Emlak Fuarı 2013'e yabancı yatırımcı akını

Emlak Fuarı 2013'e yabancı yatırımcı akını

EMLAK Haberleri

Fuara, AB ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Rusya, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve İran'dan yatırımcılar yoğun ilgi gösterodi.

İnşaat sektörünün önde gelen firmaları ve dev projelerin yer aldığı CNR Expo Emlak Fuarı, bugün 18:00'a kadar ziyarete açık. TOKİ Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Murat, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, Daleel Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mohammed Yahya Müferrah, Suudi Arabistan Ticaret Ataşesi Khalid Al Omar ve CNR Holding CEO'su Cem Şenel'in katılımıyla açıldı. Fuarda bu yıl Avrupa Konutları TEM 2, Eclipse Maslak, Tema İstanbul, Vadistanbul, Westside, West Wall Marina Evleri, Ege Yıldızı Didim, Soyak Soho, Evim Kadıköy, Pashador, Metropol İstanbul, Tarlabaşı 360 gibi sektörden birçok büyük proje standıyla yer alıyor.

-----------------------
Fuarlar yabancıyla anlamlı…
Ülkemizde konut fuarı daha önceki yıllarda da defalarca denendi. Maalesef başarılı olunamadı. Organizatör firmalar önce, küçük mekanlarda denemeler yaptılar. Sonra büyük salonlara geçtiler.
Ne yaptılarsa olmadı.
Hakkını vermek gerekirse, TOKİ başkanlığı döneminden itibaren Sayın Erdoğan Bayraktar Bey ve Emlak Konut adına Sayın Murat Kurum Bey her fuarı desteklediler.
Ortak proje geliştirdikleri her firmayı, fuara katılma konusunda teşvik ettiler.
Bu gayretler de iç pazarda yeterli ilgiyi ne yazık ki uyandırmayı başaramadı.
İnşaat firmalarının dinamizmi, duyarlığı ve hızlı geri bildirim özelliği, geçmişteki fuarların başarısını çok çabuk derecelendirmişti. Böylece ilgi son derece azaldı ve bazı fuarlar da iptal edilmek zorunda kaldı.
Bu yıl düzenlenen fuarın ayırdedici en önemli özellikleri ise, Emlak Konut, Avrupa Konutları, Tema, Vadistanbul gibi önemli projelerin boy göstermesinin yanında Daleel grubun, Suudi Arabistan Prensi ile birlikte 600 ziyaretçiyi fuar alanına getirmiş olmasıydı. Bu da elbette sıcak satışların ve bağlantıların yapılmasına yol açtı.
Böylelikle belki de ilk defa başarılı bir konut fuarı yapılmış oldu.
Türkiye'deki fiyatların asla hormonlu olmadığını gören yabancılar, ciddi alımlar gerçekleştirdiler. Konut alımı ve yatırımı için sezon çok elverişli.
İç pazardaki alıcılara duyurulur…
Sağlıkla kalın…
Necmi Çiçekçi
necmi.cicekci@tg.com.tr / www. emlaktasondakika.com
----------------------

nbsp;Emlak Fuarı 2013'e yabancı yatırımcı akını
Suudi Prensi Vadistanbul standını ziyaret etti
Körfez ülkelerinden yoğun katılımın gerçekleştiği fuarda Suudi Arabistan Dış Ticaret Ateşesi, uluslararası alanda faaliyet gösteren firmaların yöneticileri ve yatırımcıların yanı sıra Suudi Arabistan Kralı'nın oğlu Abdullah bin Abdülaziz el – Suud'un yeğeni Ahmad Bandar Al –Sider de katıldı. İnşaat sektörünün öncü markalarından Artaş Grubu, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat ortaklığıyla inşasına devam edilen Vadistanbul, Emlak Fuarı 2013'te Arap yatırımcıların yoğun ilgisini görüyor.
Geçtiğimiz aylarda düzenlenen Dubai Cityscape Fuarı'nda da Arap yatırımcılardan ilgi gören proje, bu yıl körfez ülkelerinden yatırımcıların ziyaret ettiği Emlak Fuarı'nda da Arap yatırımcıların ilgi odağı oldu.
Emlak Fuarı'nın ikinci günü katılan Suudi Prens, Vadistanbul standını ziyaret etti. Vadistanbul hakkında yetkililerden bilgi alan Prens Ahmad Bandar Al –Sider, projeyi başarılı bulduğunu belirtti.

nbsp;Emlak Fuarı 2013'e yabancı yatırımcı akını
Avrupa Konutları fuarda büyük ilgi gördü
Artaş Grubu'nun son projelerinden Avrupa Konutları TEM 2 ve Eclipse Maslak, Emlak Fuarı 2013'te yerlerini aldı. Avrupa Konutları TEM 2 ve Eclipse Maslak projelerinin satışı fuardaki Avrupa Konutları standında devam ediyor. Artaş Grubu ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya; "Sektörün en hareketli olduğu bu dönemde inşaat sektörünün aktörlerini bir araya getiren Emlak Fuarı'nın büyük önem taşıdığını düşünüyorum. Sektörden birçok proje bu fuarda yer alıyor. Konut alıcılarının projeleri bir arada inceleme imkanı yakaladığı bu fuarında sektör ve tüketici açısından önemine inanıyorum." dedi.

nbsp;Emlak Fuarı 2013'e yabancı yatırımcı akını
ARAPLAR PROJEYİ ÇOK BEĞENDİ
Türkiye'nin gözde tatil beldelerinden Didim'de inşasına devam edilen Ege Yıldızı Didim Emlak Fuarı 2013'te yerini aldı. Özellikle Arap ve Avrupa ülkelerinden talep gören proje, körfez ülkelerinden fuarı ziyaret eden yatırımcıların yoğun ilgisini gördü. Bu yıl çok sayıda yabancı yatırımcının ziyaret ettiği fuarda Ege Yıldızı Didim'de yurtdışına satışlar gerçekleştirirken, yazlık amaçlı alım yapan çok sayıda konut alıcısı oldu.
Projede 103.000 TL'den başlayan fiyatlarla satışlar devam ediyor..

nbsp;Emlak Fuarı 2013'e yabancı yatırımcı akını
WEST WALL DA YERİNİ ALDI
Emlak Fuarı 2013'te, West Wall Marina Villaları yerini aldı. Beylikdüzü'nde eşsiz bir konuma sahip olan West Wall Marina Villaları, fuar boyunca standında ziyaretçilerini ağılıyor. Kesintisiz deniz manzarasıyla ve projeye özel marinasıyla ayrıcalıklar sunan West Wall Marina Villaları, Emlak Fuarı 2013'te konut alıcılarıyla buluşuyor. Sektörden birçok projeyi bir araya getiren Emlak Fuarı 2013'te West Wall Marina Villaları da büyük ilgi gördü. Lüks donatılara sahip az sayıdaki villaların tanıtımı fuardaki stantta gerçekleştiriliyor.


nbsp;Emlak Fuarı 2013'e yabancı yatırımcı akını
Westside yabancı yatırımcıyla buluştu
Beylikdüzü'nün en gözde projesi Westside İstanbul, Emlak Fuarı'nda müşterileriyle buluşuyor. Satışların başlamasıyla birlikte yoğun ilgi gören projenin daireleri hızla sahiplerini bulurken, fuardaki standında da satışlar devam edecek.
Türkiye'deki lansmanı öncesinde Dubai Cityscape Fuarı'nda yabancı yatırımcılara tanıtılan Westside İstanbul, Emlak Fuarı'nda da yerini aldı. Dubai'de Arap yatırımcıların büyük ilgisini gören proje, bu yıl körfez ülkelerinden yatırımcıların da ziyaret ettiği fuarda yabancı yatırımcıların ilgisini görüyor.

nbsp;Emlak Fuarı 2013'e yabancı yatırımcı akını
Son daireler satışa sunuldu
Şua İnşaat'ın Pendik'te inşaa ettiği Elite Side projesinde teslimler aralık ayı itibariyle başladı. Büyük kısmının sahiplerini bulduğu projede hemen teslim son daireler de avantajlı ödeme planlarıyla satışa sunuldu. Pendik'in en değerli noktasında konumlandırılan Elite Side'ta tüm çalışmalar tamamlandı. Aralık ayında teslimlerin başladığı projede son 40 daire, alternatif ödeme planları ve anlaşmalı bankalar aracılığıyla sunulan düşük oranları kredilerle satışa sunuldu.
Porselen cephe kaplamasıyla bölgede özel bir yer edinen projenin son daireler 240 bin TL'den başlayan fiyatlarla alıcı buluyor. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulduğu Elite Side'da, 60 aya %0,69 faiz oranıyla kredi kullanılabiliyor.
Blokların birbirinin önünü kapatmayacağı şekilde tasarlanan 7 bloktan meydana gelen Elite Side'ta blokların 3'ü ikiz, biri tek blok olarak planlandı. Bloklar 4 binada toplanarak peyzaj alanı geniş tutuldu.
Geniş sosyal yaşam alanlarının sunulduğu Elite Side projesinde açılır – kapanır yüzme havuzu yer alıyor.

nbsp;Emlak Fuarı 2013'e yabancı yatırımcı akını
Code İstanbul'da 3+1'ler 547 bin TL
Yazıcıoğlu İnşaat tarafından Kocasinan'da hayata geçirilen Code İstanbul'da 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler 507 bin TL'den başlıyor. 2 blokta 90 daireden oluşmakta olan Code İstanbul 2014 yılının aralık ayında teslim edilecek. 143 metrekarelik 2+1 daireler 507 bin TL'den, 163-166 metrekarelik 3+1 daireler 547 bin TL'den ve 186 metrekarelik 4+1 daireler 638 bin TL'den başlıyor.

ANADOLU'DA KONUT SATIŞLARI ARTTI
Son 9 aylık dönemde İstanbul, Ankara ve İzmir'in toplam konut satışları içindeki payı düşerken Afyon, Aydın, Balıkesir, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova illerinde konut satışları arttı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...