Seçim sonrası ilk adım gayrimenkulde atılıyor

- Güncelleme:
Seçim sonrası ilk adım gayrimenkulde atılıyor

EMLAK Haberleri

Seçimi sonrası ilk icraat gayrimenkul sektöründe olacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla harekete geçen bakanlıklar, piyasanın dengeye oturması için bir dizi adımlar atıyor.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim öncesi ‘Konut sektöründe yeni düzenlemeler yapacağız’ sözü üzerine, seçimin hemen ardından bakanlıklar harekete geçti. Çevre, İklim ve Şehircilik Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı yeni yol haritasını hazırladı.

Bu doğrultuda ilk olarak kira fırsatçılarına neşter vurulacak. Devamında ise sektörü rahatlatacak bir dizi adımlar atılacak. Bakanlıktan alınan bilgilere göre ilk etapta; kira artışlarını sınırlamak için teferruatlı bir düzenleme gelecek. Yüzde 25 tavan uygulamasının süresi uzatılacak. Memurlara kira desteği verilecek. Fahiş artış yapanlara hapis ve para cezası uygulanacak. Ayrıca TOKİ sosyal konut proje üretiminde yeni müjdeler açıklayacak.

İŞTE İZLENECEK YOL HARİTASI

> İlk olarak 5 milyon kişiye ulaşan memurlar için kira desteği projesi hızla devreye alınacak. Memurlara verilen kira desteği; il ve ilçelere göre değil; memurların maaş kat sayısına göre hesaplanacak.

> Geçen yıl başlatılan ‘kiraya yüzde 25’lik zam sınırı’ mecburiyeti 1 yıl daha uzatılacak. Ancak 1 Temmuz öncesi ya da sonrası beşinci yılını dolduran ev sahibi kiracıyla anlaşamazsa kira tespit davası açma hakkına sahip. Bu durumda da arabulucular yeni kira bedelini hesaplayacak.

> Türk Ceza Kanunu’nda yapılacak düzenlemeyle fahiş kira artışı yapan ev sahiplerine hapis ve para cezası uygulanacak.

> Devam eden kiracı ev sahibi problemleri sebebiyle 1 Eylül’den itibaren mecburi ara buluculuk düzenlemesi başlayacak.

> TOKİ, 2023 yılı içinde konut arzını artırmak amacıyla yeni projeler açıklayacak. Mevcut projelere hız verilecek. Amaç konut üretimin artırarak, piyasadaki ihtiyacın karşılanması.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...