Yurt dışında 100 bin işçi hedefi

Yurt dışında 100 bin işçi hedefi

EKONOMİ Haberleri

Türkiye, ENR Dergisi’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde Çin’in ardından 44 firmayla bu yıl da dünya ikincisi olmayı başarırken, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) sektörün başarısını Ankara’da düzenlenen törenle kutladı.

Törende 53 Türk müteahhitlik firmasının listede yer aldığı son üç yılın ödülleri de verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gönderdiği mesajla firmaları tebrik ederken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Libya’da yaklaşık 35 milyar dolarlık projenin tamamlanmış olması ve son aşamada 10 milyar dolarlık proje potansiyeline ulaşmış olmamız ‘Bizim oralarda ne işimiz var?’ diyenlere en güzel cevaptır. Biz gittiğimiz yerlere imar ve inşa için gideriz. Yıkmaya, dökmeye gitmeyiz” dedi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da sektörün 48 yılda üstlendiği yaklaşık 10 bin projenin tutarının 394,8 milyar dolara ulaştığını kaydetti. TMB Başkanı Mithat Yenigün ise gençlerin istihdamı açısından yurtdışında üstlenecekleri projelerde daha çok Türk işçisi istihdam etmeye kararlı olduklarını vurguladı. Yenigün, şöyle devam etti: “İşçi-işveren uyuşmazlıklarının çözümü sürecinde firmalarımızın maruz kaldıkları haksızlıkları giderecek mevzuat değişikliği ve maliyetleri düşürücü bazı tedbirlerin alınması ile 100 bin Türk iş gücü istihdamını hedefliyoruz.”

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...