Zamma doymayan fırsatçı cezayı yedi

Zamma doymayan  fırsatçı cezayı yedi

EKONOMİ Haberleri

Fahiş fiyat artışlarına ilişkin şikâyet başvuruları üzerine, başta büyükşehirler olmak üzere Türkiye genelinde denetimler artırıldı.

81 ilde Ticaret Bakanlığınca yapılan denetimlerde, arz-talep dengesiyle uyuşmayan fiyat artışları gözlemlenen ürünler tespit edildi. Firmalardan savunma alındı. Ürünlerin alış ve satış faturaları gibi gerekli bilgi ve belgeler talep edildi. Bunlar, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunda ele alındı.  Kurulu, gerçekleştirdiği dokuz toplantıda; başta bakliyat, sebze-meyve gibi temel gıda maddeleri olmak üzere birçok ürün kategorisinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 283 firmaya, toplam 9 milyon 645 bin lira idari para cezası kesti. 2114 başvurunun incelemesi ve firmaların savunma süreci devam ediyor. Ayrıca denetimlerde Fiyat Etiketi Yönetmeliği'ne aykırı olduğu görülen ürünler için de gerekli işlemler yapılıyor. Bu arada maskede fahiş fiyatlandırma yapan 13 firma için de sözlü savunma aşaması sürüyor. Rekabet Kurumu, soruşturmaya ilişkin bildirisini 6 Ocak'ta yapacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...