Millet bahçeleri ile sosyal yaşam canlanıyor

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Millet bahçeleri ile sosyal yaşam canlanıyor

Emlak Haberleri

Bugüne kadar 152’si vatandaş ile buluşan millet bahçelerinin yapımı sürüyor. Toplamda 310’a ulaşacak olan bu bahçeler ülkeye ve bulunduğu bölgeye değer katıyor. En büyük millet bahçesi ise Atatürk Havalimanı’nın bulunduğu bölgede inşa ediliyor. Projenin 2023 yılı içinde açılması planlanıyor.

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ

Gelecek nesillerin daha yeşil ortamlarda yaşamasına imkân sağlayacak olan millet bahçelerinin yapımı bütün hızıyla sürüyor. Ülke genelinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkaracak olan millet bahçelerinin sayısı 152’ye ulaştı. 81 şehirde yapımı devam eden bu millet bahçelerinin sayısının 310’a ulaşması planlanıyor. 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başlatılan dev proje, vatandaşların sosyalleşmesine imkân tanırken bulunduğu bölgeye de değer katıyor. Millet bahçesi bulunan ilçelerde gayrimenkul fiyatlarını da yükseliyor. Özellikle büyükşehirlerde yaşam alanlarına yakın olma özellikleriyle öne çıkan millet bahçeleri, vatandaşlara hem sosyalleşme hem dinlenme alanları sağlıyor. Yapılan millet bahçeleri içerisinde 105 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu, 160 kilometre uzunluğunda yeşil yürüyüş yolu bulunuyor. Bu sayede yüz binlerce vatandaş sağlıklı bir hayata adım atıyor. On binlerce öğrenci, her yaşa hitap eden kütüphanelerde ders çalışıyor. Aynı zamanda millet bahçeleri sayesinde hem yeni afet toplanma alanları açılıyor hem de kirliliği önleyerek iklim değişikliğiyle mücadeleye katkı sağlanıyor. 

EN BÜYÜĞÜ GÜN SAYIYOR

İstanbul Türkiye’nin en büyük millet bahçesine kavuşmayı bekliyor. Atatürk Havalimanı 5 milyon metrekarelik yeşil alanıyla dünyanın en modern, en büyük ve yeşil kalkınma kriterlerine en uygun kent içi parkı oluyor. Bu proje çerçevesinde yeşil alan içerisinde yayadan daha hızlı bir ulaşım aracı olmayacak. Böylece pusetli anneler, çocuklar, yaşlılar ve engelli vatandaşlar güvenli bir alanda, bahçenin keyfini sürüp yürüyüş yapabilecek.

Türk bahçe kültüründe olduğu gibi, pınar başı ile başlayarak bütün bahçeyi boylu boyunca geçen bir derenin de yer alacağı projede, dere boyuna inen basamaklar ziyaretçilerin suyla temas etmelerine, çocukların su ile oynamalarına imkân sağlanacak.

Millet bahçeleri ile sosyal yaşam canlanıyor

FUARLAR DÜZENLENECEK

İbreli ve yapraklı ağaçların birlikte kullanılmasıyla millet bahçesi dört mevsim yeşil kalacak. Etkinlik çayırı ise 28 bin kişi kapasitesiyle büyük etkinliklere ev sahipliği yapabilecek, dev ekran etkinliklere renk katacak. Millet bahçesine yapılacak 2 bin kişilik seyirci kapasitesine sahip spor alanında aynı anda 300 kişi spor yapabilecek. 10 bin metrekarelik alanda 7 konseptte düzenlenecek çocuk oyun alanlarında, çocukların duyularını kullanarak keşifler yapabilecekleri, kendi oyunlarını kurabilecekleri alanlar oluşturulacak.

Ulusal ve uluslararası fuarların düzenleneceği bu binalarda yapılacak bilim merkezlerinde gençler deneyler yapıp robotik çalışacak ve yazılım üretecek. Buradaki bütün peronlar, hangarlar ve binalar kalacak, restore edilecek. Bu binalarda ulusal ve uluslararası fuarlar düzenlenecek.

Millet bahçesinde bulunacak müzelerde sanatçılar eserlerini sergileyebilecek.

Düzenleyen:  - Emlak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...