Beşiktaş: 2 - Orduspor :0

Beşiktaş: 2 - Orduspor :0

FUTBOL Haberleri

Düşme potasındaki rakibini Niang ve Oğuzhan'ın golleriyle mağlup eden siyah-beyazlılar takipçilerinin puan kaybetmesiyle Avrupa umutlarını iyice yeşertti.




"ALDIRMA KARTAL ALDIRMA"Geçtiğimiz hafta Süper Lig'de var olma savaşı veren Akhisar deplasmanından ağır bir yenilgiyle dönen Beşiktaş, bir başka lige tutunma çabasında olan Orduspor'u 2-0'la geçerek Avrupa yolunda önemli bir 3 puan aldı. İnönü'deki sondan 2. maçını oynayan siyah-beyazlılar, 4 ve 9'da M.Pektemek'le gole çok yaklaşırken 15'te rakip takımın golcü futbolcusu Stancu'nun direkte patlayan şutuyla kendine geldi. Tribünlerin "Aldırma Kartal Aldırma" tezahüratları altında ataklarını sıklaştıran Beşiktaş, 25'te golü buldu. Fernandes'in kullandığı korneri, rakip defans tehlike bölgesinden uzaklaştırdı. Topu önünde bulan Emre sert vurdu, Fornezzi'den dönen topa, Niang hayat verdi: 1-0. Golden sonra rahatlayan ev sahibinde 42'de Olcay'ın sağdan yaptığı ortaya "Reis" gelişine müthiş vurdu, Slovenyalı eldiven aynı güzellikte çıkarırken, Beşiktaş devreyi mutlu bitirdi.


KEYİFSİZ İKİNCİ YARI
2. yarıya Orduspor; Romero ve Barral ile 2 değişiklik yaparak girerken, Beşiktaş ise 46'da sakatlanan M.Pektemek'in yerine Oğuzhan'ı almak zorunda kaldı. Yapılan değişiklikler maça fazla hareket getirmezken, ev sahibi önce 60. dakikada Dentihno'yla bir golden oldu. 61'de ise Escude'nin kornerden gelen topa kafa vuruşunu Fornezzi 90'dan çıkarttı. Misafirekibin atakları "cılız"dan öteye geçmezken, siyah-beyazlılar maçın uzatma dakikasındaki Erkan Kaş'ın pasında, oyuna ikinci yarı giren Oğuzhan'la 2 farklı üstünlüğü yakaladı. Orduspor bu sezon oynadığı 16. deplasman maçından da 3 puan alamayarak ligde kalma umutlarını "Kaf Dağı"nın ardına bırakırken, siyah-beyazlıların kötü futbola rağmen aldığı bu galibiyet Avrupa için umut oldu...


nbsp;Beşiktaş: 2 - Orduspor :0



PROTESTO VE İSYAN


Beşiktaş'ı galibiyet kesmedi. Maç öncesi ve sırasında protesto edilen Samet Aybaba isyan etti. Maçın bitiminde korumalar taraftara saldırdı...


ANONSTA ISLIKLAR YÜKSELDİ...
Geçen haftaki Akhisar şoku Beşiktaş'ı öyle salladı ki taraftar dünkü galibiyete rağmen tatmin olmadı. Maç öncesi ve sırasında tribünler Samet Aybaba'yı protesto etti. Takımların kadroları stat hoparlörlerinden açıklanırken, Aybaba'nın isminin anons edilmesinin ardından tribünlerde ıslıklar ve aleyhte tezahüratlar yapıldı. Bu arada hocanın moralinin hayli bozulduğu görüldü. Protestolar maç içinde de devam etti. Karşılaşma iki farklı Beşiktaş üstünlüğüyle bitse de gerginlik bitmek bilmedi. Tribünler Samet hoca için istifa tezahüratları yapmaya devam ederken yönetici Tamer Kıran'ın korumaları oldukları iddia edilen 3 kişi protokol tribününden inerek taraftarlara saldırdı. nbsp;


AYBABA: HATA YAPTIM!
Demir çubuk ve joplarla yapılan saldırıya taraftarlar da karşılık verince olay büyüdü. Bu arada bazı taraftarların ciddi şekilde yaralandığı görüldü. Siyah-beyazlı tribünlerde kalan taraftarlar kavgayı da protesto etti. Maç sonrası galibiyet sevincini yaşayamayan Samet Aybaba, "Ben bir hata yaptım. Herkesin düşer dediği bir takımı şampiyonluğa oynatarak, Avrupa'ya giden bir takım yaptığım için hatalıyım!" sözleriyle sitem etti. Aybaba, "Şampiyonlar Ligi şansımız da var. Her zaman söylüyorum, biz Beşiktaşlıyız. Sezon sonu ne gerekiyorsa oturur, konuşur ve yaparız. Rica ediyorum, 3 haftamız var. Islıklamalar, yuhalamalar yakışmıyor bu" şeklinde konuştu.



Kaptan Sivok
İbrahim Toraman'ın sakatlığı, Necip'in de cezalı olması sebebiyle kaptanlık pazubantını Sivok taktı. Çek savunma oyuncusu, 4 maç sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Bu arada nbsp;sakatlığı geçen Fernandes de nbsp;1 hafta sonra formasına nbsp;kavuştu.



Fernandes nbsp;yine kriz!
nbsp;Maçın 89. dakikasında araları soğuk olan Fernandes ile Samet Aybaba arasında kriz yaşandı. Oyundan çıkan Portekizli oyuncu, Aybaba'nın elini sıkmadı ve yedek kulübesine giderek karşılaşmanın geri kalanını buradan takip etti.


Olcay Şahan'a özür dilettiler
nbsp;Olcay Şahan, MP Antalyaspor maçında attığı gol sonrası yaptığı hareket sebebiyle ıslıkla protesto edildi. Taraftarlar, "Olcay gelecek özür dileyecek" diye tezahürat yapınca Olcay da tribünleri selamlayıp özür diledi ve alkış aldı. nbsp;



Fornezzi yırtık dalakla oynamış!
Karşılaşmanın ikinci yarısındaki bir pozisyonda Niang'la çarpışan ve yere yığılan Orduspor kalecisi Fornezzi saha içine tedavisi yapıldıktan sonra maça devam etti. Ancak Fornezzi'nin maç sonrası kontrolünde dalağında yırtık tespit edilince geceapar topar ameliyata alındı.


Mustafa'da ödem
48. dakikada sakatlanan Mustafa Pektemek twitter hesabından açıklama yaparak, "MR'dan yeni çıktım ve dizimde kemik ödemi tespit edildi. Pazartesi günü tekrar kontrol olacağım. Çok şükür iyiyim'' şeklinde açıklama yaptı. nbsp;



Emre çok mutlu
Beşiktaşlı futbolcu Emre Özkan, Orduspor maçını kazanmak için sahaya çıktıklarını vurgulayarak, ''Bunu başardık. İyi veya kötü oyun diye tartışmaya gerek yok. Kazanmak için mücadele ettik ve 3 puanı aldık. Çok mutluyum" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...