Balkon ve bahçeler şenleniyor

- Güncelleme:
Balkon ve bahçeler şenleniyor

Emlak Haberleri

Yazın gelmesiyle sıkça vakit geçirdiğimiz balkon ve bahçelerimizi daha keyifli hâle getirmek sizin elinizde…

NECMİ ÇİÇEKÇİ'NİN HABERİ - İster kendi el emeğiniz ile isterseniz keyfinize göre satın alabileceğiniz ürünler ile bahçe ve balkonlarınıza yazı getirebilirsiniz. İşte bu yaz vaktinizi verimli şekilde harcayabileceğiniz dekorasyon fikirleri…

OTURMA GRUPLARINIZI “RENKLİ SEÇİN”

Bahçe ve balkonlarınızı oturma grupları ile genişletebilirsiniz. Aynı şekilde dekoratif banklar ve bambu sandalyeler ile de retro bir hava oluşturmanız mümkün. Dış mekân koltuklarını seçerken parçalanabilir ve şekil değiştirebilir olanlardan tercih edebilirsiniz. Böylece misafirlerinizin hareketlerine uyum sağlayacak ve herkes gittiğinde yine eski yerlerine kolayca geri dönebilecekler. Ayrıca oturma gruplarını seçerken dikkat çekici renklere dikkat etmenizde fayda var. Bir salon takımı bahçede şık durmayacaktır.

Balkon ve bahçeler şenleniyor

YAZ RENKLERİ PASTEL TONLAR

Geçmiş yıllarda bahçe ve balkon renkleri arasında beyazın tüm tonları ön plandaydı ancak bu yıl daha pastel renkler tercih ediliyor. Yosun yeşili, şeftali rengi, somon, bebek mavisi rengi, limon sarısı, krem rengi, leylak rengi, çay yeşili rengi, toz mavi rengi ve gül rengi ile bahçe ve balkonlarınız renklendirebilirsiniz. Ayrıca tek seçim dışında, farklı renk kombinasyonlarını bir araya getirerek daha elit bir hava oluşturmanız mümkün.

SÜS HAVUZLARI SAKİNLİĞİ GETİRİYOR

Bahçenize dekoratif süs havuzu oluşturabilirsiniz. Bahçe için süs havuzları seçerken elinizdeki imkânların da gözden geçirilmesi çok önemlidir. Süz havuzları bahçenin büyüklüğüne bağlı olarak minyatür olabileceği gibi büyük, şelaleli, farklı tasarımlara sahip havuz modelleri de düşünebilirsiniz.

BAHÇEYE KÖMÜRLÜ BALKONA ELEKTRİKLİ

Bahçe hayaline kavuşmuş olanlar için barbekü ilk yapılması gereken iş niteliğindedir. Son dönemde birçok farklı çeşidi bulunan barbeküleri birlikte inceleyelim… Şayet piştiği gibi yiyelim derseniz, ince uzun duvara yakın bir köşede konumlandırabileceğiniz, masanızı da yanına koyabileceğiniz bir alan oluşturabilirsiniz. Bahçesi küçük olanlar, alandan tasarruf etmek isteyenler duvara monte edilen barbeküleri tercih edebilir. Taş olsun, ateşimiz sönmesin diyenler için de farklı alternatifler mevcut, bunlar aynı zamanda görsellik açısında da gözü doyurur cinsten. Yeni nesil barbekülerde taş fırında bulunabiliyor. Şayet balkonunuz varsa ve duman problem oluşturacaksa en kullanışlı türleri elektrikli olanlar.  Duvara monte edebileceğiniz gibi tekerlekli ve pratik modeller de seçenekleriniz arasında olabilir.

Balkon ve bahçeler şenleniyor

ŞIK BİR KAMERİYE HİÇ FENA OLMAZ!

Bahçede yapacağınız kameriye, yani çardak, hem gölgeyi sağlar hem de sarmaşık sevdalılarına yeni bir alan oluşturur. Ama bahçenizin güzelliğine güzellik katacak çardağı yaparken bazı noktalarını da dikkate almanız gerekli.

1- Kafes şeklinde çardak: Popüler olan bu çardak tipini yapmak için kirişler, ahşaptan kafesler ve ahşap direkler kullanabilirsiniz. Çardağın üstünü ve yanlarını kafes şeklinde kapatabilirsiniz

2- Sütunlu çardak: Çardak yapmak için sütunlar da kullanabilirsiniz. Bunun için 4 adet ahşap kaplamalı PVC işinizi görecektir. Bu sütunları dilerseniz beton dökerek de yapabilirsiniz. Sütunların üstünü ahşap kirişlerle kapatabilir ya da çit kullanabilirsiniz.

3- Kemerli çardak: Çardağın üzerini kapatmak için düz sütunlar kullanmak yerine kemerli bir yapı da kullanabilirsiniz. Kemer çardağın tepesinde kubbe görünümü oluşturur ve bu da ferahlığı artırır.

EL EMEĞİNİZLE BAHÇELERİNİZİ GÜZELLEŞTİRİN

Bahçe veya balkonlarınızı çok büyük masraflar etmeden kendi beceriniz ile daha şık bir hâle getirebilirsiniz. İşte son dönemin en çok kullanılan el yapımı uygulamaları…

ESKİ LASTİKLERDEN ÇİÇEK BAHÇESİ ÇIKTI

Eski araba lastiğini isteğe bağlı olarak boyadıktan sonra bahçenizde istediğiniz bir toprak zemine yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra lastiğin içerisini toprak ile doldurup çiçek ekebilirsiniz. Bu lastikleri katmanlar şeklinde yükseltmeniz de mümkün. Şayet balkonda tavandan sarkan saksı modeli oluşturmak istiyorsanız, mutlaka lastiğin altta kalan yüzeyine bir plak sabitlemelisiniz. Sonrasında ise lastiğin tavandan sarkıtılabilmesi için delikler oluşturmalı ve bu deliklerden zincir ya da halat geçirmelisiniz.

Balkon ve bahçeler şenleniyor

DOĞAL TAŞLAR İLE ŞIK PATİKA YOLLAR

Bahçeleri şık gösterecek ve aynı zamanda kullanışlı bir uygulama da taşlardan yapılan patika yollardır. Öncelikle bu taşları seçerken ‘doğal taş’ olmasına dikkat edin. Kullanılacak taşların kalınlığının en az 3-4 cm olmasına özen gösterin. Eğer patikayı çim veya yer örtücü kaplı bir yüzey üzerine oluşturmak istiyorsanız taşları yerleştirdiğiniz yerden yaklaşık beş gün kaldırmayın. Ardından 5 cm daha derin olacak şekilde çukur kazın. Ardından alanı kum veya çakıl tabakası ekleyerek tırmık aracılığıyla yüzeyi pürüzsüz hâle getirin ve sonra taşları yerleştirin.

Balkon ve bahçeler şenleniyor

ELEKTEN RAFLAR

Kullanmadığınız eleklerin ortasına bir tahta yerleştirerek dekoratif raflar elde etmeniz mümkün. Bu rafları zevkinize göre; küçük biblolar, eski kavanozlardan yapacağınız mini lambalar ya da kitaplarla doldurabilirsiniz.

Balkon ve bahçeler şenleniyor

Düzenleyen:  - Emlak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...