Fenerbahçe sessizliğini bozdu

- Güncelleme:
 Fenerbahçe sessizliğini bozdu

Futbol Haberleri

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, TFF'nin aldığı kararlar ve CAS davasıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, "Bizler temiziz ve sonuna kadar suçsuzluğumuza da inanıyoruz. Adil bir yargılamanın bunu er ya da geç ortaya çıkaracağından da en ufak şüphemiz olmadı, bundan sonra da olmayacak" dedi. Trabzonspor Başkanı'na çağrıda bulunan Özdemir, "Sayın Sadri Şener'e soruyorum, TFF ile görüşerek hakem değiştirmesini sağlamış mıdır? Trabzonspor, acaba Karadeniz Oyunları için verilen 6 milyon liradan, tapelerde görüldüğü gibi 5 milyon lira almış mıdır?" ifadelerini kullandı.

Futbol Federasyonu'nun 58. maddede değişikliğe gitmesi ve puan silme cezasını getirmesi sonrasında Fenerbahçe sessizliğini bozdu. nbsp;Başta Galatasaray ve Trabzonspor olmak üzere birçok kulübün tepki gösterdiği değişiklik ve CAS davasıyla ilgili Fenerbahçe Yönetim Kurulu basın toplantısı yaptı.

ÇOCUKLARIN BİLE DİLİNE DÜŞTÜK

Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir şunları söyledi: "İnsanlar hiç hak etmedikleri muamelelere tabi tutuldular. Taraftarlar buldukları her ortamda birbirlerine hakaret ettiler, herkes birbirini suçladı. Küfürler, iftiralar havada uçuştu. Bu temiz futbol süreci daha ilk 9 ayında birbirinden nefret eden bir futbol kültürü oluşturdu. nbsp;Durum öyle bir noktaya geldi ki, okullarda küçücük çocuklarımız birbirine sen şikecisin demeye başladı. Nefretin tohumları bugünden atılmış oldu. Bundan sonra da nasıl toparlayacağımızı bilmiyoruz. Spor kamuoyunun sağduyu sahibi kesimlerine soruyorum: Değer miydi? Bunca yaşananlara, haraketlere, nefrete gerek var mıydı? Tüm bunlara değdi mi? Temiz futbol için hepimiz ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.

58. MADDEYLE İLGİLİ TAVRIMIZ AYNIDIR

"58. maddenin değişmesiyle ilgili tavrımız aynıdır. İlk günden beri madde değişikliğini istemiyoruz. Sadece suç ve ceza dengesi açısından dengesiz olduğunu ısrar ettik. Özel bir düzeltme istemedik. Biz masumuz. Biz şike yaparak maç kazanmadık. Alın terimizle maç kazandık. Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçlamamızla karşı karşıya kalan arkadaşlarımız hala tutuklu durumdalar."

BİZLER TEMİZİZ VE SUÇSUZUZ
nbsp;
"Bizler temiziz ve sonuna kadar suçsuzluğumuza da inanıyoruz. Adil bir yargılamanın bunu er ya da geç ortaya çıkaracağından da en ufak şüphemiz olmadı, bundan sonra da olmayacak. nbsp;TFF'nin aldığı son kararlardan sonra malum çevreler ve basındaki uzantılarının yaygara yapmaya başladığını görüyoruz. Kimse kusura bakmasın, bunlar Fenerbahçe ile spor sahalarında başa çıkamayacaklarını anlayanların beyhude çırpınışlarıdır. Savunma hakkına, masumiyet karinesine zerre kadar saygısı olmayanların son hezeyanlarıdır. Her gün 'kupa' diyerek kupa alacaklarını sananların rüyalarıdır. nbsp;TFF Etik Kurulu'nun raporu ilk günden bu yana savunduğumuz konuları teyit eder niteliktedir. Eğer şike suçu sahadaki oyuncular tarafından yerine getirilmediyse, saha dışında da bir sorun yoktur."

CAS DAVASI'NDAN ÜLKE MENFAATİ İÇİN VAZGEÇTİK

"Bilindiği gibi Fenerbahçe olarak UEFA ve TFF'ye karşı CAS'ta 1 Eylül'de dava açmıştık. Kapalı kapılar arkasında kalan bazı bilgilere ulaştık. Ülkenin menfaatleri ışığında, Fenerbahçe SK olarak söz konusu davamızı geri çektik. Bu olgunluğun farklı noktalara nasıl çekilmeye çalışıldığını eshefle takip ediyoruz. TFF'nin açıkladığı kararlar ışığında bu konuda yargıyı etkileyecek konulardan kaçındık ve kaçınacağız. Süreci en başından bu yana yöneticilerimiz ülkemizin menfaatlerini göz ardı etmeden yürüttü."

EN BÜYÜK YARA EBEDİ DOSTUMUZ GALATASARAY'DAN

"Fenerbahçe'nin aldığı en büyük yaraların başında ezeli rakibimiz ebedi dostumuz Galatasaray'dan gelmektedir. Ünal Aysal'ın talihsiz bir açıklaması olmuştur. Geçen sene bu olay Trabzonspor ile ilgili olarak oynandı. Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'ne gitmesinde TFF'nin yaptığı talihsiz bir karar neticesinde olmuştur. Bugün herkes biliyor ki Fenerbahçe'nin hakkı yendi."

AYSAL PLAY-OFF'U FENERBAHÇE'SİZ OYNANACAK SANDI

"Ünal Aysal'ın açıklaması bizi derinden yaralamıştır. Ama kendisi play-off maçlarının da Fenerbahçe'siz oynanacağını zannediyordu. "Bu hayalleri görmekten vazgeçin"in altını çizdik. Bugün Allah'a şükürler olsun ki onlarla beraber oynuyoruz. O, kendi camiasına yaptığı hataların giderilmesi için yapılan açıklamalar yapıyor.
Fenerbahçe SK'nin mefaatleri T.C.'ninkilerden ayrılamaz. 2020, TFF- UEFA ilişkileri, bizim UEFA ile olan ilişkilerimizin hepsinin iyiye gitmesi bizim CAS'tan vazgeçme sebebimiz olmuştur. Umaram 2020 de Türkiye'de olacak."

SADRİ ŞENER'E SORUYORUM
nbsp; nbsp;
"Sayın Sadri Şener'e soruyorum, TFF ile görüşerek hakem değiştirmesini sağlamış mıdır? Trabzonspor, acaba Karadeniz Oyunları için verilen 6 milyon liradan, tapelerde görüldüğü gibi 5 milyon lira almış mıdır?.. Maalesef Trabzonspor, bizim bugüne kadarki sağduyumuza hiçbir zaman saygı göstermediği gibi, her gün çeşitli medya organlarına açıklamalar yaparak, hep ortamı germeye çalışmış, bugün yaşanan sıkıntılı dönemin de baş mimarı olmuştur diyebilirim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...