Yatay mimariye ilgi artıyor

- Güncelleme:
Yatay mimariye ilgi artıyor

EMLAK Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun yıllardır söylediği yatay mimari, son dönemdeki konutlarda kendini sıkça gösteriyor.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Yatay mimari proje örneklerini, başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye’nin birçok bölgesinde görüyoruz. Müteahhitlerin yeni projelerinde bu alana yöneldiğini de söyleyelim. İster yatay olsun ister yüksek katlı bina, önemli olan projenin inşasında kullanılan teknikler ve zemin… Dolayısıyla yüksek katlı binaların depreme dayanıksız olduğu söylemi doğruyu yansıtmıyor.

Yatay mimariye ilgi artıyor

GÜZEL ÖRNEKLERİ VAR

Yatay mimarinin ülkemizde yaygınlaşmasına ön ayak olan TOKİ, yeni projelerinde de bu stratejiyi izliyor. Geçtiğimiz aylarda açıklamalarda bulunan TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu şehircilik kriterleri doğrultusunda, insanları toprakla daha çok buluşturan, mahalle kültürünü yaşatacak, komşuluk ilişkilerini canlı tutacak yatay mimari anlayışıyla konutlar üreteceklerini söyledi. Aynı şekilde TOKİ dışındaki özel projelerde de buna şahit oluyoruz. Mesela; Tema İstanbul 2, Düşler Vadisi Riva, Yeşil Mahalle, CER İstanbul, Luxera Nevbahar, Çavuşoğlu Yemenler Akasya Evleri yatay mimari ile inşa edilen projeler arasında yer alıyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...