Zamların ardından sevindiren gelişme, akaryakıta indirim yolda! İşte benzin, motorin ve LPG fiyatlarında son durum

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Zamların ardından sevindiren gelişme, akaryakıta indirim yolda! İşte benzin, motorin ve LPG fiyatlarında son durum
EKONOMİ Haberleri

Ekim ayında peş peşe gelen zamların ardından araç sahiplerine rahat bir nefes aldıracak gelişme son dakika haberi olarak geldi. Brent petrol ve döviz kurundaki gidişat, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Son dönemde 22 lira sınırını aşan benzin sonrası sevindiren haber motorinden geldi. Önümüzdeki günlerde motorin fiyatında 1 lira 56 kuruş indirim bekleniyor. İşte 12 Kasım güncel akaryakıt fiyatları...

Son dakika akaryakıt fiyatları: Dalgalı seyrini sürdüren ve son dönemde artışa geçen brent petrol, akaryakıt fiyatlarının da yükselmesine neden oluyor. Araç sahiplerinin yakından takip ettiği ve son haftalarda yükselişe geçen benzin, motorin ve LPG fiyatlarında bu hafta indirim bekleniyor. İşte 12 Kasım güncel akaryakıt fiyatları...

BRENT PETROLDE DALGALI SEYİR

Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle Şubat ayının sonunda yükselişe geçen brent petrol, döviz kurunun ve dünyadaki diğer ekonomik gelişmelerin de etkisiyle 120 dolar sınırını aştı. Rekora koşan brent petrol, savaşın seyrinin durgunlaşması, Petrol Üreticisi Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ülkelerin de dahil olduğu OPEC+ grubunun üretim kesintisi kararı ve Çin'deki koronavirüs salgınının seyri ile birlikte önce düşüşe, ardından yeniden yükselişe geçti.

PETROL DÜŞTÜ, İNDİRİM YOLDA

Son birkaç ayda 85 dolar bandına gerileyen brent petrol, son haftalarda ise yeniden 100 dolar seviyelerine yükseldi. Haftayı 95 dolardan kapatan brent petrol sonrası indirim yolda. Motorine önümüzdeki Salı gününden itibaren geçerli olması beklenen önemli bir indirim gelecek.

MOTORİNE 1 LİRA 56 KURUŞLUK İNDİRİM

Ekim ayında motorine üst üste gelen 5 zammın ardından Kasım ayında ise benzinin fiyatı artmıştı. Benzinin litresi 22 lirayı aşarken, otogaza da 49 kuruşluk zam gelmişti. NTV'de yer alan habere göre, motorin fiyatında önümüzdeki günlerde düşüş yaşanacak. 15 Kasım 2022 Salı gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin fiyatında 1 lira 56 kuruş indirim bekleniyor.

BENZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI (12 KASIM 2022)

İstanbul'da benzinin litresi 22 lira 68 kuruştan, motorinin litresi 26 lira 33 kuruştan, LPG'nin litresi 10 lira 67 kuruştan satılıyor.

Ankara'da benzinin litresi 22 lira 84 kuruştan, motorinin litresi 26 lira 46 kuruştan, LPG'nin litresi 10 lira 63 kuruştan satılıyor.

İzmir'de benzinin litresi 22 lira 83 kuruştan, motorinin litresi 26 lira 48 kuruştan, LPG'nin litresi 10 lira 38 kuruştan satılıyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...