Yüzyılın sosyal konut projesinde 2.gün: Başvuru sayısı 1 milyonu aştı

Düzenleyen:
Yüzyılın sosyal konut projesinde 2.gün: Başvuru sayısı 1 milyonu aştı
EKONOMİ Haberleri

Yüzyılın en büyük sosyal konut projesinde başvuru sayısı ikinci günün ilk saatlerinde saat 11.40 itibarıyla 1 milyon 565 bin 841'e ulaştı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi olarak tanıttığı Sosyal Konut Projesi’nin başvuruları 14 Eylül itibari ile başlamıştı.  TOKİ başvuru şartları ve tarihinin netleşmesi sonrası ilk gün 865 bin başvuru yapılan projeye yoğun ilgi devam ederken başvuru sayısı 1 milyonu aştı. Başvurular e-Devlet, Ziraat Bankası ve Halkbank üzerinden hızla artmaya devam ediyor.

81 ilde 609 ilçede yapılacak sosyal konut projesinde toplamda 608 bin liradan 2+1 konutlara aylık taksitleri de 2 bin 280 lira ile 240 ay vadeyle bu projeye sahip olabilecekler. Toplam 850 bin lira fiyatla da 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılacak.

İstanbul'da hane halkı geliri 18 bin liranın, diğer illerde de 16 bin liranın altında olan her vatandaş başvuru yapabilecek. Toplam daire bedelinin yüzde 10'u peşinat olarak ödenecek. Taksitler de sözleşme imzalandıktan sonra başlayacak.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...