Zorlu ülkelere cesur Türk uçak kaldırıyor

Zorlu ülkelere cesur Türk uçak kaldırıyor

Ekonomi Haberleri

Uçuşların yapılamadığı O.Doğu ve K.Afrika'daki bazı ülkelere gitmek isteyen zengin iş adamları ve Körfez'in prensleri, Türk firması Plures Air'e koşuyor

Tarifeli uçuş seferlerinin yapılmasında zorluklar yaşanan Kuzey Afrika ve Orta Doğu gibi bölgelere gitmek isteyenlerin imdadına 30 yaşındaki genç girişimci Cenk Gökan'ın kurduğu Plures Air yetişiyor. Özel bir şirketin hava kargo bölümünde çalışırken kendi işini kurmaya karar veren Gökan, iş adamlarının özel jetlerini kiralayarak başarılı küresel havacılık operasyonlarına imza atıyor. Hâtta Libya'da çatışma patlak verdiğinde büyük bir inşaat grubunun 400 çalışanını ülkeden çıkaran, yine Plures Air oldu. Kuzey Afrika ve Orta Doğu'da ambulans, kargo ya da VIP uçak gerektiğinde kiralama İstanbul'dan yapılıyor. Bazen nbsp;Yunan iş adamlarının jetleriyle Araplar taşınıyor bazen de insani yardım, ilaç ve ambulans uçaklarla hasta nakliyesi gerçekleştiriliyor. Son olarak Libya'ya 48 uçuş yapıldı.
PRENSLERİN GÖZDESİ
Suudi prensler ve bazı Avrupalı zenginler de Monaco gibi destinasyonlara giderken Plures Air'i tercih ediyor. İş jetlerinin yıllık 400 bin avroyu bulan maliyetleri var. Bir iş jetinin günlük gideri ise en az 1100 avroyu buluyor. Ancak iş adamları uçaklarını kiralamaya verdiklerinde bu masrafların büyük bir kısmından kurtuluyor. Küresel alanda reklam olmadığı halde iş dünyasında oldukça tanındıklarını anlatan Cenk Gökan, "Müşteri memnuniyeti için izinlerle de ilgileniyoruz. Yurtdışı havalimanlarında uçuş hakları gibi gerekli izinleri çıkartabiliyoruz. Riyad'dan Bora Jetin uçağıyla böbrek nakli olacak bir Suudi zenginini Los Angeles'a taşıdık. Doktor, rapor ve uçuş izinlerini biz üstlendik. Plures Air, Ultraslan'ın tek yetkili seyahat acentesi. Son olarak geçen yıl Real Madrid maçına bilet garantili 2 uçak kaldırdık" diye konuştu. Müşterilerine sadece uçak vermekle kalmadıklarını belirten Gökan, şöyle devam etti: "Afrika ve Orta Doğu hastasını nakletmesi gereken birinin aklına ilk önce Plures Air geliyor. Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları da ambulans uçak ihtiyacı olduğunda bizi buluyor. Resmi prosedürler yetişmediğinde kurtarıcı rolümüz oluyor." nbsp;

Jeti olan iş adamları ek gelir sağlayabilir
Plures Air Genel Müdürü Cenk Gökan Türk iş adamlarının jetlerini boş tutmayı tercih ettiklerini ve kiraya verdiklerinde de piyasadan en az 2000 dolar daha fazla saat ücreti istediklerini belirtti. Gökan, Türk iş adamlarına seslenerek, "Uçağınız boş durmasın. Uluslararası kiralamalara vererek genişleyen VIP Jet Kiralama sektörüne dahil olun. Havacılık piyasasında saat başı uçuş fiyatı 2000-2500 dolarken Türk iş adamları uçakları için saat başı 4000 dolar civarında ücret istiyor. Çoğu da kiraya vermemeyi tercih ediyor. Bu nedenle Türk iş jetlerini tercih edemiyoruz. İstiyoruz ki bu uluslararası iş potansiyelimizden Türk iş adamları da faydalansın" diye konuştu.



Enes DEMİRAY nbsp;İSTANBUL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...