Zenginin ödediği taksit bir evin fiyatına bedel!

Zenginin ödediği taksit bir evin fiyatına bedel!

Ekonomi Haberleri

"Yoksul" sınıfına giren bir tüketicinin aylık konut kredisi taksidi 373 TL, en yüksek gelire sahip gruptaki tüketicinin ise 151 bin lira oldu!..

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre 2013 yılında Türkiye'de 583 bin 200 kişi konut kredisi çekti. Aylık geliri 890 liraya kadar olan tüketiciler 2013 yılında ortalama 40 bin liralık konut kredisi kullandı. Aylık geliri 89 bin liradan daha fazla olanlar ise ortalama 1 milyon 370 bin liralık konut kredisi çekti. Buna göre geliri 891 liraya kadar olanların ödediği kredi taksiti 373 lira olurken, en yüksek gelir grubundakilerin taksit tutarı ortalama 151 bin lira olarak kaydedildi. Zenginlerin aylık taksiti, ortalama bir konutun fiyatına denk gelmesi bakımından da dikkat çekti. Aylık geliri 89 bin liradan daha fazla olanların yer aldığı kesimden konut kredisi çekenler geçen yıl 400 kişi civarında kaldı. Geliri 890 liradan daha az olan yoksul kesimden kredi kullananların sayısı ise 11 bin 300'e ulaştı. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...