Yurt dışından emeklinin araç ithalatına iki yıl süre

Yurt dışından emeklinin araç  ithalatına iki yıl süre

EKONOMİ Haberleri

Türkiye gümrük bölgesi dışında yerleşik emeklilerin kişisel kullanıma mahsus kara taşıtına verilen geçici ithalat izninin süresi iki seneye çıkarıldı.

Buna göre, Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik emeklilerin kişisel kullanıma mahsus kara taşıtına verilen geçici ithalat izninin süresi bir yıldan iki yıla çıkarıldı. Geçici ithalat izni, ithalat vergilerinden tam muafiyet suretiyle verilen izni ifade ediyor.
Öte yandan, gurbetçiler tarafından geçici ithal edilen, şirketler adına kayıtlı taşıtlar için verilen 30 günlük süre 90 güne çıkarıldı. Buna göre, geçici ithal edilen yabancı plakalı taşıtların, izin hak sahibi dışında bir başkası tarafından yurt dışına çıkarılabilmesi için elçilik, konsolosluk veya noter onaylı vekâletname ibrazı hâlinde, yalnızca vekalet alan şahsın gümrük idaresine başvurusunun yeterli olması yönünde düzenleme yapıldı. Yetkili kurumlar tarafından yapılan tescil işleminin ardından 30 günlük süre ile yurda giren araçların süreleri de 90 güne tamamlanarak kolaylık sağlandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...