Köyde teknoloji okulu ile 7 kat geri dönüş

- Güncelleme:
Köyde teknoloji okulu ile 7 kat geri dönüş

Emlak Haberleri

Türkiye’nin farklı illerinde 30 köy okulunda teknoloji sınıfları açan Türkiye Vodafone Vakfı, çocuklara teknoloji ile hayal kurmayı öğretiyor. Köy çocuklarına yapılan her 1 TL’lik yatırım ise 7,6 TL’lik değer olarak geri dönüyor.

ÖMER TEMÜR'ÜN HABERİ

Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği tarafından hayata geçirilen “Yarını Kodlayanlar” bu defa köylerde geleceğin tohumlarını atıyor. “Köy Okulları Projesi” ile 30 köy okulunda tam donanımlı teknoloji sınıfı açılırken, projeksiyon cihazı, 3D kalem, bilgisayar, 3D yazıcı, eğitim ve STEM kitleri, Zoom iletişim ve etkinlik araçlarının yer aldığı sınıflarda öğrencilere başta kodlama olmak üzere çeşitli teknoloji eğitimleri veriliyor. Çocuklar bu okullarda kodlama yapmakla kalmıyor, teknolojiyi kullanarak hayal kurmayı da öğreniyor. 

HEDEF 45 OKUL 

Projede şu ana kadar çevre köyler dâhil 6 bini aşkın çocuğa ulaştıklarını belirten Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Yarını Kodlayanlar Projesi’yle Türkiye’nin dört bir yanında 7-14 yaş arası çocuklara kodlama eğitimi veriyoruz. ‘Yarını Kodlayanlar’ın bir alt projesi olan ‘Köy Okulları Projesi’nde ise ülkemizin farklı noktalarındaki köy okullarında tam donanımlı teknoloji sınıfları açarak çocuklarımızın teknoloji okuryazarlığını artırıyoruz. Bugüne kadar 30 okulda sınıf açtık. Yakın dönemde 15 okulda daha teknoloji sınıfları açılarak toplam 45 okula ulaşmayı hedefliyoruz. Verdiğimiz eğitimlerle, bir yılda çevre köyler dâhil olmak üzere toplam 6 binden fazla çocuğa ve yaklaşık 2 bin 500 veliye ulaştık. Ayrıca gezici eğitimlerle 360 köyü dolaşarak eğitimlerimizi 10 bin çocuğa daha ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi. Köy çocuklarına yapılan her 1 TL’lik yatırımın 7,6 TL’lik değer olarak geri döndüğünü ifade eden Aksoy, “Köy Okulları Projesi’ne özel olarak hazırlanan sosyal etki raporuna göre, projeden faydalanan öğrencilerin gözünden kendilerindeki en büyük iki değişim, motivasyon (%65,88) ve 21. yy. yetkinlikleri (%65,58) başlıklarında oldu” diye konuştu. 

Köyde teknoloji okulu ile 7 kat geri dönüş

METAVERSE DÜNYASINA TAŞINIYOR

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır, Yarını Kodlayanlar Projesi ile çocukların teknolojiyi tüketen değil aynı zamanda üreten bireyler hâline getirmek istediklerini belirterek “Geçtiğimiz sene köy okullarına destek vermek amacıyla yola çıktık. Okullarda açtığımız teknoloji sınıfları ile çocukların dijital becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca okullardaki öğretmenlerimizin de kodlama, üç boyutlu tasarım gibi becerilerini geliştirerek okul içinde bir dijital öğrenme ekosistemi oluşturmayı amaçlıyoruz. Okulda sadece öğretmenler değil, çocuklar da kendi aralarında birbirlerine öğrendiklerini anlatarak bu sürece katkı sunuyorlar” ifadelerini kullandı. Sezai Hazır, Metaverse dünyasında da eğitim için çalışmalara başladıkları müjdesini verdi. 

Köy Okulları Projesi dâhilinde ailelere yönelik özel eğitimler de veriliyor. Ebeveyinler bu buluşmalarda, “Dijitali Güvenli Kullanma”, “e-Devlet, e-Bankacılık gibi Elektronik Uygulamalar” ve “Dijital Ebeveynlik” gibi konularda eğitimlerle 21. yüzyıl yetkinlikleri ile donatılıyor.

BM'YE GİRDİ

Toplam 16 sosyal proje için 104,3 milyon TL yatırım yapan  Türkiye Vodafone Vakfı, bugüne kadar 4,2 milyon kişiye ulaştı. Yarını Kodlayanlar Projesi’yle de 81 şehirde 280 bini aşkın çocuğa ulaşan Vodafone geçen yıl düzenlenen Birleşmiş Milletler Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi’nin ardından bu yıl da Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Üst Düzey Siyasi Forumu’nda yer almayı başardı.

Düzenleyen:  - Emlak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...