Çilingir ICardi! Galatasaray, Ümraniyespor'u Arjantinli yıldızıyla aştı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Çilingir ICardi! Galatasaray, Ümraniyespor'u Arjantinli yıldızıyla aştı

FUTBOL Haberleri

Sarı kırmızılı takım Umut Nayir’in golüyle geri düştü, Abdülkerim karşılık verdi. Oğuz’un golü Nef’i bir daha şoke etti. İcardi penaltıdan tabelayı eşitledi. Avounou atılınca on kişi kalan rakibi karşısında Cimbom’un yardımına yine İcardi yetişti

YALIMCAN SARPYEL'İN HABERİ - Galatasaray ligde üst üste on birinci galibiyeti zor anlar yaşadığı Ümraniye karşısında aldı. Sarı kırmızılılar erken gol bulmak için istekli ama bir o kadar da telaşlı başladı. Bunu kendi avantajına kullanan Recep Uçar’ın öğrencileri iki defa öne geçti. Okan Buruk ise ikinci devrede yaptığı yerinde değişiklikler ve riskli denebilecek tercihleriyle maçı çevirmeyi başardı. Abdülkerim bir gol ve bir asistle yıldızlaşırken, İcardi kullandığı şık penaltı ve galibiyet golündeki kafa vuruşuyla klasını konuşturdu.

HIZLI BAŞLANGIÇ

Karşılaşma Galatasaray’ın müthiş baskısıyla başladı. 3’de Mertens’in pasını İcardi’den önce iyi süzen Orkun engelledi. 10’da Emre’nin ceza sahasında yerde kaldığı pozisyona devam kararı geldi. Hızlı atağa çıkan Ümraniye 11’de Umut Nayir ile öne geçti: 1-0. 18 ve 31’de İcardi’nin vuruşlarında Orkun kalesini kapatmayı başardı. 32’de Mertens’in kullandığı kornerde, arka direkte topa son dokunan Abdülkerim skoru eşitledi.

SON SÖZ ICARDI'DEN

39’da defansın arkasında boşlukta topla buluşan Avounou’nun ortasında topa gelişine vuran Oğuz takımını bir kere daha öne geçirdi: 2-1. İkinci yarı skoru tutmak için kapanan Ümraniye savunmasını açmakta Aslan bir süre zorlandı. 60’da Popov’un ceza sahasında elle oynaması sonrası kazanılan penaltıyı İcardi gole çevirdi: 2-2. Son bölümde Okan Buruk bütün riskleri alıp tamamen hücuma döndü. 82’de Abdülkerim’in ortasına harika bir kafa vuran yine İcardi’ydi: 3-2.

"BENİM İŞİM GOL ATMAK"

Gecenin adamı Mauro İcardi maçın ardından, “Maç maç devam edeceğiz. Kazanmaya devam etmek istiyoruz” derken, “Bir forvetin görevi gol atmaktır. Takım, oyunu kurduktan sonra bana golü atmak düşüyor. Biraz da şanslı olduğumu düşünüyorum, golleri atıyorum” açıklaması yaptı.

Çilingir ICardi! Galatasaray, Ümraniyespor'u Arjantinli yıldızıyla aştı

BURUK REKORA DOYMUYOR

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Ümraniyespor maçını da kazandı ve resmî maçlarda üst üste 14 galibiyete ulaşarak kulübün tarihine geçti. Daha önce resmî maçlarda 13 galibiyetle birinciliği elinde bulunduran Mustafa Denizli’yi geçen Okan Buruk yeni bir rekorun sahibi oldu. Hoca, Giresun’u da yenerek ligde üst üste 10 maç kazanmış Fatih Terim’in rekorunu kırarak G.Saray’da bunu başaran ilk teknik adam olmuştu.

FENER ZOR TUTUNUYOR!

Zorlu maçın ardından büyük mutluluk yaşayan Okan Buruk, “Hedefimiz şampiyonluk. Bu yolda kazanmak gerekiyor. Fener lige son dakika golleriyle tutunuyor. Biz farkı açmaya çalışıyoruz” derken kırdığı rekor için, “Bu rekoru, kenetlenmiş Galatasaray camiası olarak kırıyoruz” sözlerini kullandı. Hoca, “Trabzonspor dış sahada zorlanıyor. Oyuncuları ve teknik ekibi çok kaliteli. Yenileneceğiz ve dinleneceğiz. Bu günden daha iyi olmalıyız” dedi.

Çilingir ICardi! Galatasaray, Ümraniyespor'u Arjantinli yıldızıyla aştı

MAÇA KOŞTULAR: TARAFTARDAN TAM DESTEK

Galatasaraylı taraftarlar, maça yoğun ilgi gösterdi. Sarı-kırmızılı taraftarlar, İstanbul’daki soğuk havaya rağmen Nef Stadı tribünlerini doldurdu. Taraftarlar, maç öncesinde yaptıkları tezahürat ve söyledikleri marşlarla takımlarına destek verdi.

KİRALIK TEKLİF

Aanholt ve Seferovic’in ayrılıklarıyla kadrosunda yabancı kontenjanı açılan Galatasaray’ın transfer rotası belli oldu. Sarı kırmızılılar Avrupa’da transfer döneminin kapanmasıyla birlikte Roma ve Chelsea’nin kadro yapılanmasında düşünmediği Zaniola ve Pulisic için teklif yapma kararı aldı. Aslan iki oyuncu için de kulüplerine kiralık teklifi götürecek.

MUSLERA UYARDI: ÇOK KONTRA YİYORUZ

Galatasaray’ın kaptanı Fernando Muslera, “Ümraniyespor’a karşı iki maçta da böyle oynadık, bu bize uyan bir oyun değil. Oyun ve oyuncu kalitemizle birlikte golleri bulduk” derken, “Geçiş oyunlarına dikkat etmeliydik. Kazanarak devam etmek iyi oluyor” sözlerini kullandı.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...