Zafer Çağlayan, Ülke şartlarına uyum sağlayan firmalar kalıcı olur

- Güncelleme:
Zafer Çağlayan, Ülke şartlarına uyum sağlayan firmalar kalıcı olur

Ekonomi Haberleri

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Türk şirketlerinin gittiği ülkede kalıcı olması için ülkenin şartlarına uyum sağlamalarını tavsiye etti

Ekonomi Bakanı Çağlayan, Türk şirketlerinin gittiği ülkede kalıcı olması için ülkenin şartlarına uyum sağlamalarını tavsiye etti. nbsp;Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin 2008 yılından sonra yaptığı pazar çeşitlendirmesi ile 4 yılda 43.6 milyar dolarlık ek ihracat yaptığını söyledi. Bakan Zafer Çağlayan, firmalara net bir çağrıda bulunarak "İhracatçılar, Türk şirketleri, girdikleri pazardan çıkmamalı. Israrla penetrasyona (uyum sağlamak) devam etsinler. Birlikte hareket etsinler" dedi. Pazar çeşitlenmesi yapılmaması halinde kriz önceki seviyeye dönülmemiş olacağını ifade eden Çağlayan, "Bazı ülkeler kriz öncesine bizden hızlı döndü. Bunun sebebi AB'ye bağımlılıklarının bize göre daha az olması" diye konuştu. Dünya genelinde bilinen Türk markaları oluşturmak amacıyla kurulan Turquality programı kapsamındaki markalara 2006 yılından 2013 yılının ilk 5 aylık dönemine kadar 521 milyon lira civarında kaynak aktarıldığını da söyleyen Çağlayan "Bugün itibarıyla bu kapsamda 90 firma 102 markası destekleniyor" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...