'Yunanistan'ın teklifleri reddetmesi şaşırtıcı'

/ Kaynak: AA
'Yunanistan'ın teklifleri reddetmesi şaşırtıcı'

Ekonomi Haberleri  / AA

Avro Grubu Başkanı Dijsselbloem, Yunan hükümetinin referanduma gitme yönündeki kararından "şaşkınlık duyduğunu" söyledi.

Brüksel'de düzenlenen Avro Grubu toplantısından önce basına açıklama yapan Jeroen Dijsselbloem, "Yunanistan, uluslararası kreditörlerin tekliflerini reddederek ve parlamentosuna referanduma gitme yönünde teklif sunarak kendi halkına karşı olumsuz bir tavsiyede bulunmuştur" dedi.


Dijsselbloem, "Bu çok üzücü bir karar ve daha ilerideki konuşmalar için de nbsp;kapıyı kapatmıştır. Bugün Yunanistan Maliye Bakanı'nın görüşünü nbsp;dinleyeceğiz ve gelecekteki sonuçları tartışacağız" dedi. nbsp;Mevcut mali programda 7,2 milyar nbsp;avroluk kredinin serbest bırakılması için Yunanistan'ın haziran sonuna kadar kreditörlerle anlaşması gerekiyor. Aksi halde Yunanistan'ın, gelecek aylarda başta IMF'ye olmak üzere borç yükümlülüklerini yerine getiremeyebileceği belirtiliyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...