Yurt dışından getirilen telefonların harçlarına düzenleme: Yüzde 50 artışa gidildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Yurt dışından getirilen telefonların harçlarına düzenleme: Yüzde 50 artışa gidildi

Ekonomi Haberleri

Yurt dışına giden yolcunun oradan satın aldığı ve beraberinde getirdiği cep telefonlarının maktu harç tutarı yüzde 50 artırıldı, telefonların kullanım izin harcı ise 20 bin TL olarak güncellendi.

Özellikle son yıllarda artan telefon fiyatları ile birlikte vatandaşlar Gürcistan gibi komşu ülkelere cep telefonu satın almak için gitmeye başladı. Havalianlarında ve sınırlarda oluşan yoğunluk dönem dönem dikkat çekerken, bu uygulamayı azaltacak düzenleme Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KARAR RESMİ GAZETE'DE

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre;492 Sayılı Harçlar Kanununa bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarının yüzde 50 oranında artırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre; 02.07.1964 tarihli 492 sayılı Harçlar Kanuna bağlı (9) sayılı tarife “Sürücü belgesi harçları” başlıklı bölümü hariç olmak üzere tarifelerde uygulanan maktu harç tutarı yüzde 50 oranında artırıldı.

İZİN HARCI 20 BİN TL

Karar ile birlikte yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı 20 bin Türk Lirası olarak yeniden belirlendi. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...