Yüzde 2'lik büyümenin faturası işsizliğe

Yüzde 2'lik büyümenin faturası işsizliğe

Ekonomi Haberleri

Yükselen faiz ve döviz, içeride alınan ekonomiyi soğutucu tedbirler, ekonomi üzerinde olumsuz etkilerini göstermeye devam ediyor.

Türkiye İstatistik Kurumu temmuz ayına ilişkin hanehalkı işgücü istatistiklerini açıkladı. İkinci çeyrekte beklentilerin oldukça altında kalan ve Türkiye için "zayıf" denebilecek yüzde 2.1'lik büyüme performansı, işsizliğe de yansıdı. Türkiye'de işsizlik oranı, temmuzda bir önceki aya göre 0.7 puan artarak yüzde 9.8 oldu ve çift haneye yaklaştı. İşsiz sayısı aynı dönemde 2 milyon 654 binden 2 milyon 867 bin kişiye çıktı. Söz konusu ayda genç işsizlik oranı yüzde 18.2 olarak hesaplandı. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı yüzde 18.2 iken,15-64 yaş grubunda bu oran yüzde 10 olarak gerçekleşti. Aynı ayda İstihdam edilenlerin yüzde 22.4'ü tarım, yüzde 19.9'u sanayi, yüzde 7.3'ü inşaat, yüzde 50.5'i ise hizmetler sektöründe yer aldı. Toplam istihdam içindeki payı yüzde 65 olan maaşlı çalışanların sayısı 17 milyon kişi oldu. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...