bu sefer kaleci topu direk dibinde tutmayı başardı. 22’de rakip ceza sahasında başlayan baskı sonucu Oliveira kaptığı topu içeri kesti, Icardi temiz bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 2-0.

31’de Boey geri pasta yaptığı hatasını telafi etmek isterken rakibini çekince ‘son adam’ olduğu gerekçesiyle kırmızı gördü.

SON DAKİKADA YIKILDI

İkinci yarı eksik kalan Cimbom’un yorulmasıyla, Alanya daha etkili oldu. 54’te Oğuz’un ceza sahası çizgisi üzerinden klas vuruşu, üst direkten döndü. 59’da Lusamba’nın boşboş pozisyonda vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 68’de ceza sahasının hemen önünde kazanılan serbest vuruşta, Balkovec topu yerden sert bir vuruşla ağlara yolladı: 2-1.

76’da Muslera, Leroy’un birkaç metreden şutunu çıkararak mutlak golü önledi. 90’da Zinedine Ferhat’ın ortasında kalabalığın arasından dokunan Ahmed Hassan skoru belirledi: 2-2. 

Cimbom kırmızıda durdu! 'Fark geliyor' denen maçta bir puana razı oldu

KAZIMCAN SAKATLANDI

Son haftalarda Galatasaray’da sol bekte forma şansı yakalayan Kazımcan Karataş dünkü maçın ikinci yarısında sakatlandı. Genç futbolcu yapılan tedaviye rağmen maça devam edemeyince yerine Berkan Kutlu’ya bırakmak zorunda kaldı.

MERTENS: GOLLERİM SÜRECEK

Galatasaray’ın ilk golünü atan Dries Mertens, “Yazık oldu, ilk yarıda kırmızı kart gördük. Bunun kırmızı kart olup olmadığını bilmiyoruz” derken, “Umarım gollerim devam eder ama önemlisi 3 puan kazanmamızdı. 10 kişi kalmak bizi çok etkiledi” şeklinde konuştu.

BOEY DERBİYİ KAÇIRABİLİR

Dünkü karşılaşmada kırmızı kart gören Sacha Boey’in Beşiktaş derbisini kaçırma ihtimali var. Sarı kırmızılı futbolcu eğer iki maç ceza alırsa 13. haftada G.Saray’ın sahasında oynanacak kritik maçta forma giyemeyecek. Direkt kırmızı gören Abdülkerim de derbide yok.

Cimbom kırmızıda durdu! 'Fark geliyor' denen maçta bir puana razı oldu

OKAN BURUK: BİZE SAVAŞ AÇILDI

Maçın ardından konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Güzel giden bir oyundu. Türkiye’deki hakemlerin ana rolü, güzel giden şeyleri bozmak” derken, “Bu hafta böyle bir savaşın olacağını biliyorduk, bu savaşta 2 puanımızı kaybettik. Ali Palabıyık’a rağmen çok pozisyona girdik! Galatasaray’a karşı savaş başladı. Bu sadece hakemler değil. Dışarıda da görüyoruz. Savaşacağız... Merak etmesinler” sözlerini kullandı.

OYUNCULARA KIZGINIM

“Biz bu savaşta varız. Biz de gerekeni yaparız. Büyük Galatasaray taraftarı da gerekeni yapar. Bu iş sadece burada kalmaz” vurgusu yapan Buruk, “Boey’in pozisyonu açık ve net kırmızı değil. Oyuncularım elimden geleni yaptı. Onlara tek kızgınlığım, son dakikadaki korner! Oyuncuların bazıları gereksiz şekilde ceza sahası içine gitti. Paslaşarak bitireceğimiz maçı, üzücü şekilde bitirdik” açıklamasında bulundu.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...