Talep 10'a katlandı: Zemini güçlü arsalara 750 villa başvurusu

- Güncelleme:
Talep 10'a katlandı: Zemini güçlü arsalara 750 villa başvurusu

Ekonomi Haberleri

Büyük can kayıplarına sebep olan deprem felaketi, zemini sağlam olduğu düşünülen Beykoz, Çavuşbaşı, Reşadiye, Ömerli, Şile, Riva bölgesinde arsa talebini artırdı. Şimdiden vatandaşın talebi 10’a katlanırken, inşaat firmalarının ilgi karşısında 750 adet villa için ruhsat başvurusunda bulunduğu belirtiliyor.

HAMİDE HANGÜL'ÜN HABERİ - Türkiye’yi hüzne boğan ve büyük can kayıplarına sebep olan deprem felaketi, herkesin deprem korkusunu yeniden körüklerken, şimdi de gözler bilim adamlarının uyarı üstüne uyarı yaptığı İstanbul’a çevrildi.

Megakentte muhtemel deprem kaygısı üzerine vatandaşların, zemini sağlam olduğu düşünülen İstanbul Beykoz, Çavuşbaşı, Reşadiye, Riva bölgelerinde arsa talebi de 10’a katlandı. Özellikle 500 metrekare ile 1.000 metrekare arasındaki arsa arayışlarının çok arttığını söyleyen Keller Williams Ekol Yönetici Ortağı Ahmet Kurşunlu “Aşırı talep var” dedi.

REŞADİYE’DE 11 BİN TL

“Şu an herhangi bir şekilde fiyatlarda tırmanış olduğunu söyleyemeyiz, ancak herkesin bütçesi arsaları almaya yetmeyebiliyor” diyen Kurşunlu, bugün İstanbul Reşadiye’de arsa metrekarelerinin 8 bin liradan 10-11 bin lira arasına çıktığını, Çavuşbaşı’nda 10 bin liradan 11 bin liraya geldiğini, Beykoz, Çekmeköy gibi yerlerde ortalama artışın yüzde 5 olduğunu söyledi. Kurşunlu “5 ya da 19 villalık yer arayanlar da var. 500 metrekare ile 1000 metrekare arsa arayışları çok arttı. Üzerinde yıkık dökük de olsa bir yapı olursa hemen almak istiyorlar. Tadilat yaparak kullanmak istiyorlar. Beykoz köylerinde imar olmadığı için satılık arsa da yok gibi. Bizim metrekare fiyatı 20 bin olan yer de var. Ayrıca şu anda 750 adet villa yapmak için inşaat firmaları tarafından ruhsat başvurusu var” diye konuştu.

KÜÇÜK ARSA BULMAK ZOR

Vatandaşın yoğun talebi ve arayışına küçük arsa bulmanın zor olduğunu söyleyen Ahmet Kurşunlu, yaşanan süreci şöyle özetliyor: Burada sorun, her arayanın ihtiyacını karşılayacak sayıda küçük ölçekli arsa bulmakta. Çünkü portföyler, çoğu zaman daha büyük ölçekli gayrimenkullerden oluşuyor. Yatırımcılar artık imarlı imarsız diye bakmadan arayışa geçmiş durumdalar. Çünkü imarlı arsaların fiyatı elbette ki daha pahalı. İmarsız arsaya, ruhsatı alındığında, yola da cephesi varsa konteyner veya tinyhouse kurulabiliyor. Eskiden günde 1 kişi ararken, depremden sonra günde 10 kişi arsa için ofisimizi arıyor. Ancak, küçük ve ekonomik fiyatlı arsa bulmak zorlaştı diyebiliriz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...