Erdoğan sinyali verdi: Kira fırsatçısına geçiş yok

- Güncelleme:
Erdoğan sinyali verdi: Kira fırsatçısına geçiş yok

EMLAK Haberleri

Kira fiyatlarındaki artış son dönemin en popüler gündem konusu hâline geldi. Araştırma şirketlerinin yaptığı çalışmalarda; özellikle büyükşehirlerdeki konut kira rakamlarının ciddi şekilde arttığı görülüyor. Bir de bunun üzerine fırsatçılar eklenince kira fiyatlarının ardı arkası kesilmiyor

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - Hükûmet konuyla ilgili geçen yıl temmuz ayında bir düzenleme yaptı. Bir yıllık sürede kira fiyatlarındaki artışın yüzde 25’i geçmemesi gerektiği ile ilgili bir karar aldı. Ancak bazı fırsatçılar bu yapılan bu düzenlemenin de arkasından dolanmayı başardı. Vatandaşlar da oluşan tepkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da kayıtsız kalmadı. Erdoğan bir televizyon programında yaptığı açıklamada “Şehirlerimizde inşa edilen yeni yerleşim alanlarıyla yeni cazibe merkezleri de ortaya çıktığı için kiralık ev bulmak da daha kolay hâle geliyor. Kiraların büyük şehirlerde ciddi şekilde yükseltildiği görüyoruz. Bu ahlaki ve vicdani değildir. Bu, fırsatçılıktır buna da kanuni düzenlemeler ile izin vermeyeceğiz, seçimden sonra üzerine gideceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖZEL ÇALIŞMA YAPILIYOR

Kira fiyatlarındaki artışın enflasyon üzerinde seyretmesinin en büyük sebebi fırsatçılık olarak görülüyor. Markalı konutlarda ve kurumsal şirketlerde kira artışları belli kurallar dâhilinde yapılıyor. Ancak emlakçıların da etkisiyle mahalle arası dediğimiz evlerdeki fiyatların ciddi anlamda arttığı görülüyor. Özellikle ilan sitelerini baz alarak kira zammı yapanlar ‘kar topu’ etkisiyle rakamları uçuruyor. ‘Benim evim daha iyi, fiyatı daha yüksek olmalı’ mantığı kira fiyatlarını zam sarmalına sokuyor. Hükûmetin yakın zamanda yapacağı özel bir çalışma ile bu zamların önüne geçeceği belirtiliyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...